Last news in Fakti

14 Юни, 2024 11:40 588 7

Повече от 1000 украински бежанци гледаха тренировка на националния си тим в Германия

  • украйна-
  • висбаден-
  • евро 2024-
  • германия

Предимно млади хора и майки с деца носеха букети от цветя и развяваха украински знамена на стадиона във Висбаден

Повече от 1000 украински бежанци гледаха тренировка на националния си тим в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Повече от 1000 украински бежанци в Германия наблюдава тренировка на националния отбор на Украйна във Висбаден. Заниманието бе последно за състава преди старта на Евро 2024.

За украинските бежанци в Германия подкрепата за националния отбор на Евро 2024 е важен начин да покажат солидарност с войниците, които се сражават на фронта у дома, предаде АФП.

Множеството, състоящо се предимно от млади хора и майки с деца, носеше букети от цветя и развяваше украински знамена на стадиона във Висбаден, където националният отбор има свой базов лагер.

"Когато войниците научат за победата си, това ще ги направи по-силни", каза 18-годишният студент Никита Мишченко, който е пристигнал в Германия преди 2 години заедно с майка си.

Баща му, полицейски служител, е останал, за да ремонтира танкове в рамките на военните действия.

Никита е един от над един милион украинци, които са намерили убежище в Германия - страната домакин на турнира Евро 2024.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауууу,

    15 0 Отговор
    Каква идилия! Просълзих се! Ако знаете само, колко бежанци от цялата останала Европа ще има по стадионите… Доста повече от германците там!
  • 2 ТАКА ЛИ

    11 1 Отговор
    какви родолюбци са тези украинци нека други да мрат там в родината им те ще гинат по кръчмите в германия и у нас на слънчака нали им плащаме престоя и хотела....
  • 3 Анонимен

    2 3 Отговор
    Украйна! Европейски шампион!

    Коментиран от #6

  • 4 Реалността

    8 1 Отговор
    Това не са бежанци а пара ззити. Германия няма граница с украйнината. Само в първата страна без конфликт са бежанци. Навсякъде другаде са натрапници, смууучещи социал
  • 5 гост

    8 0 Отговор
    В съвместна акция на германската и украинската полиция на входа на стадиона "феновете" в автобуса и директно в Украйна на фронта! Да викат и щуреят могат, но да се бият за "незалежная родина" не могат ?
  • 6 Извади си

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    дебелата пура от устата, плюй

    Коментиран от #7

  • 7 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Извади си":

    Простия народ от майтап не разбира!