Отидете към основна версия

6 132 161

ISW: Кремъл най-после осъзна проблема! Русия започна да прехвърля бойни части от украинския фронт в Курска област

  • русия-
  • украйна-
  • курска област-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Възможно е Кремъл да предприема стъпки за справяне с уязвимостта на границите си на фона на украинското нахлуване в Курска област и след поредица от неуспешни дългосрочни усилия за подобряване на сигурността на руските граници

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското военно командване наскоро прехвърли елементи на поне един руски въздушнодесантен полк (ВДВ) от западната част на Запорожка област в отговор на нахлуването на Украйна в Курска област, вероятно в опит да стабилизира линиите и да подобри командването и контрола над руските наборници.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Руското военно командване е ангажирало в голяма степен елементи, първоначално предназначени за руското настъпление в северната част на Харковска област, за отбраната на Курска област.

Възможно е Кремъл да предприема стъпки за справяне с уязвимостта на границите си на фона на украинското нахлуване в Курска област и след поредица от неуспешни дългосрочни усилия за подобряване на сигурността на руските граници.

На 22 август украинските сили напреднаха незначително в целия си участък в Курска област на фона на продължаващите усилия на Русия да спре напредването им.

Неотдавнашният руски напредък по посока на Покровск изглежда е накарал украинските сили да се изтеглят от ограничени позиции югоизточно от Покровск и руските сили вероятно не са успели да постигнат очевидната си цел за тактическо обкръжаване на украинските сили в района.

Съобщава се, че темпото на руските авиационни операции намалява в по-голямата част от театъра на военните действия, въпреки че това намалено темпо може да е временно и причината за него не е ясна.

На 22 август украинските сили нанесоха серия от успешни удари по цели във Волгоградска област и Краснодарския край.

Наскоро руските сили напреднаха северно от Сиверск, в рамките на Часив Яр и югоизточно от Торецк и Покровск.

Ръководителят на комисията по информационна политика в Държавната дума на Русия Александър Хинщайн заяви на 21 август, че Руският съюз на журналистите и Министерството на цифровото развитие са внесли в Министерския съвет законопроект, в който се предлага да се предостави статут на ветерани на журналисти, работили в Украйна, в зоната на "антитерористичната операция" в Курска област и в други неуточнени бойни зони.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 54 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания