Отидете към основна версия

5 421 208

Канцлерът: Кремъл незабавно да спре войната в Украйна, само така няма да видим американски ядрени ракети в Европа

  • ракети-
  • нато-
  • германия-
  • русия-
  • олаф шолц

Олаф Шолц отбеляза също, че Германия не е взела още решение да прекрати доставките на оръжие за Израел въпреки изобличителния доклад от миналата седмица на Международния съд на ООН

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия трябва първо да спре войната в Украйна, ако иска да избегне разполагането на американски ракети с далечен обсег в Германия, заяви днес пред журналисти германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

"Първото нещо, което Русия трябва да направи, е да спре ужасната война на агресия срещу Украйна и да се откаже от опита да завладее цялата страна", каза Шолц на ежегодната си лятна пресконференция, засегнала широк кръг от теми.

Шолц отбеляза също, че Германия не е взела още решение да прекрати доставките на оръжие за Израел въпреки изобличителния доклад от миналата седмица на Международния съд на ООН.

На журналистически въпрос дали докладът, който обявява израелските селища в палестинските територии за незаконни, може да промени позицията на Германия относно военната подкрепа за Израел, Шолц каза, че правителството му не е взело решение по тази тема.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: