Отидете към основна версия

4 877 43

Доналд Тръмп отсече: Това беше още една страхотна сделка за Владимир Путин

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • еван гершкович-
  • пол уилън-
  • иля яшин-
  • русия

Републиканецът призна, че сделката е включвала не само размяна, но и плащане, но отбеляза, че няма представа как е била постигната договореността

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сделката за размяна на затворници между САЩ и Русия е победа за президента Владимир Путин, каза кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп пред телевизия Fox Business.

"Както обикновено, това беше победа за Путин или за всяка друга страна, която се занимава с нас, но ние получихме някого обратно, така че никога няма да оспорвам това", каза той.

По думите му Москва "сключи страхотна сделка", "феноменална сделка", докато за САЩ тя е "лоша".

Тръмп заяви, че ако е бил президент, един от върнатите в САЩ затворници, журналистът от The Wall Street Journal Еван Гершкович, не би бил затворен в Русия и би бил върнат.

Републиканецът призна, че сделката е включвала не само размяна, но и плащане, но отбеляза, че "няма представа" как е била постигната договореността.

Той припомни "последния път", когато САЩ платиха 6 млрд. долара по време на подобна размяна, визирайки миналогодишната сделка с Иран.

"Нямаше да ни се наложи да плащаме нищо. Нямаше да ни се наложи да освобождаваме някои от най-големите убийци в света, защото, както знаете, точно това се случи.

А сделката е много сложна", отбеляза Тръмп.

На 1 август Русия, САЩ, Беларус, Германия, Словения и Норвегия проведоха безпрецедентна в съвременната история размяна на затворници. В нея участваха 26 души. Размяната се състоя в турската столица Анкара.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.

Свързани новини