Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юни, 2024 07:21 2 333 142

ISW: 106 държави са потвърдили участие в срещата за мир в Швейцария

  • русия-
  • украйна-
  • швейцария-
  • володимир зеленски

Зеленски предупреди, че руски официални лица се опитват да я осуетят, като заплашват да "блокират" вноса и износа на хранителни, селскостопански и химически продукти за участничките

ISW: 106 държави са потвърдили участие в срещата за мир в Швейцария  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с официални представители на САЩ и Сингапур по време на диалога Shangri-La на Международния институт за стратегически изследвания в Сингапур на 2 юни. Там отново припомни за предстоящата среща на върха за глобален мир. Държавният глава се срещна с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и членове на Комисията по външни работи на Камарата на представителите, за да обсъди ситуацията на бойното поле, нуждата на Украйна от допълнителни системи за противовъздушна отбрана и способността на Украйна да нанася удари по руски военни цели близо до Харковска област.

Зеленски се срещна и с президента на Сингапур Тарман Шанмугаратнам, министър-председателя Лорънс Уонг и сингапурски бизнесмени и подчерта интереса на Украйна да засили сътрудничеството си с Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

106 страни са потвърдили участието си в предстоящата на 15-16 юни среща на върха за глобален мир в Швейцария. Украйна е поканила всички страни на предстоящата среща на върха с изключение на Русия.

Зеленски предупреди, че руски официални лица се опитват да я осуетят, като заплашват да "блокират" вноса и износа на хранителни, селскостопански и химически продукти за участничките.

Украински и западни медии съобщиха на 2 юни, че дипломатически източници в Саудитска Арабия са заявили, че страната няма да участва. Новината идва след съобщението на 31 май, че и Китай няма да изпрати свой представител.

Осигуряването на западни системи за противовъздушна отбрана и премахването на западните ограничения за Украйна да нанася удари по военни цели на руска територия с оръжия, предоставени от Запада, остават от решаващо значение за Украйна, за да отблъсне руските удари срещу град Харков. Западни държави наскоро премахнаха частично или напълно ограниченията. Украински официални лица съобщиха, че украинските сили са свалили няколко руски военни самолета през февруари 2024 г., много от които са нанасяли удари с планиращи бомби в посока Авдеевка. Зеленски по-рано заяви, че руските сили няма да могат да превземат град Харков, ако украинските сили получат две системи за противовъздушна отбрана Patriot, които да разположат в региона.

Руските сили са атакували град Харков с плъзгащи се бомби и различни ракетни удари през последните няколко седмици.

Съобщава се, че украинските полеви командири компенсират трудностите при обучението, които мобилизацията е изострила, чрез обучение на нов персонал на фронтовата линия. Украински полеви командири казаха пред Washington Post, че са отделили значително време за преподаване на основни умения на новоразпределения персонал, тъй като те не усвояват тези умения в центровете за обучение.

Washington Post съобщи на 2 юни, че украинските войници в тила също нямат адекватни умения при пристигането си на фронта, въпреки че много от тях са служили в армията преди началото на войната през 2022 г. Повечето от тях се бият повече от две години и са изтощени, така че Украйна е подложена на натиск бързо да ги смени със свежи сили и да компенсира загубите, за да поддържа отбраната си.

Трудно е да се направи компромис между изтеглянето на опитни войници от фронтовата линия за обучение на нов персонал, или обучението на новия персонал. Украински офицер е заявил пред Washington Post, че Украйна се нуждае от инструктори от НАТО, за да обучават нов персонал и да съкратят наполовина времето за обучение до един месец.

Руските ударни кампании в тила дори срещу най-западните региони на Украйна гарантират, че Украйна на практика няма безопасна тилова зона, в която да може безопасно да обучава персонал, и изпраща персонал да се обучава в държави от НАТО - като текущото водено от Обединеното кралство обучение по операция Interflex програма - както премахва украинските полеви командири от процеса на обучение, така и увеличава забавянето при разполагането на войници, тъй като Украйна трябва да транспортира този персонал до и от страните от НАТО. Украйна няма да разреши тези проблеми бързо и средното общо качество на украинските сили на фронтовата линия вероятно ще намалее. Новите войници обаче вероятно ще се учат бързо, докато се бият заедно с опитни ветерани.

Решенията на украинските полеви командири да обучават персонал на фронта, преди да го ангажират в битка, показват, че общото качество на украинските сили вероятно ще остане по-високо от това на руските сили в близко до средносрочен план. Руските сили последователно са използвали новоразположен мобилизиран персонал, затворници и нови войници по договор и доброволци без подходящо обучение за провеждане на масови, водени от пехотата атаки, за да постигнат незначителен напредък в Украйна.

По-нататъшното украинско сътрудничество с инструкторите на НАТО, особено ако тези инструктори на НАТО подпомагат обучението в тиловите райони в Украйна, предоставя допълнителни възможности на Украйна да подобри основните си механизми за обучение и да подобри качеството на новоразгърнатия персонал.

New York Times (NYT) публикува разследване на 2 юни за принудителното преместване и депортиране на 46 украински деца от приемен дом в окупираната Херсонска област през 2022 г.

NYT анализира снимки, публикации в социалните медии и официални правителствени документи и стигна до заключението, че руски правителствени служители са участвали в принудителното преместване на тези деца и че окупационните служители лишават децата от техните родители и роднини като част от по-широко усилие да лишат украинските деца на тяхната самоличност. Руски федерален сайт за осиновяване е посочил 22 от тези украински деца за осиновяване в Русия и е настанил най-малко две деца в руски семейства. NYT се консултира с правни експерти, които установиха, че руското намерение да лиши децата от украинската им идентичност е нарушение на Конвенцията за правата на детето и може да се равнява на военно престъпление. Анализаторите на ISW подпомогнаха подготовката на този доклад, като прегледаха някои от неговите констатации и източници.

The Telegraph съобщи на 1 юни в премахната след това статия, че британски служители са наредили на Службата за сигурност на Обединеното кралство да пренасочи усилията си за контраразузнаване към руски, китайски и ирански агенти, действащи в страната.

Неназовани правителствени източници казаха на The Telegraph, че подкрепата на Обединеното кралство за Украйна е довела и до увеличаване на руския шпионаж. ISW се въздържа от публикуване на статията, докато The Telegraph не предостави обяснение за премахването ѝ.

Руският военен коментатор Александър Артамонов предизвика негативна реакция от свързаните с Кремъл руски пропагандисти с твърдението, че украинците са "граждани втора класа". С това той противоречи на фалшивите усилия на Кремъл да представи украинския и руския народ като една нация. Артамонов е заявил в предаване на живо по руски държавен телевизионен канал на 1 юни, че "няма много високо мнение за украинците, защото са граждани втора категория".

Депутатът от Руската държавна дума и осъден нерегистриран руски чуждестранен агент Мария Бутина, руският ултранационалист и бивш депутат от Държавната дума Захар Прилепин, свързани с Кремъл руски блогъри и други провоенни руски коментатори остро критикуваха Артамонов и повториха фалшивия разказ, че руснаците и украинците всъщност са същото.

Руските окупационни служители и руските сили в окупирана Украйна са подложили украинските цивилни в окупираната територия на насилие, кражба на собственост, религиозно преследване, принудително депортиране и вписване в руската армия. Всичко това е част от продължаваща кампания за изкореняване на украинската национална и културна идентичност.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фен

    76 11 Отговор
    Западът остава все по-сам...

    Коментиран от #80

  • 4 Кралство Бутан

    51 7 Отговор

    До коментар #2 от "Китай и Саудитска Арабия":

    и те щели да идат.
  • 5 Малък зеленчук

    97 12 Отговор
    Няма я Русия, значи това не е среща за мир, а производствен моабет. Интересно е, кой ще го плаща?

    Коментиран от #11, #18, #36

  • 6 Бонев

    86 10 Отговор
    Сбирка на пуделите. Пак ще подаряват пари на данъкоплатците на Украйна.
  • 7 ВАНГА

    76 10 Отговор
    "Всичко ще се стопи като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на РУСИЯ“
  • 8 да де

    70 5 Отговор
    Аре, аре бройката на държавите не значи качество повечето големи и богати няма да присъстват

    Коментиран от #16

  • 9 Факт е

    64 7 Отговор
    ЗАПЛАХИ и ШАНТАЖ НИКОГА НЕ БИЛ МЕТОД в ПОЛИТИКАТА на Русия !!!
    Това са методи на изкривената демокрация !
  • 10 ЕКОЛОГ

    69 6 Отговор
    Екскурзианти на държавна софра от които нищо не зависи. Само вредни емисии от самолетите им.
  • 11 Както винаги -

    50 2 Отговор

    До коментар #5 от "Малък зеленчук":

    данъкоплатците.
  • 12 Ксаниба

    66 7 Отговор
    106 държави, които сумарно представляват по малко от 1/3 от планетата!! И по територия и по население!! Само колонийки и пуделчета.

    Коментиран от #85

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 джони инглиш

    76 5 Отговор
    В Русия нямало демокрация но се провели избори, укрите пък демокрация без избори. В най голямара демокрация САЩ от двама кандидати единият го съдят по 34 обвинения. А зеленски продължава да вие на умряло.
  • 15 Шизофрения

    62 6 Отговор
    Без ,Китай, Русия, СА и Индия, която мисли да прати само наблюдател, без официално лице , упълномощено за подписи....както и други държави, наблюдателки ....излиза, ще Зелю сам ще се договаря със себе си
    😂🤣😂🤣😂
  • 16 Мда

    2 54 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Всички богати и големи ще бъдат.

    Коментиран от #21, #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А може би

    49 5 Отговор

    До коментар #5 от "Малък зеленчук":

    подобни срещи са благоденствие за представителите на най-древната професия...
    Купони за сметка на данъкоплатците
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Цял свят бил а пРасия

    6 34 Отговор
    Ама Третият свят.И не баш целият.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И хаха

    54 4 Отговор

    До коментар #16 от "Мда":

    И Бай Дрън, най големия длъжник отказал да присъства:)))
  • 25 Пак си се

    9 8 Отговор

    До коментар #19 от "Велика Румъния":

    Надишал, ломски.

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Много добър и точен доклад

    32 4 Отговор
    обективен и изпълнен с много факти. Ще им вдигна заплатите!

    /Виктория Нюланд/

    Коментиран от #38

  • 28 Вече толкоз

    51 4 Отговор
    Се изписа за тази среща, че и малоумните разбраха, колко е безпредметна. Просто мъка, запада не иска да си признае, че е бита карта и напъва ли напъва с гръмки изказвания и подобни срещи за мир. Тази среща включва ли и Газа, Сирия или там няма няма нужда от мир.
  • 29 Участие не значи

    42 4 Отговор
    Подкрепа за Зеленената мижитурка. И кои са тия 106 дърдави? Сигурно някои от тях трудно се наимтат на картата. До сега не прочетох, че с предоставените помощи в милиядди долари и евро, Украйна си е закупила оръжие. В речника на наркомана има няколко думи с които изразява всичко: искам, дайте, доставете, предупреждавам!
  • 30 провинциалист

    42 4 Отговор
    Това, да отидеш на преговори за мир без противниковата страна, и Чък Норис не го е правил. Респект!
  • 31 Оги

    37 4 Отговор
    Пинчерите ще се съберат, ще поджавкат малко, ще клепнат кой биричка, кой скъпо винце, кой нещо по силно, ще гризнат нещо и хайде обратно по оборите.

    Коментиран от #43

  • 32 Зениците

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Са ти разширени!
  • 33 Новина

    15 1 Отговор
    би била резултатът от тази среща,която към момента не се е състояла.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 факуса

    32 6 Отговор
    тез 106 държави на луната ли бяха 2014 кога избиваха жителите на донецк и луганск,що нема шангри ла тогава,егати пуделите

    Коментиран от #63

  • 36 факуса

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Малък зеленчук":

    пак ние щото сме овце
  • 37 С кое в написаното не

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Пак си се":

    не си съгласен и мислиш, че сгрешено?
  • 38 Защото е "много успешно" мероприятие

    31 1 Отговор

    До коментар #27 от "Много добър и точен доклад":

    затова ли е насрочена нова среща на друго място?

    Щели да "обсъждат" в Швейцария "формулата на Зеленски"!!
    Само такива дето им се иска безплатна екскурзия и кьорсофра с хапка и пийка на корем, ще присъстват

    И обичайните заподозрени, дето ще платят за масрафа и пак с народи пари
    И журналистите там ще се пооблажат с останалито по масите след купона, заради добрата си работа и отразяването на великото събитие "за мир"!
  • 39 НЕЛИГИТИМНА ПОЛИТИКА

    29 3 Отговор
    Нелегитимен Зеленски организира нелегитимна среща по въпрос за който той няма думата.
  • 40 Град Козлодуй

    18 0 Отговор
    Трябва МИР да Има
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 и то

    11 1 Отговор
    Все такива, като нашата! С която днес се гордеем...
  • 43 факуса

    26 2 Отговор

    До коментар #31 от "Оги":

    сбор на най големите длъжници и на соц.помощи,ще хвърлят пари на първия световен ало измамник зелю
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хаха

    28 1 Отговор
    Наркомана клоун!
    Не разбра ли, че играта свърши или мозъка ти е изпилен от белото?
    Чети, как е свършил Мусолини!
    Народа ти няма да прости, това което ти и Прошенко направихте за страната си!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Все по-тъпи стават "докладите"

    24 0 Отговор
    на Базирания Мозък!

    Вече така пресоляват с лъжи манипулации в паниката си, че имат обратен ефект за тия които имат търпението да ги прочетат.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Злобното Джуджи

    29 1 Отговор
    "...Руските сили са атакуват с плъзгащи се бомби..."

    Кви са тия плъзгащи бомби само експерДите-жени в ISW си знаят, утре ще са тенджери, кастрюли и прочея кухненска посуда 😆😆😆
    Инак браво на Братушките, добре насипват на Бандерите - идеална работа, кеф за ти стане 👍

    Коментиран от #119

  • 52 Артилерист

    26 40 Отговор
    Изхабената, нелегитимна, украинска марионетка Зеленски, е омръзнала вече дори на западната глутница, но продължават да я използват за пропаганден шум. Хвърлят се неимоверни усилия, за да се представи поредната сбирка на воюващите срещу Русия чрез украинците евросакски хищници за "световна", "глобална" среща за мир. А то си е поредното лицемерно и брутално цинично представление на истинските подпалвачи на войни срещу осмелилата се да не им се подчинява повече Русия. 106 страни се били вече заявили да участват, ама не казват на какво ниво те ще се представят нито, че това са те, англосаксите и зависими, страхуващи се от санкциите им държави, нито, че Китай, Бразилия, Южна Африка и др. държави на Юга няма да дойдат, щом Русия няма да присъства. Останалото в матрияла е хленчене на клоуна и резонното плюене по Русия...

    Коментиран от #57, #58, #65

  • 53 ОБЕКТИВНО

    24 38 Отговор
    В нощта на 30 срещу 31 май серия от прецизни атаки на руската армия бяха насочени към различни цели в Украйна, което доведе до значителни загуби за украинските сили. Според съобщенията тези среднощни удари са включвали нападение на стрелбището „Староконстантиновски“, което е нанесло значителни щети на военните инструктори на НАТО и западната техника, разположена там. Освен това руските сили са атакували склад, съхраняващ тактически ракети ATACMS, доставени от САЩ.
    Тези ракети изиграха важна роля за поразяването на руския ракетен кораб „Торнадо“ и за унищожаването на руско военно оборудване, включително ракети за С-300, С-400 и няколко радара.

    Коментиран от #54, #90

  • 54 Вижда, ли се Киев

    37 20 Отговор

    До коментар #53 от "ОБЕКТИВНО":

    На хоризонта?
  • 55 Зеленски в Швейцария

    36 28 Отговор
    с лидерите на над 100 държави, а Путлер в бункера... 🤔😂

    Едва ли някой е предполагал за подобна ситуация преди 2 години.
  • 56 А КОГА И КЪДЕ ЩЕ РАЗПИТАТ ЗЕЛЕНСКИ ЗА

    21 30 Отговор
    ОНИЯ 15 000 РУСНАКА В ГРОБИЩАТА НА ДОНБАС - МАЙ ЩЕ Е ПРЕДИ КАПИТУЛАЦИЯТА ?

    Коментиран от #62

  • 57 Така ще бъде.

    25 27 Отговор

    До коментар #52 от "Артилерист":

    Докато всичкото руснак намиращо се на украинска територия не бъдат избитИ или прогонени .До последният.

    Коментиран от #116

  • 58 Ха ха

    26 20 Отговор

    До коментар #52 от "Артилерист":

    Смешник.Пий си Гинкото.

    Коментиран от #134

  • 59 Верно ли

    23 30 Отговор
    Хахаха, на "срещата за мир" ще обсъждат осигуряването на западни системи за противовъздушна отбрана и премахването на западните ограничения за Украйна да нанася удари по военни цели на руска територия с оръжия, предоставени от Запада - страшна среща за мир ще бъде! Време е краварите да пускат кокала и да започнат да се трудят, за да си оправят Кравария, че със спекулации се видя до къде го докараха!

    Коментиран от #61

  • 60 ТРЪГНАХА ЛИ СИ АКУШЕРКАТА И ФАШИСТА ОТ

    19 28 Отговор
    ЕВРОКОМИСИЯТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !БОКО ДАДЕ ЛИ ИМ КУФАРЧЕТАТА !?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Кои Руснаци

    16 18 Отговор

    До коментар #56 от "А КОГА И КЪДЕ ЩЕ РАЗПИТАТ ЗЕЛЕНСКИ ЗА":

    Окупаторите на
    Путлер
    Водени от Гиркин .

    А той между другото
    Още ли гние в Затвора ?

    Хахаха
    Героят окупирал Донбас
    Защо лежи Затворен ?
  • 63 Хаха

    11 15 Отговор

    До коментар #35 от "факуса":

    Олга Качура още я
    Помним .

    Терориста Джендър
    Герой на Руската
    Окупационна Армия .
  • 64 Ревете,ли копейки?

    9 20 Отговор
    Докато ревете и оръжие пращаме за Украйна и АЕЦ го заредихме с американско гориво.И още натовско бази ще строим .И Алльшата на чакъл...

    Коментиран от #68, #72, #99

  • 65 Борис

    7 17 Отговор

    До коментар #52 от "Артилерист":

    Абе палячото,ти пак,ли бръщолевиш халюцинации?

    Коментиран от #137

  • 66 681

    13 9 Отговор
    Едната страна... агресора в случая отсъства. За какво е тази среща? Небинарните да се съберат да плюскат и пият???

    Коментиран от #70

  • 67 Расия

    9 10 Отговор
    Там ли е?
  • 68 681

    14 8 Отговор

    До коментар #64 от "Ревете,ли копейки?":

    Ти къщичка за кученца строил ли си? Колко трябва да си сляп за да не виждаш какво се случва по света???

    Коментиран от #73

  • 69 Перо

    17 15 Отговор
    Почти 50% от страните в света няма да участват, нито воюващите, нито глобалните сили! Това ще е някакво сборище, от което нищо не зависи и няма да се отрази негативно на Русия!

    Коментиран от #75

  • 70 Я па ти

    2 14 Отговор

    До коментар #66 от "681":

    И кой да присъства,като всички са обявени за издирване в качеството си на военнопрестъпници?

    Коментиран от #78

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ами

    12 5 Отговор

    До коментар #64 от "Ревете,ли копейки?":

    само така - и цялата държава на чакъл, да има за нови пътища в украина
  • 73 Би ли отишъл на фронта?

    8 8 Отговор

    До коментар #68 от "681":

    Волгата каза твърдо НЕ.

    Коментиран от #81

  • 74 ........

    16 4 Отговор
    Това не е среща за мир,а за световна война,защото една от воюващите страни не е поканена даже и другите се събират,за да й поставят ултиматоми.

    Коментиран от #77

  • 75 ами

    10 5 Отговор

    До коментар #69 от "Перо":

    важното е че президентите на кабо верде и кот дю воар ще присъстват

    Коментиран от #125

  • 76 какъв купон....

    17 3 Отговор
    Евро пиарче.Ще има яко снимки,усмивки и прегръщания уж всички много искат мир.Среща за предизборни евро чалъми за абдали.
  • 77 Тупой ДА?

    4 15 Отговор

    До коментар #74 от "........":

    Нормално за копейка
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ахмед

    4 11 Отговор
    Ама демократичните Русия, Хамас, Ким и Аятоласите ги няма
  • 80 Хахахаха

    3 17 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    106 държави са потвърдили??? По-голямата част от държавите в света, подкрепят Украйна копейки, подкрепят мира! Хората не са войнолюбци, като вас и рашата. На вас ви се воюва, само че от дивана вкъщи. Като ви кажат за фронта и се криете.
  • 81 681

    13 5 Отговор

    До коментар #73 от "Би ли отишъл на фронта?":

    На фронт сам8 срещу жълтопаветните продажници в България, веднага бих тръгнал. Това там на североизток не е моята война, сори. Оди ти

    Коментиран от #100

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Дядо Гъдьо

    14 0 Отговор
    Напънала се планината и родила... мишка.
  • 85 Хахахаха

    2 16 Отговор

    До коментар #12 от "Ксаниба":

    Няма значение, колко е сумарно, а това са различни държави с различни управления! То все пак и рашата е пудела на Китай, но това е друг въпрос.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ПутлерПедофила в бункера, а

    23 15 Отговор

    До коментар #53 от "ОБЕКТИВНО":

    Зеленски в Швейцария на купон... 🤔

    Голяма подигравка с кремълския, къс социопат...
  • 91 Тц тц тц

    16 22 Отговор

    До коментар #83 от "Смелия воин":

    Тази укро пропаганда с изкуствен интелект ли я пишете.Наистина си личи,че нямате естествен....Хем световна война искате да докарате,хем лепвате обидни етикети в коментарите на всеки нормален,който е за мирно решение и се изумява как на мирни преговори не е поканана едната страна,която воюва.

    Коментиран от #113

  • 92 Пенчо

    14 12 Отговор
    Егати глупостите! Държавата от която най много зависи мирът не е поканена! Единственият шанс тази среща да остане в историята е участниците да се хванат на едно голо хоро и да го излъчват на живо! Ще е отврат!
  • 93 Смелият воиник

    5 20 Отговор
    Долу на земята, неграмотните мужиku и xохoлu гледаха към небесата, изпълнени с ужас и възхищение, докато светеха облаците и отекваха ехо на гръм от експлозиите високо в стратосферата. Силите на небето се бореха, като отдалече им беше свидетел на схватката, която не беше само битка между бога и демона, но и символ на битката между светлината и тъмнината.

    Неграмотните мужиku с грубите си ръце и погледите пълни със страх, се събуждаха към реалността на небесната война. Хоxлuте, привидно безучастни, се притесняваха за съдбата на света, докато внимаваха всяко движение на облаците и слушаха с едновременно ужас и възхищение отдалечените викове на битката.

    Сред възторжените емоции и непрекъснатата тревога, те продължаваха да гледат към небето, надявайки се за края на сражението и възстановяване на мира. В този момент отдалеч, където времето и пространството се сливаха в единна симфония от светлина и тъмнина, съдбата на света беше решавана от битката между небесните сили.

    Коментиран от #139

  • 94 значи

    12 13 Отговор
    не по вече от 6 държави, след като ISW така пише ...
  • 95 Такива

    17 11 Отговор
    срещи по "формулата зеленски", която формула е жива подигравка с реалната ситуация, са обречени на провал! Хайде да не е провал, но са чиста загуба на време по една единствена, но много важна причина! А тя е "къде е Русия"? Не може оня зелен микроб от Киев да решава кой ще участва и кой не, като в момента яде пердах от точно този най-важен евентуален участни в такива срещи! Ако ще и целия свят да обиколи и на колене да моли тоз и оня да се явят на тази среща, докато не се срещне с руска делегация, не може да се надява на някакъв резултат... И ще продължават да го пердашат докато не му дойде акълът в празната тиква...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 силния войник

    5 11 Отговор
    В тази епична преследвателна сцена, Бог Байдън се изправя срещу Путларах Акбар в небесата и космоса. Въоръжен със своя могъщ Вимана, той следва следите на Путларах с решителност и решимост.

    След като Путларах Акбар се опитва да избегне справедливостта и да побегне във висините на космоса, Бог Байдън го преследва, преминавайки през звезди и планети. Стремежът към правосъдие го води през безбройни опасности и предизвикателства, но той не се отказва.

    С бляскавите му оръжия и богатия си опит, Бог Байдън излъчва светлината на истината и правосъдието в цялата Вселена. Той не се поколебава в неговата мисия да разкрие истината и да сложи край на тиранията на Путларах Акбар.

    Преследването се превръща в епична конфронтация между доброто и злото, като Бог Байдън използва всичките си умения и сили, за да постигне своята цел. В решаващия момент, с правосъдието на своя страна, той наказва Путларах и възстановява реда и мира във вселената.

    С този епичен финал, правосъдието триумфира, а Бог Байдън остава като символ на надеждата и светлината в света на тъмнината.
  • 98 Смелия войник

    5 11 Отговор
    С този вълшебен удар Бог Байдън изпепелява Совдепа, премахвайки злото, което той представлява. Със своето могъщо оръжие, олицетворяващо правосъдието и силата на доброто, той разрушава властта на тиранина и възстановява реда във вселената.

    След като справя се с Совдепа, Бог Байдън се насочва към Путларах, който е бил печеливш в тъмните и лукави замисли. С могъществото на своето оръжие той го събаря и го побеждава, превръщайки го в безсилен затворник.

    След това, за да сложи край на неговите беззакония и тиранични действия, Бог Байдън праща Путларах на планетата Пушпака, където той ще изтърпи своето заслужено наказание сред демоните. Там, в тази святост, където тъмнината и злото са владеели, Путларах ще се сблъска с последиците от своите деяния и ще трябва да носи тежестта на своята вина.

    Справедливостта е възстановена, а Бог Байдън остава като символ на надеждата и светлината, която непрекъснато бори се с тъмнината и злото в света.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Механик

    13 3 Отговор
    106 държави ще се присъедният към софрата и ще си правят сметката без кръчмаря. Ще хапнат, ще пийнат и ще си тръгнат. Ама ще са забравили ,че КРЪЧМАРЯ винаги идва с тефтера и се налага да се плаща.
  • 102 Смелия войник

    2 11 Отговор
    Пушпака, планетата на демоните, беше средата, където Путларах Акбар се оказа след неговата победа от Бог Байдън. Това беше мястото, където злото правеше правилата, а тежестта на греховете на тиранина го държеше в клетка от непрекъсната страдална същност.

    На Пушпака, Путларах Акбар беше лишен от властта, която толкова го караше да се издигне във вселената. Тук той беше принуден да се сблъска с последиците от своите тъмни действия и да изтърпи наказанието си сред демоните, които търсеха всяка възможност да го покарат за неговите прегрешения.

    Тежкият живот на Путларах на Пушпака беше едно безмилостно изпитание. Той беше поставен в средата на безкрайна мъка и страдание, където всяка секунда беше изпълнена с усещането за загуба и безнадеждност. Тук той трябваше да се справи с изолацията, в която падна, и да се изправи срещу своите демони, буквално и фигуративно.

    Но дори сред най-мрачните грамадни демони на Пушпака, Путларах не можеше да изгуби смелостта си. Той продължаваше да търси път към изкупление и се бореше да промени съдбата си, докато чакаше възможност за избавление от този безкраен кошмар.

    Така продължи тежкият живот на Путларах Акбар на Пушпака - в свят, където се сблъскаха мрачните сили на злото и величеството на правосъдието, а вътрешната битка на тиранина продължаваше да разтърсва сърцето му.
  • 103 опс..

    11 3 Отговор
    как ще си говорят за "мир" без участието на най-силния - Русия..?....малко тъпичко....или има едни пари за харчене....

    Коментиран от #108

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Секретният център на НАТО

    10 2 Отговор
    в Яврово до Полската граница устроен дълбоко под земята в три тунела с около 400 инструктори от запада е ликвидира с три свръхзвукови Калибри.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 смелия войник

    0 10 Отговор
    Накрая достигнаха до градината, обградена от високи стени и охранявана от огромни мечки. Путларах Акбар измисли хитър план – той направи няколко капана с мед и риба, за да отвлече вниманието на мечките. Докато мечките се занимаваха с капаните, той и неговите хора се промъкнаха вътре.

    Там, в центъра на градината, растеше гигантската краставица. Тя беше толкова голяма, че едва се побираше в градината. Путларах Акбар се приближи и с един замах отряза краставицата от стъблото. Те я натовариха на количка и бързо избягаха, преди мечките и джуджетата да разберат какво се е случило.

    Селяните в Путиноград бяха изумени, когато видяха гигантската краставица. Те организираха голям празник, на който всички се събраха, за да ядат и пият. Путларах Акбар беше поздравен като спасител и герой.
  • 108 Упс..

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "опс..":

    Изтрезнял,ли си?
  • 109 Смелия воин

    0 11 Отговор
    Путларах Акбар и Вълшебната Лада
    В дълбините на Сибир, в една малка, замръзнала колибка, живееше легендарният Путларах Акбар. Той беше не просто лидер на русофилите, но и символ на непреклонния дух на старите съветски времена. Един студен зимен ден, Путларах Акбар реши, че е време да върне блясъка на руската автомобилна индустрия.

    "Трябва ни нова Лада," заяви той на своите верни последователи, които мръзнеха край огъня в неговата колибка. "Но не обикновена Лада, а вълшебна Лада, която ще ни донесе слава и уважение по целия свят."

    Така започна великото приключение на Путларах Акбар и неговата банда. Първата им задача беше да открият останките от стария завод на Лада, който някога беше символ на съветската мощ. След дни на бродене през снежните полета, те най-накрая откриха руините на завода, покрити със сняг и лед.

    Влизайки вътре, те намериха стари машини, ръждясали инструменти и множество части за Лада, разхвърляни навсякъде. Путларах Акбар вдигна един стар двигател и провъзгласи: "Това ще бъде сърцето на нашата вълшебна Лада!"

    Коментиран от #111

  • 110 Ха ха ха

    11 0 Отговор
    Без Русия,Китай,Арабия Сауди,Бразилия,Южна Африка и пр.това е провалена говорилня на хазарското фашистче като първите две
  • 111 Простакът козяшки

    11 0 Отговор

    До коментар #109 от "Смелия воин":

    си остава простак от люлката до гроба.
    Марш на фронта за говежда тор калтак
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Копейките много се изнервят

    1 11 Отговор

    До коментар #91 от "Тц тц тц":

    когато ги гъделичкат по полираните мозъчета... 😂😂😂
  • 114 Смелия воин

    0 10 Отговор
    "Това е невероятно," каза президентът, след като разгледа Лада-та. "Искам да купя тази кола за моя личен музей."

    Но Путларах Акбар, с усмивка на лицето, отказа. "Тази Лада не е за продажба. Тя е символ на нашия дух и упоритост. Нека бъде знак на нашето приятелство и уважение."

    Президентът беше толкова впечатлен от решимостта на Путларах Акбар, че предложи сътрудничество между двете страни. Те договориха план за възраждане на автомобилната индустрия в Сибир, като използват технологии и ресурси от Китай.

    И така, Путларах Акбар не само върна блясъка на Лада, но и постави началото на нова ера на приятелство и сътрудничество между Сибир и Китай. Вълшебната Лада остана символ на тази нова епоха, напомняйки на всички, че с достатъчно упоритост и малко магия, всичко е възможно.

    Коментиран от #117

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Артилерист

    14 1 Отговор

    До коментар #57 от "Така ще бъде.":

    Ами те половината т. нар. "украинци" са си руснаци и тях ли трябва да избиват? Впрочем, те бандеровци бяха започнали систематично да ги избиват и това е една от основните причини за влизане на руските войски и американците и техните подчинени западни послушници използваха така създадената от тях обстановка да започнат войната срещу Русия чрез укронацистите.
  • 117 Соросоидните простак е късметлия

    8 0 Отговор

    До коментар #114 от "Смелия воин":

    Никой не може да му изкара акъла
  • 118 681

    8 0 Отговор

    До коментар #100 от "2024":

    Това какво значение има??? Не разбирам. Аз съм за България. Паметника на Левски е все още там. А това че някой се опитва да трие историята ни не е мой проблем
  • 119 Тонката

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Злобното Джуджи":

    "Инак браво на Братушките, добре насипват на Бандерите...."

    С големия черпак....Не им се свиди....🤣
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    12 0 Отговор
    Давос 2- Три дена яли, пили и се веселили, а ахмаците от ЕС плащат.
  • 124 Дежурен психиатър

    9 0 Отговор

    До коментар #122 от "Смелия воин":

    3х1 от сините и 4х2 от розовите
  • 125 Тонката

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "ами":

    "....важното е че президентите на кабо верде и кот дю воар ще присъстват"

    Ми да апнат и те на аванта....Лошо няма.
  • 126 Хохохо

    10 0 Отговор

    До коментар #122 от "Смелия воин":

    Дай сега нещо как целия свят се "възхищава" на потника. Хахаха. Ние силните хора се разкарват по парковете и си пият кафето, пък тоз джендю пише т.пни. Хихихи.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 дядо поп

    8 0 Отговор
    Оказва се , че на тази среща ще присъстват гладници от незнайни държави , привлечени от кьорсофрата и евентуално топло легло. Ако ги питат защо са там , картината ще е същата като когато зададеш въпрос на някой от ромската махала за какво са предстоящите избори! Иначе масрафа ще го поеме най вероятно ЕС и паричките ще са от нашите скъсани джобове.

    Коментиран от #133

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Смелия войник

    1 5 Отговор

    До коментар #129 от "дядо поп":

    И така, Дядо Поп намери мир. Неговата злоба и омраза се стопиха, заменени от разбиране и съчувствие. Разбра, че светът е много по-голям и по-сложен, отколкото някога бе предполагал, и че истинската сила не е в омразата, а в любовта и разбирането.

    Коментиран от #135, #136

  • 134 Артилерист

    11 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ха ха":

    Аз може и да съм смешник, но това едва ли вреди на околните, но във войната на американците в Украйна срещу Русия чрез укронацистите умират със стотици хиляди хора. И вината е на тези, които много години нагнетяваха обстановката там и които сега се правят на загрижени за мира. А той, мирът, между другото, беше договорен още през март 2022г, но Джонсън отиде специално за да забрани на укрохунтата да се договаря мир и им нареди да се бият. А това вече хич не е смешно, защото гинат и се осакатяват хора, почернят се душите на близките им и се потрошават материални ресурси за милиарди.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #133 от "Смелия войник":

    Епилираният и лакиран безказармен смел воин. ?
    Марш на фронта джурул и на втория час си в чувала.
  • 137 Артилерист

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "Борис":

    Съжалявам, че коментарът ми те дразни, но толкова си мога. Ако напишеш нещо, с което да ме коригираш и просветиш, ще съм ти много благодарен. Само се опитай да слагаш запетайките правилно или най-добре хич не ги поставяй.
  • 138 Путин не идва

    1 2 Отговор
    Ша му щракнат белезниците
  • 139 Това,което си написал

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Смелият воиник":

    да не се явява текст от нова Библия,тъй като старата такава вече не е удобна?
  • 140 Всичко е така

    0 0 Отговор
    С точност до обратното.
  • 141 Ха ха

    0 0 Отговор
    Целта е да се гласува резолюция за спиране на бойните действия и настаняване уж на мироопазващи сили
  • 142 Българин

    0 0 Отговор
    Зеленски да почерпи за последната си придобивка - казино комплекс. в Гърция.Пък те глупаците нека му подаряват милиарди
Новини по държави: