Отидете към основна версия

4 892 177

Още един по-малко! Украинските ВВС свалиха пореден руски Су-34

  • су-34-
  • украйна-
  • русия-
  • изтребител

Както са посочили от ВВС на Въоръжените сили на Украйна, самолетът се е опитал да нанесе удар по украински позиции с управляеми авиационни бомби

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вчера, 1 март, около 09:00 часа местно време (съвпада с българското рвеме) в източното направление въоръжените сили на Украйна са свалили руски изтребител-бомбардировач Су-34, предава УНИАН.

Както са посочили от ВВС на Въоръжените сили на Украйна, самолетът се е опитал да нанесе удар по украински позиции с управляеми авиационни бомби.

Отбелязва се, че тази нощ (1 срещу 2 март) руските сили са атакували Украйна с три управляеми въздушни ракети Х-59/Х-35 от окупираната част на Херсонска и Донецка област и 17 дрона тип "Шахед" от Приморск-Ахтарск на Руската федерация и Балаклея в Крим.

Както съобщи Министерството на отбраната на Украйна по-рано, през февруари военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна са свалили 13 руски самолета - десет изтребители-бомбардировачи Су-34, два изтребителя Су-35 и един А-50 за радарно откриване и управление на далечни разстояния.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 92 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: