Отидете към основна версия

1 127 10

В Берлин: Разузнавателните ни служби се нуждаят от спешен ремонт

  • германия-
  • разузнаване-
  • олаф шолц-
  • русия-
  • армин папергер-
  • райнметал

Според публикация на Си Ен Ен американското разузнаване е открило руски планове за убийството на изпълнителния директор на „Райнметал“ Армин Папергер по-рано тази година

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германски политик от опозицията днес призова правителството да подпомогне работата на разузнавателните служби на страната, на фона на предполагаем руски заговор за убийството на шефа на компанията за производство на оръжия „Райнметал“, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Става въпрос за това да дадем възможност на разузнавателните агенции да осигуряват по-добро разузнаване“, каза пред германската телевизия Це Де Еф бившият член на въоръжените сили Родерих Кизеветер.

Германските агенции трябва бъдат равностойни на тези в съседните държави, добави Кизеветер и предупреди за по-строги законови разпоредби за комуникацията между разузнавателните служби, полицията и съдебните органи.

Според публикация на Си Ен Ен, американското разузнаване е открило руски планове за убийството на изпълнителния директор на „Райнметал“ Армин Папергер по-рано тази година.

Кизеветер от десноцентритския Християндемократически съюз каза, че за сдържането на руската заплаха ще са необходими сериозни мерки. „Не е достатъчно да изгоним един или двама дипломати от Русия“, каза той.

Политикът приветства огласеното наскоро решение за разполагане на американски ракети с голям обсег на германска територия. „Трябва да се уверим, че няма да станем политически или военно податливи на заплахи от Русия , а за това е необходимо съответното превъоръжаване“, заяви Кизеветер.

Политикът каза, че това решение ще изисква ефективна комуникация от страна на правителството, включително канцлера Олаф Шолц, с германската общественост. „Канцлерът трябва ясно да осведоми обществеността колко голяма е заплахата в действителност“, добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: