Отидете към основна версия

2 841 109

Русия няма хора и боеприпаси за мащабна офанзива в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • армия-
  • войници-
  • путин-
  • офанзива-
  • харков

Русия ще може да поддържа военната си икономика още три-четири години

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия няма хора и боеприпаси за мащабна На Русия ѝ липсват боеприпаси и войски, за да предприеме широкомащабна офанзива в Украйна. За да извърши такава операция, Москва ще трябва да осигури значителни доставки на боеприпаси от други страни в допълнение към това, което вече има.

Това пише "Ройтерс", позовавайки се на изявление на високопоставен представител на НАТО. На бойното поле Русия търпи много тежки загуби, тъй като се опитва да задържи малки териториални придобивки и няма достатъчно войски и боеприпаси за широкомащабна офанзива в Украйна.

За да подкрепи реални настъпателни операции, Русия ще трябва да осигури значителни доставки на боеприпаси от други страни, в допълнение към това, което вече получава от Иран и Северна Корея и Владимир Путин ще трябва да нареди нова широкомащабна мобилизация, заяви служителят, пожелал анонимност.

Русия ще може да поддържа военната си икономика още три-четири години. Отбелязва се, че „украинската отбрана се е подобрила значително“. Официалният представител добави, че „Киев също претърпя значителни загуби във войските“. Според него „ще отнеме известно време“, преди Украйна да натрупа боеприпаси и персонал, необходими за провеждане на нови широкомащабни настъпателни операции.

В същото време Путин "все още смята, че времето е на негова страна" и е готов да понесе "наистина зашеметяващ брой военни загуби". Според длъжностното лице Русия набира около 30 000 войници всеки месец, което ѝ „позволява“ да понася тежки загуби на бойното поле.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 55 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: