Отидете към основна версия

5 575 82

На източния фронт! Украинската армия среща сериозни предизвикателства

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • курска област-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • олександър сирски

Украинските командири винят слабата подготовка на войниците за неуспехите на фронта

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия среща сериозни предизвикателства на източния фронт, където недостатъчно обучените новобранци създават проблеми за командирите. Много от тях не желаят да стрелят по врага, а някои дори напускат бойното поле, което води до загуби на територии, пише в свой материал Асошиейтед прес.

"Някои от тях не искат да стрелят. Виждат врага на огнева позиция в окопите, но не откриват огън. ... Ето защо нашите мъже умират", каза разочарован командир на батальон в 47-ма бригада на Украйна. "Когато не използват оръжието, те са неефективни."

Командирите посочват, че новобранците не са достатъчно подготвени за сложните бойни задачи и често липсва координация в действията им. В резултат на тези недостатъци руските сили успяват да напредват, особено в ключови региони като Покровск.

За да стабилизират ситуацията, украинските командири организират собствени мобилизационни кампании, за да привлекат по-добре обучени войници. Въпреки това, руските сили използват нови тактики, като изпращане на малки групи войници, които трудно могат да бъдат засечени и неутрализирани от украинските дронове.

След прилагането на новия спорен закон за мобилизация през май, който установи по-ясни разпоредби за териториалните центрове за набиране на войници, според съобщенията Украйна набира десетки хиляди бойци на месец. Най-голямо е търсенето в пехотата.

Логистични препятствия обаче възникват пред обучението, оборудването и заплащането на толкова много пристигащи наборници, а командирите постоянно изискват нови войници. За да облекчат този натиск, военните лидери трябваше да вземат единици от бригади в един регион и да ги прехвърлят в различни области, за да стабилизират слабите места.

Руското настъпление е съпроводено с тежки загуби, но продължава да оказва натиск върху украинските отбранителни линии. Ако Покровск падне, това може да улесни руското настъпление към важни градове като Славянск и Костантиновка, и да доведе до сериозни стратегически последици за Украйна.

Въпреки трудностите на източния фронт, украинската армия също така продължава настъплението си в Русия, но с ограничени успехи. Боевете в района на Покровск обаче стават все по-интензивни, като местните власти дори нареждат евакуация на жителите.

Украинската армия се изправя пред сериозни предизвикателства в опитите си да задържи позиции и да се противопостави на руското настъпление, докато командирите се стремят да подобрят подготовката и мотивацията на новите бойци.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: