Отидете към основна версия

2 388 62

Предизборно напрежение зад Океана! Мъж от Вирджиния заплаши с насилие Камала Харис

  • камала харис-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сикрет сървис-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия

Служители на Министерството на правосъдието на САЩ са загрижени от това, което те нарекоха скок в заплахите към държавни служители в Съединените щати

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мъж от Вирджиния беше обвинен в отправяне на онлайн заплахи с насилие срещу вицепрезидента на САЩ Камала Харис дни след като тя започна кампанията си за президент на САЩ, предава "Ройтерс".

Франк Карило беше обвинен в петък във федералния съд във Вирджиния, че е заплашил вицепрезидента, след като е публикувал поредица от съобщения, насочени към Харис, в сайта на социалните медии GETTR, според съдебните регистри.

Харис е кандидатът на демократите, който се изправя срещу бившия президент републиканец Доналд Тръмп на президентските избори на 5 ноември .

"Камала Харис трябва да бъде подпалена жива, ще го направя лично, ако никой друг не го направи", гласи една публикация, цитирана в съдебни документи. Друг казва, че Харис "ще съжалява, че някога се е опитал да стане президент".

Съобщенията бяха публикувани на 27 юли, шест дни след като президентът Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране и подкрепи Харис да заеме мястото му като кандидат на демократите.

Акаунтът също публикува съобщения, насочени към Байдън и директора на ФБР Кристофър Рей.

Агентите на ФБР са иззели пушка и пистолет по време на обиск в дома на Карило, според съдебни документи.

Очаква се Карило да се яви за първи път пред съда в понеделник.

Служители на Министерството на правосъдието на САЩ са загрижени от това, което те нарекоха скок в заплахите към държавни служители в Съединените щати.

Тръмп беше ранен при опит за убийство по време на предизборен митинг миналия месец. Властите не са посочили мотива за стрелбата.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.

Свързани новини