13 Август, 2024 13:11 1 489 14

Доналд Тръмп се завърна в "Екс" с технически гаф и лесни въпроси от Илон Мъск

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия-
  • илон мъск-
  • камала харис

Интервюто започна с 45 минути закъснение поради технически проблеми, причинени от кибератака, пише британският в. "Телеграф"

Доналд Тръмп се завърна в "Екс" с технически гаф и лесни въпроси от Илон Мъск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп се завърна в социалната медия "Екс" с технически гаф и лесни въпроси от нейния собственик Илон Мъск, пише в. "Вашингтон пост".

Бизнесменът милиардер Мъск бе рекламирал интервюто си с Тръмп като разговор "без сценарий и без ограничения в темите", посочва вестникът. През голяма част от времето обаче той задаваше удобни за Тръмп въпроси, коментира изданието и посочва, че разговорът донякъде е наподобявал предизборните митинги на републиканеца, където той обикновено засяга и говори по същите теми.

Още преди началото на интервюто говорител на кампанията на бившия президент заяви, че ЕС "трябва да си гледа собствените работи, вместо да се опитва да се меси в президентските избори в САЩ", в отговор на предупреждение, отправено към Мъск от еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон, да не разпространява дезинформация, пише "Вашингтон Пост".

Тръмп също спомена предупреждението на еврокомисаря и заяви, че ЕС "е лош" по отношение на търговията със САЩ, пише в. "Ивнинг Стандарт". По думите на бившия президент ЕС е отправил това предупреждение към Мъск, защото Евросъюзът "не се отнася добре" със САЩ. Тръмп не пропусна да разкритикува и НАТО, че не харчи достатъчно за отбрана, коментира британският вестник.

Кандидатът за президент на републиканците се похвали с добрите си отношения с руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, а Мъск се усъмни дали кандидатът на демократите Камала Харис е достатъчно твърда, за да се противопостави на чуждестранните лидери, отбелязва "Ивнинг Стандарт".

Заформилото се в последно време приятелство между Мъск и Тръмп беше ясно демонстрирано и милиардерът предприемач в сферата на високите технологии задаваше лесни въпроси, които позволиха на Тръмп да повтори опорните си точки, които съпътстват президентската му кампания от самото ѝ начало, пише в. "Ню Йорк Таймс".

Разговорът почти не разкри нова информация за програмата и намеренията на Тръмп, в случай че бъде избран за президент, посочва вестникът. В продължение на повече от два часа републиканецът отправяше нападки срещу вицепрезидента Харис, наричайки я "неискрена" и обвинявайки я, че заедно с президента Джо Байдън не е успяла да се справи с нелегалните пресичания на границата на САЩ с Мексико, пише "Ню Йорк Таймс".

Той повтори редица неверни твърдения, сред които, че изборите през 2020 г. са били фалшифицирани, че съдебните дела срещу него са заговор на администрацията на Байдън с цел да му се попречи да стане президент и че лидерите на други страни умишлено изпращат престъпници и "непродуктивните си хора" в Америка, посочва нюйоркското издание.

Интервюто започна с 45 минути закъснение поради технически проблеми, причинени от кибератака, пише британският в. "Телеграф".

Това напомни за фалстарта на кампанията на губернатора на Флорида Рон Десантис миналата година, който се дължеше на това, че социалната мрежа не успя да се справи с огромния брой хора, които се включиха, за да гледат живото предаване, посочва изданието.

Тогава Тръмп не се посвени да обвини своя съперник за президентската номинация на Републиканската партия в "катастрофален провал преди старта", отбелязва "Телеграф".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фокс

    19 3 Отговор
    Давай Дончо с теб сме . Ще дойдеш и ще настъпи мир в света и край със зелените политики, ахенда 2030 ...глобализам и пр

    Коментиран от #3

  • 2 стоян георгиев

    4 17 Отговор
    Проблема не е тръмп а хората които му се връзват.

    Коментиран от #10

  • 3 Кскд

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Фокс":

    Този път не знам дали ще има мир. Тромпета бая се е заканил на Иран.
  • 4 АКО ИМА НЕЩО НЯМА НИЩО

    4 4 Отговор
    ИНТЕРВЮТО С ДОНАЛД ДЪК👂БИЛО ГАФ
    А Т.НАР.ОПИТ ЗА„ АТЕНТАТ”....😀
  • 5 ТрЪмП

    5 9 Отговор
    Тръмп постоянно лъже и прави правописни грешки в постовете си.
  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    2 2 Отговор
    "Борбата" между Перчемчик и Камила да не се окаже един фарс и нагласено състезание за пред останалият свят ?!?!
  • 7 Мъск

    6 2 Отговор
    подкрепя Даню, щото той му е обещал намаляне на данъците и субсидии за бизнеса му.
  • 8 Интервю

    3 5 Отговор
    Среща на отгачалките!
  • 9 Анонимен

    8 2 Отговор
    Интервюто беше супер, но медиите веднага изкривяват всичко. Като са лесно въпросите нека Камала Харис да заповяда на същите въпроси да в видим.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината

    3 3 Отговор
    Тези двамата са си лика прилика, пълни ненормалници.
  • 12 Истината

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Какво има Харис да отговаря на този ненормалник Мъск.
  • 13 малко истински факти

    5 0 Отговор
    Либерастията по света , вие на умряло само като чуе името ТРЪМП ......
  • 14 катран

    2 0 Отговор
    Либерасти мразят Тръмп..