Отидете към основна версия

1 986 37

Mинистрите на отбраната на НАТО са готови да дадат зелена светлина на ключова мисия за подкрепа на Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • зелена светлина-
  • мисия-
  • подкрепа-
  • министри на отбраната

Планът, който се очаква да получи одобрение от министрите на отбраната, ще проправи пътя за мисия на НАТО за подпомагане на сигурността и обучение в Украйна

Снимка: БГНЕС

Mинистрите на отбраната на НАТО са готови да дадат зелена светлина на ключова мисия за подкрепа на Украйна. Очаква се това решение да бъде взето на втория ден от срещата им в Брюксел. Източници, близки до въпроса, споделиха прозрения с ДПА, подчертавайки преминаването към по-структурирана подкрепа за Украйна на фона на продължаващия ѝ конфликт с Русия, предава БТА.

Исторически погледнато, подкрепата на НАТО за Украйна, страна, която някога е била част от Съветския съюз, е донякъде неформална, предимно дирижирана от ръководена от САЩ контактна група. Нещата обаче се променя. Алиансът вече е готов да постави тази подкрепа под своя официален чадър, отбелязвайки значителен преход в начина, по който се предоставя помощта на Украйна.

Планът, който се очаква да получи одобрение от министрите на отбраната, ще проправи пътя за мисия на НАТО за подпомагане на сигурността и обучение в Украйна. Тази инициатива не е само за предоставяне на подкрепа; става въпрос за официално координиране на военната помощ за Украйна, гарантирайки, че страната получава подкрепата, от която се нуждае в борбата си срещу руската агресия.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: