25 Юли, 2024 17:45 1 271 17

Невероятно, но факт! Влаковете в Германия закъсняват, "Дойче бан" обеща спешни мерки

  • deutsche bahn-
  • германия-
  • влакове-
  • дойче бан-
  • железопътен транспорт

Закъсненията на влаковете бяха основен проблем на феновете по време на европейското първенство по футбол в Германия, приключило преди по-малко от две седмици

Невероятно, но факт! Влаковете в Германия закъсняват, "Дойче бан" обеща спешни мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският жп оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) обяви, че ще подобри още точността на влаковете си в рамките на следващите шест месеца, след като през първото полугодие 62,7 на сто от влаковете на дълги разстояния са стигнали до крайната си спирка без съществено закъснение, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Закъсненията на влаковете бяха основен проблем на феновете по време на европейското първенство по футбол в Германия, приключило преди по-малко от две седмици. Те дори предизвикаха коментари, че да се смята Германия за модерна и ефикасна държава очевидно е мит.

"Очакваме сериозно подобрение на точността на влаковете през второто полугодие", заяви главният изпълнителен директор на "Дойче бан" Рихард Луц по време на представянето на доклада на компанията за първото полугодие.

Целта е до края на годината между 63 и 67 на сто от влаковете на дълги разстояния да пристигат навреме.

През първото полугодие едва 52,9 на сто от влаковете на "Дойче бан" не са закъснели, като особено лошо е било положението през юни. За закъснение се смята пристигането на влака с повече от 6 минути след разписанието.

Държавната компания изтъква в доклада си, че жп превозите през първото тримесечие са страдали от стачки на служителите, лоша инфраструктура и неочаквано голям брой лоши метеорологични условия. "Взето общо, всичко това е допринесло за 7 на сто от закъсненията", посочи Луц.

Проблемите са намалили броя на пътуващите с влак в Германия през първото полугодие, признават от "Дойче бан". За периода януари-юни с влак на дълги разстояние са били превозени 64,2 милиона пътници или с 6 на сто по-малко от същия период на миналата година.

Закъсненията и другите проблеми на компанията са довели до това, че за първото полугодие тя е понесла обща загуба от 1,2 милиарда евро. За същия период на 2023 г. загубите са възлизали на едва 71 милиона евро, при това след изваждането на лихви и данъци.

Все пак през миналата година "Дойче бан" е осъществила сериозни инфраструктурни инвестиции, което означава, че през настоящата година очаква сериозно разплащане от страна на държавата.

Според Луц до края на годината компанията дори се очаква да излезе на оперативна печалба преди лихви и данъци.

Компанията планира да съкрати хиляди работни места, най-вече в администрацията, след отчетените загуби.

"Целта ни е да намалим работната си сила с около 30 000 работни места на пълно работно време", посочи главният финансов директор Левин Холе.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хехехе

    18 0 Отговор
    Ние им взехме вагоните, как няма да закъсняват, БДЖто сега цепи секундата
  • 2 честен ционист

    16 1 Отговор
    ЕС го чака българската съдба в ускорен вариант.
  • 3 Дякон Унуфрий Араллампиев

    14 0 Отговор
    Чакам коментари по темата Нали уж залети със суровини Защо съкращават персонал
  • 4 От Хайделберг

    16 2 Отговор
    Че в Германия влаковете са най-нередовни през 2019 Дойче БАН плаща 1.3млрд евро обезщетения заради закъснения. Вие в България с тези градски легенди за Германия сте жалки!. Да ви кажа ли, че средна скорост в Германия на влаковете е 161км. Испания. 200км/ч. Франция 196км/ч!!!! Германия няма общо с измислици те говори в гетото България!!!! Но нормално за облъчена и ограничена нация като България
  • 5 Колко Меркел, Урсула и Бербок

    20 1 Отговор
    са нормални, толкова и железниците им са способни... Не само, че закъсняват, ами и по ковида изхвърляха хората от влаковете, ако не са боцкани с отровата...
    Гемания стана пак фашо, фашо.... Заедно с целият им съюз!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шопо

    7 0 Отговор
    На промоция - за същите пари се возиш повече.
  • 8 Ко речи?

    12 0 Отговор
    Аз го знам това още от 2018 г., когато синът ми замина да учи там.
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    5 1 Отговор
    Долче и бан не е туй дето беше както Мержаните. Мюслитата и алчноста на тамошните семити и бан сичко
  • 10 Анонимен

    11 0 Отговор
    ЕВропа се скапа,Совдепa охка и пъшка в Уpuна,а в далечен Чайна,си направиха така че да хвърчат влаковете с 350 Км/ч......

    Коментиран от #12

  • 11 джо

    10 0 Отговор
    На Ханса нищо не в ред само влаковете да бяха . ?Икономиката е в рецесия автомобилната индустрия е процес в който близките години ще загуби голяма част от пазарният си дял както и в Китай има проблеми с автомобилите които продаваше там тъй като продажбите са много малко и постоянно намаляват. При новите автомобили целият горивен процес се контролира по електронен път , те Немците - Ханс а няма собствена OS нито една от фирмите , ползват програми които се създават в Индия , Китай , и Холандия и не напразно на Немската кола да не и свети някой диод е рядко явление и като добавим ,че нямат и inelligent software който да scan ира за да открие грешката. Всеки автомобил има няколко модула и при грешка в едната , се предава на останалите и да се открие къде е точно проблема е много трудно налага се да се сменят много части за да се открие точно къде е проблемът.
  • 12 В Испания

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Влаковете също вдигат по 313км/ч. Испания е на второ място в света след Китай с най-голяма високоскоростна жп мрежа! Четете и се освободомявайте!

    Коментиран от #13

  • 13 анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "В Испания":

    Знаем го и без да ни казваш.Не си открил топлата вода.Всеки може да си направи справка в нета.
  • 14 Последния Софиянец

    5 8 Отговор
    Германия ще се оправи. Държава, която след Втората световна война от руините се издигна до най - голямата икономика, винаги знае пътя към благоденствие

    Коментиран от #15

  • 15 Гошо

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Трябват добри и кадърни управници и държавници. С тия днешните дж3ндърчет@ - няма как да стане.
  • 16 Истината съм аз

    3 0 Отговор
    В германия влаковете редовно закъсняват питайте някой който редовно е пътувал в междуградски път ...
    Само лъжи .
  • 17 Кака Маца

    2 0 Отговор
    Невероятно но факт - цръна мачка лиже контакт.
Новини по държави: