Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юни, 2024 08:25 1 957 37

Mинистрите на отбраната на НАТО са готови да дадат зелена светлина на ключова мисия за подкрепа на Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • зелена светлина-
  • мисия-
  • подкрепа-
  • министри на отбраната

Планът, който се очаква да получи одобрение от министрите на отбраната, ще проправи пътя за мисия на НАТО за подпомагане на сигурността и обучение в Украйна

Mинистрите на отбраната на НАТО са готови да дадат зелена светлина на ключова мисия за подкрепа на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Mинистрите на отбраната на НАТО са готови да дадат зелена светлина на ключова мисия за подкрепа на Украйна. Очаква се това решение да бъде взето на втория ден от срещата им в Брюксел. Източници, близки до въпроса, споделиха прозрения с ДПА, подчертавайки преминаването към по-структурирана подкрепа за Украйна на фона на продължаващия ѝ конфликт с Русия, предава БТА.

Исторически погледнато, подкрепата на НАТО за Украйна, страна, която някога е била част от Съветския съюз, е донякъде неформална, предимно дирижирана от ръководена от САЩ контактна група. Нещата обаче се променя. Алиансът вече е готов да постави тази подкрепа под своя официален чадър, отбелязвайки значителен преход в начина, по който се предоставя помощта на Украйна.

Планът, който се очаква да получи одобрение от министрите на отбраната, ще проправи пътя за мисия на НАТО за подпомагане на сигурността и обучение в Украйна. Тази инициатива не е само за предоставяне на подкрепа; става въпрос за официално координиране на военната помощ за Украйна, гарантирайки, че страната получава подкрепата, от която се нуждае в борбата си срещу руската агресия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    63 4 Отговор
    Демек гответе се за война първи ще го д.хат пуделите от източна Европа.

    Коментиран от #4, #32, #33

  • 2 Последния Софиянец

    59 1 Отговор
    Ще пращат наемници маскирани като инструктори.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Столтенберг

    34 1 Отговор
    Лежалият в психиатрия да не се обажда.
    Мнението му не се зачита, бил е под запрещение.
    Май всички колективни са психо.
  • 7 Питам

    53 0 Отговор
    А народите питахте ли ги...?... то министрите са ясни-продажници са...
  • 8 стоян георгиев

    44 3 Отговор
    Ако се придържаме към руската военна доктрина, настъпателните действия ще бъдат предшествани от поредица от маневри, както и от интензивни многостепенни дезинформационни операции, които вече отчасти наблюдаваме. За професионалист е очевидно, че руската страна не бърза, действа систематично и внимателно.
    От украинска страна виждаме все по-нервни придвижвания на войски, липса на резерви, намеса на политици в процеса на вземане на военни решения и истерична пропагандна кампания на 72-ри Център за информационни и психологически операции на Въоръжените сили на Украйна. Знаейки, че скоро няма да остане нищо от Украйна, никой не иска да се бори за нея, всеки, който може, бяга от тази пропаднала държава, от киевската хунта, от самозванеца Зеленски

    Коментиран от #15

  • 9 Боруна Лом

    45 0 Отговор
    КАКВИ МИНИСТРИ НА ОТБРАНАТА – ВСИЧКИ СА МАРИОНЕТКИ НА КРАВАРИТЕ И МИНИСТРИ НА НАПАДЕНИЯТА !
  • 10 Членестия

    26 2 Отговор
    НАТО няма топки да се изправи срещу истински противник!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 провинциалист

    32 1 Отговор
    Продължаването на геноцида върху местното население сега се нарича "мисия на НАТО за подпомагане на сигурността и обучение в Украйна"
  • 13 стоян георгиев

    25 2 Отговор
    НАТО и неонацистката хунта заплашват да започнат терористична кампания срещу Русия, ако бъдат победени. Това са западни ценности, това е демокрация, лицемерие и лъжци! цивилизован свят!
  • 14 Гай Турий

    24 2 Отговор
    Черепното управление на НАТО ще ни вкара в ядрен апокалипсис. Тоя очилат скрап е вреден и опасен за световния мир и съществуване на човечеството. Каква работа има уж отбранителбния блок НАТО агресивно да се бърка в тия земи и заради американските ястреби да рискува живота на земята??! Нашият дядка да се укроти и каже "НЕ"!
  • 15 провинциалист

    25 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    "...от самозванеца Зеленски" - аа, не е самозванец, той е изтъкнат актьор с множество награди за актьорските си умения.
  • 16 Правоверен Евроатлантик

    25 2 Отговор
    Залежите от подземни изкопаеми на Украйна се оценяват на 12 трилиона долара, като включват едни от най-големите находища на желязо, въглища, литий и много редкоземни елементи според щатския сенатор Линдзи Греъм.
    Тука е заровено кучето и затова ще се воюва до последния украинец и последния лапнишаран натовец, който трябва "задължително" да мре за евроатлантическите ценности. Стягайте мешките!
    Естествено "единодушното" решение на НАТ-Овците се взема на тъмно, без обсъждане и без допитване до никой.
  • 17 Ивайло Табаков

    23 2 Отговор
    Ще пращат българи за пушечно месо в Украйна. Дано полковника ни спаси, майкоооо

    Коментиран от #19

  • 18 стоян георгиев

    32 3 Отговор
    какво ще направи НАТО, ако Русия пробие отбраната край Харков?“ Това е вместо да зададете въпроса: „Какво общо има НАТО с това? Украйна не е член на НАТО!" Ако руските войски се движат към Берлин, Рим или Париж, тогава да, такъв въпрос е уместен. Но ако руските войски се движат към нацистки Киев, какво общо има НАТО с това? Лъжци!

    Коментиран от #29

  • 19 Правоверен Евроатлантик

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ивайло Табаков":

    Кой полковник, ще те спаси? Фелдмаршалът на Воините на Светлината? Той е подполковник и това му е най-малката лъжа. Вече се обяви за НАТО-вец, а НАТО сам виждаш какви ги върши.
  • 20 НАБЛЮДАТЕЛ

    10 1 Отговор
    Че то до сега не е ли точно така? Напънала се планината - родила мишка, казва народа.
  • 21 Учуден

    20 2 Отговор
    "мисия на НАТО за подпомагане на сигурността и обучение в Украйна"

    Аха въртят сучат и пак искат "инструктори" да пращат и "охранители" които нямало да участват в бойните действия. Тези иди.оти твърдо ни водят към ТСВ и са уверени че няма да е ядрена и че поне те някак си ще се спасят. И как има хора които да им се връзват на акъла и да се съгласяват с тях - единстеното ми обяснение е че нямат нищо между ушите и не могат да направят причинно следствена връзка и са като офце водени към скотобойната.
  • 22 😆😆😆

    19 5 Отговор
    Ключовата дума е АТОМ 👍
    Докато слабоумните евроатлантици не докарат 3 световна, няма да се откажат!😳
    И Русия няма да стои и да гледа, че един билюк циганчета и разни оръфльовци искат да ги убиват!
    Ще има яко ☢️🚀 👍
  • 23 Коментар

    19 4 Отговор
    Егати изперкалите...то самите украинци не искат тази война и ги мобилизират насила.Спрете наливането на милиарди и сядайте на масата за преговори!

    Коментиран от #28

  • 24 Тъмен субект

    13 1 Отговор
    Министрите от нато не са на отбраната, а на вой ната.
  • 25 Европа няма нищо напротив да

    9 1 Отговор
    Анексира Украйна и да търгува с жито от житницата на Европа
    Голям залък лапни голяма приказка не казвай
  • 26 Историк

    11 2 Отговор
    "Исторически погледнато, подкрепата на НАТО за Украйна, страна, която някога е била част от Съветския съюз, е донякъде неформална, предимно дирижирана от ръководена от САЩ"

    От където и да го погледнеш си е така защото САЩ имат интереси в Украйна а не останалите държави от НАТО но чрез НАТО САЩ е превърнал целия ЕС във васал и цяла Европа работи за неговите интереси нищо че самата тя носи негативите и се самоунищожава икономически а и войната може да се разрасне на нейна територия.

    Повечето войни по света за последните 40 години са също за интересите на САЩ нищо че ги предписват на НАТО. Та Европа не направи ли собствен военен блок различен от НАТО ще продължава да е васал на САЩ.
  • 27 абе

    9 2 Отговор
    иска им се на тези от НАТО да покажат мощ, ама не могат. То, като си нямаш потенциал, каквито и да ги вършиш, все шамари получаваш.
  • 28 Размишляващ

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Коментар":

    Не знам дали са изперкали но са лакоми и заради ресурсите и стратегическото положение на Украйна с което могат да контролират Русия са готови и ТСВ да предизвикат. Но тава са едни фамилии отвъд атлантика които искат да са господари на целия свят а този и останалите подлоги просто са им казали какво да приказват а те нямат достатъчно акъл какво може да се случи - все пак човека е с психично освидетелстване.

    То и деменцията им е много удобен за президент по същата причина.

    Коментиран от #30

  • 29 Ти си

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    русо-нацист. Това е най-голямата обида за съвременен човек. Вероятно, образованието ти е недостатъчно да го разбереш Ако искаш, ще ти помогна.

    Коментиран от #34, #35

  • 30 Типична

    3 7 Отговор

    До коментар #28 от "Размишляващ":

    Черта на нашите руски подлоги е, да говорят от името на украинците. Живеете в измислен свят, но ви обещавам, че ще се събудите скоро.

    Коментиран от #36

  • 31 факуса

    7 1 Отговор
    ха ха нали го правеха и по време на лицемерието мински споразумения,а русия е фалирала и оръжия няма,май не ги учите на нищо,досега само губят
  • 32 наблюдател

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    до 1 - а ти готвиш ли са за война че питаш нас
  • 33 Хмм

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Източна Европа е пълна с натовски бази и познайте колко бързо ще станем на кайма и пепел. Русия хич няма да
    си губи времето да ни чисти от нато както чисти украйната, защото не ни иска
  • 34 Как ще помогнеш тъпунгер

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ти си":

    Ти си един от тези които ще бъдат съдени за подпомагане на Укрорайха който ликвидира българите в Украйна.
    Белене за вас национални предатели
  • 35 ССС

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ти си":

    Значи няма да те обидя, ако ти кажа, че си празноглав и..от. Неговото образование не знам какво е, но твоето (ако въобще имаш) очевидно е подарък от мама и тате. В тоя смисъл - не му помагай, очевидно е, че имаш по-голяма нужда!
  • 36 Размишляващ

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Типична":

    "Живеете в измислен свят"

    Не, вие живеете в измислен свят. Защо си мислите че като слугувате на американците и те като са богати и вас ще направят богати - като си роб на по-богат господар не си по различен от роба на бедния господар и това не те прави свободен. Каква е разликата според вас между украинците и либийците например. Какви са американците че да се разпореждат по целия свят и да налагат собствените си интереси и да ограбват когото си поискат. Как Украйна просперираше и беше богата държава докато не се намесиха господарите ти и не направиха кървав преврат там - войната започна 2014 а не 2022. Кой им дава правото да се месят във вътрешните работи на суверенни държави. Кой им дава правото да разполагат войски в България и да назначават началници на служби - как мислиш дали ще ни разрешат ние да направим една военна бъза в Тексас да им пазим южната граница.

    Точно вие живеете в измислен свят създаден от тяхната пропаганда в който руснаците и Путин са виновни за всичко.
  • 37 Готов

    0 0 Отговор
    Само путьовците ги е шубе от война 👊
Новини по държави: