12 Юли, 2024 16:47 1 118 10

В Берлин: Разузнавателните ни служби се нуждаят от спешен ремонт

  • германия-
  • разузнаване-
  • олаф шолц-
  • русия-
  • армин папергер-
  • райнметал

Според публикация на Си Ен Ен американското разузнаване е открило руски планове за убийството на изпълнителния директор на „Райнметал“ Армин Папергер по-рано тази година

В Берлин: Разузнавателните ни служби се нуждаят от спешен ремонт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германски политик от опозицията днес призова правителството да подпомогне работата на разузнавателните служби на страната, на фона на предполагаем руски заговор за убийството на шефа на компанията за производство на оръжия „Райнметал“, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Става въпрос за това да дадем възможност на разузнавателните агенции да осигуряват по-добро разузнаване“, каза пред германската телевизия Це Де Еф бившият член на въоръжените сили Родерих Кизеветер.

Германските агенции трябва бъдат равностойни на тези в съседните държави, добави Кизеветер и предупреди за по-строги законови разпоредби за комуникацията между разузнавателните служби, полицията и съдебните органи.

Според публикация на Си Ен Ен, американското разузнаване е открило руски планове за убийството на изпълнителния директор на „Райнметал“ Армин Папергер по-рано тази година.

Кизеветер от десноцентритския Християндемократически съюз каза, че за сдържането на руската заплаха ще са необходими сериозни мерки. „Не е достатъчно да изгоним един или двама дипломати от Русия“, каза той.

Политикът приветства огласеното наскоро решение за разполагане на американски ракети с голям обсег на германска територия. „Трябва да се уверим, че няма да станем политически или военно податливи на заплахи от Русия , а за това е необходимо съответното превъоръжаване“, заяви Кизеветер.

Политикът каза, че това решение ще изисква ефективна комуникация от страна на правителството, включително канцлера Олаф Шолц, с германската общественост. „Канцлерът трябва ясно да осведоми обществеността колко голяма е заплахата в действителност“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    11 0 Отговор
    Има нужда при милиони мюсюлмани германия ще стане шерият
  • 2 Демек да бъдат смачкани

    8 1 Отговор
    За да може деменция и неговите кукловоди да запалят Европа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Асен

    5 0 Отговор
    Ало "факти" ,махайте Марчето ,тя е токсична ,отвърщава почитателите Ви с определено проукраинско си пристрастие !! Губите !!!
  • 5 Дедовия

    5 0 Отговор
    Където е стъпил чичо Сорос всико е станало на 🚾😂😂😂
  • 6 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Цитат

    ПРЕДПОЛАГАЕМ руски заговор за убийството на шефа на компанията за производство на оръжия

    Така е западните разузнавания работят по ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ
  • 7 Оги

    2 0 Отговор
    Интересно защо Марчето е пуснала Джо "умният" дори и снимки ,но нито един коментар на изявлението на Мария Захарова !! ЦЕНЗУРА !! Смях!!
  • 8 безпартиен

    2 0 Отговор
    Истинските германци и истинската Германия свършиха на 9 май 1945 г.!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Предположението вече е повече от доказателство ‼️‼️‼️
  • 10 Перо

    2 0 Отговор
    И защо от ЦРУ не са дали доказателства на германската служба за защита на Конституцията? Тази служба разкри оперативни работници от ЦРУ да подслушват Канцлера Меркел, преди няколко години и бяха отзовани. Явно това е пропагандно мероприятие за плашене на гаргите, иначе раздухването щеше да е до небето!
Новини по държави: