Отидете към основна версия

17 Юли, 2024 00:54, обновена 17 Юли, 2024 00:54 19 046 255

Войната приключва? В Киев подготвят план за започване на преговори с Русия

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Москва не беше представена на юнската среща за мира в Украйна, която се проведе в Швейцария

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Украйна работят над план за преговори с Русия и прекратяване на военните действия, които продължават на фронтова линия, простираща се на почти 1000 километра. Сега руснаците се доближават до ключов маршрут за доставки на изток и боевете стават все по-тежки и по-интензивни всеки ден, пише американският вестник The New York Times.

По данни на редакцията Украйна се надява, че оръжията и боеприпасите, предоставени наскоро от западните ѝ съюзници, ще ѝ помогнат да сдържа руските сили, както се случи на североизток, когато ВСУ успяха да спрат руската офанзива срещу Харков. В същото време американски представители изразиха увереност, че Руската федерация едва ли ще постигне значителни териториални придобивки през следващите месеци.

"Тъй като войната достига границата от две години и половина, Украйна създава план за договорено прекратяване на военните действия. Президентът Володимир Зеленски обяви, че иска да проведе втора международна среща на върха за мира по-късно тази година и че на нея трябва да присъстват руски официални лица“, пише изданието.

Москва не бе представена на юнската среща за мира в Украйна, която се проведе в Швейцария.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 138 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: