Отидете към основна версия

11 215 112

Екшънът с българи в заведение в Гърция е станал заради забавена поръчка

  • гърция-
  • халкидики-
  • българи-
  • заведение-
  • стрелба-
  • нож-
  • ресторант-
  • плаж-
  • българия

Гръцките власти издирват трима след масовия бой и стрелба в култово заведение в Гърция

Снимка: БГНЕС/ EPA

По неофициална информация на bTV гръцките власти все още издирват трима след масовия бой и стрелба в култово заведение на Халкидики. Заведението през целия ден е затворено. Около него има полиция.

Трима български граждани са в болници. Двама от тях са с прострелни рани. Единият е в особено тежко състояние. Собственикът на заведението е настанен в здравния център в Касандра. Българското министерство на външните работи е информирано за случая.

„Във вечерните часове на 16 август, в нощно заведение в курорта Ханиоти е възникнал конфликт между компания от 7 български граждани, собственика и персонала на заведението, в резултат на което има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда. Представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите“, посочват от Министерството на външните работи.

Суматохата става минути преди 23 часа в петък вечер в популярно заведение в гръцкия курорт Ханиоти. Причината – забавена поръчка от кухнята, което ядосва клиенти. По информация в гръцки медии и от източници на bTV става дума за компанията на български гражданин, известен с прякора си и познат в ъндърграуд средите.

Собственикът на заведението също е български гражданин. Спорът прераства в бой, хвърлят се маси и столове, вадят се и ножове. Стига се до стрелба. На кадри се вижда, че в мелето участват както мъже от компанията от България, така и собственикът на заведението, негови познати и персонал.

Скандалът се случва пред очите на десетки клиенти, сред тях жени и деца, които бързо бягат от заведението. Гръцки доброволец разказва с пост в социалните мрежи. Гръцките власти на този етап не дават информация за случая. Медиите в южната ни съседка определят случилото се като "мафиотско нападение". Според онлайн изданието „Тестивал“ петима българи са задържани, като у сънародниците ни са намерени ножове и бухалки.

Според получената в Генералното консулство на Република България в Солун информация от гръцката полиция във вечерните часове на 16 август в нощно заведение в курорта Ханиоти (Халкидики, Гърция) е възникнал конфликт между компания от седем български граждани, собственика и персонала на заведението, в резултат на което има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда. Ранените са настанени в болницата на град Полигирос. Това информира Министерството на външните работи.

Кървав сблъсък, довел до нараняване на трима мъже, се е случил в ранните часове на деня в известен плажен бар на полуостров Халкидики в Гърция, като мотивите за инцидента остават неизвестни, съобщи по-рано днес гръцката секция на „Си Ен Ен“. Според информация на гръцкия портал „Фокус Халкидики“ инцидентът е станал малко преди полунощ в плажен бар в Ханиоти (на първия ръкав на полуострова – бел. ред.). Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция, съобщи по-рано днес МВнР, предаде БТА.

Според непотвърдени версии, възникналото напрежение е заради забавена поръчка. Компанията поискала обяснение от един от собствениците на бара, след което го нападнали, предаде БНР. Сайтът news24.gr цитира източник на гръцката полиция, според когото няколко минути след началото на скандала на място пристигнали трима души, работещи в плажния бар като охранители, които нападнали групата от петима българи с удари и ритници. Атакуваните им отвърнали със същото. Според свидетели, цитирани от същата медия, един от тримата извадил пистолет и произвел няколко изстрела, като улучил с един от тях в гърдите единия от петимата българи. Според друг свидетел, човек от въпросната компания също имало пистолет, но не го използва.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: