Отидете към основна версия

6 810 171

Извънредно положение в Киев! Изключиха аварийно тока в украинската столица

  • украйна-
  • киев-
  • електроенергия-
  • укренерго

Причините са повишено потребление поради използването на климатици, облачност, която възпрепятства работата на слънчеви централи, както и намаляване на обема на вноса на електроенергия от европейските страни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Киев бяха въведени аварийни прекъсвания на електрозахранването в украинската столица Киев. Причината е превишаване на ограниченията. Това съобщи във Facebook Сергей Коваленко, изпълнителен директор на компанията доставчик Yasno, предава УНИАН.

"Киев излезе извън лимитите, "Укренерго“ даде команда за аварийно спиране, графиците не работят“, се казва в съобщението.

В същото време сутринта на 4 юни Укренерго съобщи, че днес дефицитът в енергийната система е малко по-голям от вчера. Причините са повишено потребление поради използването на климатици, облачност, която възпрепятства работата на слънчеви централи, както и намаляване на обема на вноса на електроенергия от европейските страни.

Ограниченията за потребление на електроенергия се прилагат във всички региони на Украйна през деня. При надвишаване на лимитите на потребление Укренерго прилагат почасови графици за спиране на промишлени и битови потребители, посочват от компанията.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: