Отидете към основна версия

3 267 102

Британското разузнаване: Кремъл изпрати на фронта всички налични бойни групи наемници, но това не носи никакви ползи

  • вагнер-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • наемници-
  • войници

Руското министерство на отбраната все повече централизира механизмите за командване и контрол върху неформалните проруски сили, вероятно с цел да опрости използването им в настъпателни операции

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското министерство на отбраната активно използва сформирания "доброволчески корпус" за настъпателни действия във войната срещу Украйна, въпреки факта, че по характеристики подобни формирования не са подходящи за подобни задачи, пише британското разузнаване в доклада на Министерството на отбраната на Великобритания, публикуван в социалната мрежа Х.

"Руското министерство на отбраната все повече централизира механизмите за командване и контрол върху неформалните проруски сили, вероятно с цел да опрости използването им в настъпателни операции в Украйна", се посочва в доклада.


През февруари 2023 г. руското министерство на отбраната създаде така наречения "доброволчески корпус" под единно командване и управление, "който събра около 20 хиляди резервисти, наемници и бивши затворници, желаещи да се бият. Оттогава тази формация се използва активно в настъпателни действия в Украйна, въпреки че, отбелязват анализатори, не е подходяща за такива цели".

"Руските формирования са предимно леки пехотни части без интегрирана артилерия или въздушна поддръжка, което ги прави по-уязвими от редовните части. Съответно, през последните 9 месеца руските "нередовни военни" части вероятно са претърпели пропорционално по-големи загуби от силите на редовните части на руската армия", се посочва още в доклада.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: