Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Юни, 2024 18:18 3 622 107

"Дейли Телеграф": НАТО разработва сухопътни коридори, включително през България, за американски войски в случай на война в Европа

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Ако силите на НАТО, влизащи от Нидерландия, бъдат засегнати от руски бомбардировки или северноевропейските пристанища бъдат разрушени, алиансът ще премести вниманието си към пристанищата в Италия, Гърция и Турция

"Дейли Телеграф": НАТО разработва сухопътни коридори, включително през България, за американски войски в случай на война в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО разработва многобройни "сухопътни коридори“, включително през България, по които американските войски и бронирани машини да се придвижат до фронтовата линия в случай на голяма европейска сухопътна война с Русия, пише вестник "Дейли Телеграф", цитиран от БТА.

Американските войници ще пристигат на едно от петте пристанища и ще бъдат насочвани по предварително планирани логистични маршрути, за да се противопоставят на евентуална атака от страна на Москва, съобщиха официални лица, цитирани от британския всекидневник.

Още новини от Украйна

Това се случва на фона на предупрежденията на висшите ръководители на Алианса, че западните правителства трябва да се подготвят за конфликт с Русия през следващите две десетилетия.

Логистичните маршрути се превърнаха в ключов приоритет, след като на срещата на върха във Вилнюс, Литва, миналата година лидерите на НАТО се съгласиха да подготвят 300 000 войници, които да бъдат поддържани в състояние на висока готовност за защита на алианса.

Съществуващите планове предвиждат американските войски да пристигат на нидерландски пристанища, след което да се качат на влакове, които да ги транспортират през Германия и по-нататък до Полша.

В случай на руско нахлуване на територията на страна или страни от НАТО американските войски ще бъдат изпратени на пристанището в Ротердам, преди да бъдат транспортирани на изток.

Но зад кулисите се правят уговорки за разширяване на маршрутите и до други пристанища, за да се гарантира, че сухопътната комуникационна линия не може да бъде прекъсната от силите на Москва, посочва "Дейли Телеграф".

Генерал-лейтенант Александър Солфранк, началник на логистичното командване Jsec на НАТО ( Joint Support and Enabling Command/Съвместно командване за поддръжка и осигуряване), заяви пред "Дейли Телеграф": "Украйна страда много от руските атаки с ракети с голям обсег на действие срещу логистичните системи.“

Ако силите на НАТО, влизащи от Нидерландия, бъдат засегнати от руски бомбардировки или северноевропейските пристанища бъдат разрушени, алиансът ще премести вниманието си към пристанищата в Италия, Гърция и Турция.

От италианските пристанища американските войски биха могли да бъдат превозени по суша през Словения, Хърватия до Унгария, която има обща граница с Украйна.

Съществуват подобни планове за транспортиране на сили от турските и гръцките пристанища през България и Румъния, за да достигнат до източния фланг на алианса.

Изготвят се и планове за транспортиране на войските през пристанища на Балканите, както и през Норвегия, Швеция и Финландия.

През последните пет години Jsec извършва оценки, за да открие различни маршрути, които биха могли да се използват за транспортиране на войски за справяне с руско нахлуване.

Пристанищата в Северна Европа - в Нидерландия, Германия и балтийските държави - се считат за особено уязвими за руски ракетни атаки.

Генерал-лейтенант Солфранк заяви: "Всичко е създадено така, че да съществува необходимата устойчивост - здравина, резерви, и дори излишък.“

Но след предупрежденията, че НАТО разполага само с 5 % от необходимата противовъздушна отбрана, за да покрие източния си фланг, командващият Jsec е загрижен за възможностите на ПВО капацитета за защита на ключовите логистични центрове.

"Наблюдавайки и оценявайки руската война в Украйна, ние забелязахме, че Русия атакува логистичните бази на Украйна“, каза той.

"Това трябва да доведе до извода, че е ясно, че огромните логистични бази, както ги познаваме от Афганистан и Ирак, вече не са възможни, защото ще бъдат атакувани и унищожени много рано в една конфликтна ситуация.“

"Що се отнася до противовъздушната отбрана... Тя винаги е оскъдна. Не мога да си представя ситуация, в която да разполагате с достатъчно противовъздушна отбрана. Това е добър пример, който илюстрира военния принцип: "Ако искаш да си силен навсякъде, не си силен никъде.“


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Футьо

    44 14 Отговор
    Ша ми минат през моста :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баце

    66 10 Отговор
    Имам един въпрос:
    Европа е след България по "коридорите" Русия ли ще върви до Европа или Европа ще върви към Русия?
    Щото разликите и тълкованията за последствията са съществени.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Точно

    26 107 Отговор
    За България е чест да участва в разгрома на руската терористична армия.

    Коментиран от #22, #80, #81, #98

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 България е НАТО

    18 66 Отговор
    Нормално е НАТО да разработва планове за всякакви сценарии!!! Това им е работата!

    Коментиран от #19

  • 11 Уфффффф

    76 6 Отговор
    "НАТО разработва многобройни "сухопътни коридори“....Абе, какви коридори, какви 5 лева? В случай на война Русия - НАТО няма да има никакви коридори. Всичко ще е покрито с радиоактивна пепел. Ако има някой оцелял, то той ще се крие като мишка в някой бункер и ще трябва да чака 2-3 хиляди години докато природата не се очисти сама от радиацията.

    Коментиран от #34

  • 12 РЕАЛИСТ

    84 5 Отговор
    На това баба ми викаше" Да дърпаш дявола за опашката" Такъв сакатлък ще стане, че всичко живо ще изчезне, с изключение на хлебарките. И що? Заради някаква Украйна, дето до вчера не знаеха, че съществува.

    Коментиран от #16

  • 13 Русия трябва да бъде разрушена...

    15 76 Отговор
    Толкоз!

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ксаниба

    70 5 Отговор
    натю била мирна организация??!!! фащ с мирен план за преохвърляне на войски към руската граница!! Вие стре милитаризирани дьо били!!!
    А ясно, жителите на Варна и Бургас ще бъдат живият щит за фащисаните, както беше за техните проксита - идил и е сега за техното прокси - бандеровска оркаинска банда-армия!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РЕАЛИСТ

    59 7 Отговор

    До коментар #13 от "Русия трябва да бъде разрушена...":

    Само, че Путин рече" Няма ли я Русия, за какво ми в тоя Свят? Това го каза, за да си опичат акъла мераклиите.
  • 19 Отан

    52 4 Отговор

    До коментар #10 от "България е НАТО":

    "Нормално е НАТО да разработва планове за всякакви сценарии!!!"...Да бе, прав си. Нека си разработват планове и сценарии, няма лошо. То и аз разработвам едни планове и сценарии в които мъжът на комшийката заминава в командировка, а тя ме вика да и оправя контакта. Обаче жената все ми разкрива плановете и казва на комшийката, че ме няма в къщи. Та и НАТО така .....
  • 20 ти да видиш

    45 3 Отговор
    Аве да не им се налага, че такъв шаш, паника и хаос, ще настане, че бедна им е фантазията на натЮвци! Като добавим и това, че руснаците не питаят братски чувства, като към украинците съвсем се оформя картинката!
  • 21 Пиночет

    7 44 Отговор
    Този охлюв Путин, жив ли е още?

    Коментиран от #25

  • 22 Продължавай все така

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "Точно":

    Тончо ми звучи като Мунчо, прочитайки изказването ти се разсейват всякакви съмнения.
  • 23 Ганчев

    7 47 Отговор
    Удри по съветската гад!
  • 24 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    46 3 Отговор
    ЯНКИ ГО ХОУМ, БОКККЛУЦИ МРЪСНИ...
  • 25 Хмм

    19 2 Отговор

    До коментар #21 от "Пиночет":

    Не, умря за осми път.
  • 26 Един там

    38 3 Отговор
    Аз ще ви чакам с правата лопата натовци..

    Коментиран от #28

  • 27 🤣🤣🤣

    15 16 Отговор

    До коментар #3 от "видиш ли кравар удри между ругите":

    Бате..приличаш ми на оня селски юнак, дето на две ракии пада под масата и почва да пита..Ти найш ли кой съм язе бе..

    Коментиран от #46, #73

  • 28 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    6 14 Отговор

    До коментар #26 от "Един там":

    А намери ли кой ше ти сменя пълния памперс ве..

    Коментиран от #49

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 касата

    11 43 Отговор
    Важното е, че Путин е вече бита карта, както и Копейкин, Плюнчо и палячовците от Възраждане!
  • 31 ха ха

    22 5 Отговор
    право към лунната база , нали един велик атлантик ви асфалтира пътя до там
  • 32 асдасддас

    32 5 Отговор
    И пак за ПП и ГЕРБ да гласувате!!!
    Те изобщо няма да ни вкарат във война.....
  • 33 Пиночет

    8 24 Отговор
    Сега вече и палячото Путин, щял да ходи на фронта!
  • 34 садсдасд

    5 29 Отговор

    До коментар #11 от "Уфффффф":

    Абсолютни глупости, какви 2-3 хиляди години те гонят????
    В Хиришима и Нагасаки си живеят хората, и нищо им няма.
    Дори и около Чернобил живеят хора, на които също нищо им няма.

    Коментиран от #59

  • 35 Механик

    36 5 Отговор
    Ми то на натю нали за това му трябва България. Ние не му трябваме, трябват му коридорите и плацдарма ни.
    За това и вече 35 години биват назначавани правителствата ни. Тоя който обещае да продаде най-много от България, печели и "търгът с тайно наддаване" и става правителство.
    Преди избори висчки партии ходят на поклонение в посолствоТО. И няма тука леви, няма десни. Всички ходят. Властта е сладка и замъглява погледите и политическите ориентации.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пълни глупости

    12 8 Отговор
    САЩ няма да участва със свои войски във войната в Европа.
  • 38 Дрън дрън та пляс

    17 4 Отговор
    Само нато може да я направи тая война реалност
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Анализатор

    10 27 Отговор
    САЩ винаги мислят стратегически!
    Това е правилния път да се изтика руската сган от Европа в Сибир!
    Вън рашисти от Европа!!!
  • 42 Вальо

    27 5 Отговор
    За ракетите няма далечно разстояние. Ако мислят, че война ще има само в Европа се лъжат.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Атина Палада

    16 6 Отговор
    Олелееее, вие в кой век живеете? Какви войски бре? Сухопътни коридори, и американските войски ще маршируват по тях в посока Русия ха ха ха вие се врътите. :))))
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ужас(истински)

    25 3 Отговор
    Голяма логика! Измислят 10 коридора през територията на Европа, дълги хиляди километри за придвижване на американски войски до границите на Русия и всичко това, за да се "пазят от нейното нападение"....
  • 48 Пълно заличаване

    24 5 Отговор
    Всички партии от сглобката, които допуснаха това да се разширява НАТО в България трябва да бъдат тотално заличени. Ако сте поне малко умни и интелигентни не трябва никой да гласува за тях, защото те ще заличат България тези по, по натовци и евроатлантици трябва да бъдат съдени и наказани.

    Коментиран от #53, #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хах

    7 2 Отговор
    По колко пъти една и съща боза
  • 51 знаеш ама

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Един там":

    А сега опukaвaш ли крачолите.
  • 52 Цър пър

    20 5 Отговор
    Тия кравари вече хептен за нищо ни нямат. Но тръгнат ли кравите през България да нападат Русия, ще замирише на опечени крави, ще се види, че българите сме грил майстори
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Нато

    12 4 Отговор
    Разработва ликвидацията си
  • 56 Ти ли бе Розово Лгтб

    7 6 Отговор

    До коментар #54 от "аз за":

    Ще ни ликвидираш?
    Живжше бъдеш заровен под Альоша

    Коментиран от #64, #66

  • 57 Сухопътен басейн

    15 3 Отговор
    И килери да подготвят, не само коридори. Да има къде да се крият.
  • 58 гошо

    16 3 Отговор
    Тези престъпници си мислят както преди 85 години войната ще бъде някъде далеч от тях може вТихиокеанският регион или в Европа но те пак ще бъдат печеливши. Два Сармата са достатъчни за да отидат завинаги дъното на дват океана това не го разбират или не искат да разберат и човечеството завинаги ще се отърве от тях.
  • 59 Пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "садсдасд":

    И на теб нищо ти НЯМА. То ако имаше, нямаше да драскаш такива неща.
  • 60 Сценарият

    17 2 Отговор
    Сценарият е 1. Внушава се, че Русия щяла да напада агресивното нАТО, разширило се до границите наРусия. 2. нАТО разработва план за прехвърляне на американски войски, при война с Русия, включително и през територията България. 3. Прави се конференция за мир в Швейцария, между Русия и Украйна, но без участието на Русия и в поддръжка на юдо-фашисткия и укро-нацистки режим на проваления и нелегитимен "президент" Зеленски. 4. Байдън не поема унижението да се среща в Швейцария с дрогирания клоун Зеленски. 5. Обявава се, че Русия не желае мир, защото иска да пренесе войната в Източна Европа и да завладее цяла Европа. 6. От румънските и полските летища излитат датски и холандски самолети, уж подарени на Украйна, за да бомбардират цели на територията на Русия. 7. Русия удря по летищата или се снишава и сваля Ф-16 над Украйна. 8. Вълкът (САЩ) казва на света и на Русия, че Русия ескалира войната и че в отговор ще прехвърли още американски самолети и ракети със среден обсег на действие в Източна Европа. 8. На Путин нервите му издържат и се парви на тапа. 9. САЩ отново удрят по стратегически цели в Русия и унищожават още две-три радарни станции за ранно откриване на стратегически ракети изстреляни срещу Русия. 10. Франция изпраща още 1500 офицери и войници в Украйна за "съветници" и "специалисти". Путин е притиснат в ъгъла и най-накрая му идва вторият акъл на българина, на който турчинът завижда ( говори се, че Путин е с жилка от Чипровци) и удря по летищата в Румъния
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Европа не и

    13 1 Отговор
    нито циркова площадка, нито затревен терен за корида . Великите сили да водят войните си на тяхна територия и да не въвличат цели континенти . Днес нова вече е.напълно и никакви морета и океани не могат да го възпрепятстват.
  • 63 Сценарият

    4 7 Отговор
    10. Франция изпраща още 1500 офицери и войници в Украйна за "съветници" и "специалисти". Путин е притиснат в ъгъла и най-накрая му идва вторият акъл на българина, на който турчинът завижда ( говори се, че Путин е с жилка от Чипровци) и удря по летищата в Румъния и в Полша, откъдето излитат самолетите на Дания и Нидерландия (уж украински) за удари по стратегически цели в Русия. 11. нАТО обявява, че е "нападнато"! 12. САЩ, които своевременно са разгърнали своите войски, бойни самолети и ракети по периферията на Руската федерация в Европа, обявяват тревога и известяват на целия свят, че Путин е нападнал нАТО. Тече широкомащабна дезинформационна кампания на САЩ и нАТО, че се защитават от лошия людоед Путин. 13. САЩ атакува с хиляди крилати и ракети със среден обсег на действие, с ядрен и конвенционален заряд Руската федерация и унищожава по-голямата част от руския ядрен арсенал, след като руското ПВО е претоварено и не се справя. 14. САЩ поставя на Русия условие да се подчини на Украйна и да й предаде новите руски субекти - Република Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области, като и да плаща репарации за 100 години напред, като заплашва да изстреля своите стратегически ядрени ракети срещу Русия, ако не приеме ултиматома. 15. На Путин отново му идва първия български акъл (за който турчинът го презира) и започва да се колебае какво да прави. 16. Руските патриоти най-накрая изпълняват заветното желание на Сорос и неговите соросоиди - отстраняват Путин от вла

    Коментиран от #90

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Сценарият

    8 1 Отговор
    16. Руските патриоти най-накрая изпълняват заветното желание на Сорос и неговите соросоиди - отстраняват Путин от властта. 16. САЩ, нАТО и евроГейският съюз ликуват. 17. Руските патриоти изстрелват останалите читави 10% от руския ядрен арсенал и унищожават САЩ. 18. Същевременно САЩ изстрелва 50% от ядрения си арсенал срещу Русия и унищожава Русия. 19. Китай доубива САЩ като му унищожава 50% от военния флот и удря по останали огнища на съпротива в САЩ и ядрените сили в Европа - Франция и наноБритания. 20. Франция отвръща на удара с нейния ядрен потенциал, а нано Британия потъва като ударена подводна лодка, без да успее да си изстреля ядрените ракети от подводниците (ключът е в погинал в САЩ). 21.Индия и Пакистан си разчистват сметките с ядрени удари. 22. Северна Корея унищожава Южна Корея. 23. Израел удря Иран, а целият арабски свят нанася удари по Израел, завзема Израел и Ерусалим престава да е израелски град. 24. Настъпва ядрена зима в продължение на 10 години. 25. Оцелелите мултимилиардери по света, в подземните си противоатомни скривалища на няколко етажа под земята, за 10 години непрекъсната зима полудяват и измират като се изпояждат помежду си. 26. Някъде в Тибет, в Хималаите, на планините в южния остров на Нова Зеландия, оцеляват туземците...
  • 66 1234

    3 7 Отговор

    До коментар #56 от "Ти ли бе Розово Лгтб":

    Ха ха ти да не си от онези от голото парти и танцуващите руски генерали.Ха ха шлеповете на Дунав са готови за потапяне знаеш с кого.
  • 67 Кирето

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "аз за":

    Така правят г@йовете.
  • 68 Коко

    16 3 Отговор
    БЪЛгария бе приета в ес и нато само и единствено че граничи с Русия с цел да може да удари Русия ако се наложи,и за нищо друго.Но Бори6ов и сие си мислят че са нещо .продажници мръсни
  • 69 Тагарев на бесилото

    17 3 Отговор
    При война жив американец няма да напусне територията на България!

    Коментиран от #71, #75

  • 70 Абе

    10 4 Отговор
    НАТО ли бе, къде са тръгнали тезпедали?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 нннн

    15 2 Отговор
    САЩ и Русия имат обща граница в Беринговия проток. Да си ги мерят там. Само че, Щатите искат да накиснат пак Европа да им върши работата и да страда.
  • 73 Охх мило а ти от кой

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "🤣🤣🤣":

    Юнаци си тези с брадите малко цапаници по ръцете и бръснати крачета оо да не забравя бръснати гърдички да си по мекички ли хахахах Дженди
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 любител

    12 2 Отговор

    До коментар #69 от "Тагарев на бесилото":

    прав си пич мръсните кравари нямат работа в Б-я. добър кравар е само мъртвия.
  • 76 То не знам как теб ще

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "Слепото":

    На прайда че така са се наточели сирийци и мароканци искат мъжки булки като теб за жени сещаш ли се мека кит
  • 77 Крумов

    1 2 Отговор
    Просто трябваше да си се държи Западът приятелски, Путин беше много боязлив в началото - но Хилъри Клинтън започна - обяснимо е за една наранена житейски персона - че ще си "избие" някъде комплекса, тя "насъска" - аз съм говорил с обикновени американци - те не могат да мразят - не мразят.

    Имаше една нелепа среща на върха с руснаците - която - те САЩ направиха някаква - като един вид - сцена, подиум - наредиха се външни министри и т.н. и имаше масичка с бутон - с надпис - на руски.

    Толкова им стига и преводачната култура на САЩ - написали на бутона - "перегрузка", а искаха да кажат - "перезагрузка" - тоест на бутона пише - "свръхнатоварване", а "презареждане" са искали да кажат САЩ - един вид - презареждаме отношенията.

    Мисля - че САЩ и Русия са държавни пубертети, да кажем - все още млади специалисти в областта на държавното устройство.
  • 78 АУУУУУ

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "видиш ли кравар удри между ругите":

    ДИВАНЕН ХРАБРЕЦ 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #84

  • 79 Аман

    7 16 Отговор

    До коментар #5 от "време е да се отървем от кърлежа америка":

    Но първо трябва да се отървем от чyмата Русия.

    Коментиран от #85

  • 80 От страни

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Точно":

    Теб ша та пратим да "громиш", щото на дивана сте най силните...
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Футьо

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "видиш ли кравар удри между ругите":

    Някога минаха от тук западни рицари,целящи да завладеят Византия(ИРИ).Мога да заведа всеки,да види тяхно гробище край с.Ясен,Плевенско.
  • 83 дядо поп

    4 0 Отговор
    Яжте , пийте и си носете новите дрехи!
  • 84 А ти кравелюбе

    7 0 Отговор

    До коментар #78 от "АУУУУУ":

    Какъв храбрец си на конзолата ли муцка
  • 85 Грух

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Аман":

    А преди това - от тебе..
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 #идиоти вън

    5 0 Отговор
    Тия стратези явно дълго време са прекарали под мостовете, абе мислители тъпи, няма да има нужда от транспорт и коридори за войски в случай на война!!!! А и със слуха явно сте зле, той Путин го каза -,, за какво е свят без Русия!"
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Само питаме колко от БГ маршрутите ще са

    1 0 Отговор
    Ние магестралките питаме? 😜?? НИЕ вписваме ли се в сухопътни ви коридор?? 🍦
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гоце Делчев

    3 2 Отговор
    Затова разширяват митницата на Малко Търново да минат Абрамсите и Леопардите.
  • 92 Тол О Стой

    2 7 Отговор
    Русия е един окуцял кон! НАТО отдавна трябваше да се е намесил и блядовете щяха да кротнат. А сега, след като алианса пропусна тази възможност, блядовете ще се принудят да употребят ядрено оръжие. Горко на старата и изкуфяла от либеразация Европа.Както между впрочем и на загубените руснаци.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Васил

    5 2 Отговор
    Като минат по разбитите пътища на Боко ще сменят коридора даже ще се чудят дали не са в Украйна.
  • 95 Общо Европейска отбрана

    5 6 Отговор
    В България както и в Румъния като външни граници трябва да има постоянно присъствие на войски на НАТО както и на цялостната му територия в Европа

    Коментиран от #96, #104

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Гост

    3 1 Отговор
    По цял ден чета, как всички се готвят за война, а никой не призовава за мир. Тhe war profiteers са любимците на р0гатия!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Да сме готови

    1 1 Отговор
    Да стягаме отбраната Приказките за война за мир за разбирателства не значат нищо в днешно време
  • 103 Пак ли ще гласувате за душманите си?

    1 1 Отговор
    Просто територия.Подготвят ни за хвърлянето ни в кофликта по военому.НАТО ни забърква в яко във война.
  • 104 всеки според заслугите рано или късно

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Общо Европейска отбрана":

    Мислиш ли ,че руснаците няма да отговорят?Скачате на ядрена сила №1 в света.
  • 105 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    АЗ СЪМ ПРОТИВ НАТЮ , А ОЩЕ МОГА ДА ВЗРИВЯВАМ И УБИВАМ НАТОВСКИ ЕДИНИЦИ ---Е КОЛКОТО УСПЕЯ ---АМА ЩЕ СА МНОГО И ВСЕ ОТ ВЪРХА !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 106 Нато вън!

    2 0 Отговор
    Българският народ няма да допусне нито един натовски танк или войник да премине през България !
  • 107 Гара Пирин

    1 0 Отговор
    А някой пита ли българския народ ...???
Новини по държави: