Тема: Украйна

23 Август, 2024 20:20 6 210 148

Киев се прицели в слабото място на Москва! Украинската армия атакува безмилостно руски петролни бази

  • русия-
  • украйна-
  • петрол-
  • нефт-
  • роснефт-
  • ракети-
  • дронове

От военна гледна точка тези атаки имат смисъл, защото рафинерии и други горивно-енергийни предприятия са доста лесни за удар с дрон - те стоят на едно място, заемат голяма площ и са много уязвими

Киев се прицели в слабото място на Москва! Украинската армия атакува безмилостно руски петролни бази - 1
Снимка: Unian

От началото на годината Украйна е атакувала съоръжения на руската петролна инфраструктура най-малко 64 пъти по данни на Руската служба на Би Би Си.

Според информацията става дума преди всичко за петролни рафинерии и петролни депа. В най-малко 49 случая властите или руските телеграм канали съобщават за пожари след подобни атаки. Много бяха погасени в същия ден, но има и изключения, като пожарът в петролното депо в Пролетарск.

Освен това в окупирания от Русия Луганск са регистрирани две атаки, последвани от пожари.

Приблизително една четвърт от всички атаки (17) са извършени в Краснодарския край, а Ростовска област (пет инцидента) е на второ място с голяма разлика.

Един от най-продължителните пожари след подобно нападение вече шести ден се гаси в нефтена база в град Пролетарск, Ростовска област. Димът от пожара към 22 август се простира, според изчисления на Би Би Си, на повече от 80 км в сателитни снимки на Copernicus Sentinel.

На 22 август в пристанището Кавказ, близо до Кримския мост, беше извършено поредно значимо нападение, за което украинските ВМС поеха отговорност. В резултат на тази атака железопътен ферибот, превозващ 30 цистерни гориво, беше повреден и вероятно потъна.

Обектите на руската петролна инфраструктура като цяло са логична цел за подобни атаки. Приходите от продажбата на нефт и газ са един от основните източници за попълване на руския бюджет.

В момента има забрана за износ на бензин в Русия. Властите го въведоха на 1 март на фона на растящите цени на бензина на вътрешния пазар, но в края на май той беше забраната беше вдигната за малко повече от два месеца. Първоначално забраната трябваше да приключи през септември, но властите решиха да я удължат до края на годината.

Цените на бензина в Русия започнаха да растат през пролетта на фона на намаляване на производството му. Причината са ремонти в някои рафинерии, както и атаки с дронове срещу други. Вярно е, че е трудно да се оценят щетите от атаките - най-често петролните компании не разкриват колко време им отнема да ремонтират заводите и колко трябва да намалят производството.

Ситуацията на пазара на бензин все още остава напрегната, поради което властите ограничават износа. Освен това цените на логистиката, т.е. транспортирането на различни стоки и услуги, зависят от цените на бензина.

Производителите на продукти вече предупредиха търговските вериги за възможно поскъпване на храните, пише руският вестник "Комерсант". Те обясниха тези решения, наред с други неща, с нарастващите логистични разходи.

От военна гледна точка тези атаки имат смисъл, защото рафинерии и други горивно-енергийни предприятия са доста лесни за удар с дрон - те стоят на едно място, заемат голяма площ, с много уязвими места. Но основното е, че те са много слабо защитени.

През пролетта на 2024 г., когато кампанията за обстрел на руската нефтена и газова инфраструктура набра скорост, пресата обсъди възможността за защита на предприятия със зенитни системи Панцир S1. В този случай те ще трябва да бъдат отстранени от други обекти, отслабвайки противовъздушната им отбрана.

Оттогава обаче, съдейки по публикации в пресата, малко се е променило в защитата на горивните съоръжения. Панцирите явно останаха на фронта и на стратегически обекти. Вярно е, че резервоарите в някои рафинерии започнаха да се покриват с мрежи против дронове, но, съдейки по последните събития, те не са от голяма полза.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 58 Отговор
    Във Вашингтон няма да са доволни.Петролът ще се вдигне точно преди изборите за президент.

    Коментиран от #6, #7, #26, #42, #72, #101, #111, #127

  • 2 Отново в реалността

    44 71 Отговор
    Малко повече от две седмици след нахлуването на украинските въоръжени сили в Курска област настъплението на Украйна се забави, без да доведе до никакви значителни резултати, пише The New York Times. Нещо повече, Русия засили позициите си на Покровско направление, "поставяйки украинците в трудно положение: те трябва да защитават един важен фронт, докато се опитват да напреднат на друг – и всичко това с ограничен брой войски и оръжия“.

    Според изданието една от целите на Курската операция на ВСУ е била да принуди Москва да отклони войските от фронта в Донбас. "Но руснаците практически не прехвърлят войски оттам“, признава един от украинските бойци. Според него настъплението на украинските войски "не е оказало голямо влияние“ на Русия.

    Според анализаторите неуспехът на украинската инвазия се дължи на факта, че Москва, вместо да изтегли войските от източния фронт, изпрати свежи и силни подкрепления в граничния район, главно от части, разположени в Русия. Както отбелязват самите украинци, руските войски незабавно "значително увеличиха артилерийския огън и съпротивата на пехотните части се увеличи“, предава думите им NYT.

    Коментиран от #48, #79, #129, #130

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 УНИКУМ

    44 12 Отговор
    ПРОЧИСВАТ ВЪЗДУХА НА ПЛАНЕТАТА ! А ще ми спрат опелчето с което ходя на село , че нямало ЕУРО-6 !

    Коментиран от #16

  • 5 ПутиНацист

    40 18 Отговор
    На това му се вика

    ДЕНЕФТЕЦИКАЦИЯ.

    ХАХА
  • 6 Като гледаме

    39 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    цените даже падат

    Умник .

    Коментиран от #9

  • 7 Хахахаха

    37 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Цената на петрола пада!

    Коментиран от #19

  • 8 Хахахаха

    34 24 Отговор

    До коментар #3 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Путлера да кандидатства за членство в НАТО.
  • 9 Последния Софиянец

    26 40 Отговор

    До коментар #6 от "Като гледаме":

    Падат заради изборите.Ама ако продължат да удрят петролни бази ще се дигнат.

    Коментиран от #12, #62

  • 10 Историк

    40 24 Отговор
    От военна гледна точка имат смисъл, защото руските самальоти и танкове не бацат на вода, а точно с горива от тия обекти.

    НЕ заради това, че били "лесни" мишени. Има къде по-лесни, но украинците не ги атакуват, защото нямат общо с войната.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Историк

    43 23 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Останалите държави от ОПЕК С ЛЕКОТА ще покрият всеки дефицит на пазара, даже сега насила си държат добивите по-ниско заради картела, да държат цената все пак на някакво прилично равнище.

    Не се безпокой ти за цените ако руснаците го закъсат. Това ще си е само за тяхна сметка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 стоян

    32 36 Отговор
    Драго ми е когато чета за поредната запалена нефто база или завод на орките - тази зима ще е интересно по блатата - ще е тука има тука няма ток - а няма ли ток повече от 24 часа се пукат тръбите на парното за отопление в федрацията защото там студа е як

    Коментиран от #36, #123

  • 16 ХА ХА

    13 15 Отговор

    До коментар #4 от "УНИКУМ":

    Ако нямаше солдати в украйна нямаше да има огин у рф.
    А за опелчето стига вайка ами земи ремонтирай го и нема да го спрът.
  • 17 Слабо, слабо ...колко да е слабо?

    35 27 Отговор
    На Русия петрола ли ще и свърши заради няколко дрончета? Само журналистите се кефят на отчаяните, мижави PR акцийки на Буданов! :)

    Ама, я да видим къде е слабото място на Украйна за зимата? Очаквайте! Пълния мрак е вече само, на един Кинжал разстояние! И всичко спира!

    Коментиран от #28, #65

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Баце

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    Така е, но чул ли си, че при рецесия в производството пада точно цената на петрола, а златото се вдига?
    Погледни котировките, виж, инфлацията и лихвите на ФЕД, прочети Макроикономика за 1-ви курс и ще ти се изяснят, евентуално някои неща.
    Това важи и за другите коментиращи в този дух.
  • 20 реру

    32 12 Отговор
    "... Един от най-продължителните пожари след подобно нападение вече шести ден се гаси..."


    На третия ден дори предприеха нетрадиционни методи за овладяване на пожара...

    Коментиран от #54

  • 21 стоян георгиев

    24 32 Отговор
    Някой вярвал ли, че станем свидетели на такава западна дебилщина, дебилщина от безсилие!

    Коментиран от #145

  • 22 Как

    30 30 Отговор
    Когато имаш нефтени кладенци не те интересува една петролна база. Може да си произвеждаш неограничено и напълно безплатно . Бензина в Русия струва 50 стотинки у нас е три лева!

    Коментиран от #31, #50, #68, #117, #146

  • 23 стоян георгиев

    24 23 Отговор
    Всичко е по план другари киев за три дена хахаха сега плана е поне курск да не е превзет за три дена....хахахаха

    Коментиран от #135

  • 24 Жеко

    28 30 Отговор
    Руснаците отдавна трябваше да разрушат инфраструктурата на Украйна . Защо се церемониха до сега ? А и Киев трябваше да направят картофена нива .

    Коментиран от #38, #141, #147

  • 25 Украински дрон

    31 20 Отговор
    Много обичам петролни бази,летища.....,а и бункери!
  • 26 ХА ХА

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Продължаваш да се излагаш, ем знаеш че пипето тии късо.
  • 27 От 7 месеца бензиностанцията внася

    27 16 Отговор
    Горива от Казахстан и Белорус! Те до там ги докара Тридневната пундя!
    В КРИМ Няма Ток,вода и храна а горивата са с купони!
    В КУРСКА Народна република и Белгородска Народна република нямат Ток,храна и...няма кой да ги защити, защити пич-КИН целува КОРАНА и корема на рамАзанчо докато крещи :
    Аллах Акбар

    Коментиран от #39

  • 28 Украинците ще подскачат

    19 19 Отговор

    До коментар #17 от "Слабо, слабо ...колко да е слабо?":

    заради студа както германците.
    Ако им вържат по едно динамо и лампа могат да светнат.
    Влаковете ще ги теглят с конски впряг- и готово.

    След деиндустриализацията Германия и ЕС, даже и износа на кюмбета замря.
  • 29 Ээээ

    28 16 Отговор
    До края на годината Русия ще е вносител на бензин, стига да намери с какво да го плаща и кой да и го продава.

    Коментиран от #69

  • 30 Руските варвари

    25 14 Отговор
    Русия гори като бала сено,тоя гъстия пушек дето дишат руснаците е вреден , отровен
  • 31 Така

    20 8 Отговор

    До коментар #22 от "Как":

    Това е много добър повод да се преместиш там за постоянно!

    вземи и други капейки 🍌🍌🍌
  • 32 Фори

    12 18 Отговор
    Клекнал ли си върху Менделеевата таблица няма да ходиш гладен. Китайците налитат да купуват.

    Коментиран от #43, #58

  • 33 Фродо

    20 5 Отговор
    МОРДОР ЩЕ ИЗГОРИ ЗАДРУГАТА ЩЕ ПОБЕДИ 🧌🔥🔞
  • 34 Ами да....

    21 10 Отговор
    Много добри неща взеха да се случват на братушките, нямат безработица, побеждават на фронта, сега че им горят рафинериите и им потъват фериботите, цените щели да се вдигнат, и че украинците ги отупват в Курска област голяма работа, важното е Владимир Владимирович да е жив и здрав, и да ги добута до СССР.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ф16Вайпър

    15 6 Отговор
    Копейките да не се притесняват,ген.Конашенков каза,че така е по план:)
  • 38 Факт е..,че не могат

    20 14 Отговор

    До коментар #24 от "Жеко":

    Прекалено са слаби!
    Една Украйна без оръжие, пари, икономика, флот, Авиация, подводници, крилати ракети, Кинжали, калибри, щерплатови армати, сармати и хипер-анимации НАПЪЛНО попиля смешната могучая на 22 републики от П едерацията.
    А ХУ йло стана за смях

    Коментиран от #144

  • 39 Януари 2022

    15 11 Отговор

    До коментар #27 от "От 7 месеца бензиностанцията внася":

    Само луд би си помислил че путлера ще затрие матушката
  • 40 Стоене

    2 2 Отговор
    Ти католапаш гълташли бе?

    Коментиран от #71

  • 41 Бибиян

    6 3 Отговор
    По план се движиме ,ма кой го пише не знаеме!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 хе хе

    18 8 Отговор

    До коментар #32 от "Фори":

    Китайците трупат войска на руската граница. Сигурно ще правят учение. Утре ше ти продават Менделеевата таблица.
  • 44 Злобното Джуджи

    24 11 Отговор
    Специалната Военна Операция се пренесе мощно на Руска територия. Толкова с руските про3дотии че времето работело за Русия. Срам ме е таквиз лешпеpи като руснаците ползват Българската азбука 😆
  • 45 ПутиНацист

    20 13 Отговор
    6 ти ден
    Пожарът в Пролетарск
    Не могат да го угасят

    Руснаците са Тотални Кретени

    Коментиран от #53, #136

  • 46 Путин, В. В.

    6 11 Отговор
    Москва уязвими места няма! Особено за несъществуващи вече държави и армии!

    Коментиран от #59, #114

  • 47 Безсилието е

    8 7 Отговор
    голяма сила!
    Особено ако медиите отчаяно ни подкрепят

    /Зеленски/
  • 48 Хаха

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Отново в реалността":

    Не си в реалността а в главата на Путлер.
  • 49 Демократ

    12 5 Отговор
    Витанков руската измет какво каза по въпроса.
  • 50 ХА ХА

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Как":

    Браво, начи сичку ие наред.
    Ме да почват наново изгасените бази.
  • 51 Швейк

    21 6 Отговор
    Една малка Украйна направо разби на парчета великата Всерусийска империя !
    Путин със сигурност не знае една руска поговорка - че по малката бълха по лошо хапе !

    Коментиран от #143

  • 52 хе хе

    20 4 Отговор
    Руската парадна армийка яде пердах на руска територия.
  • 53 Мдаа

    17 6 Отговор

    До коментар #45 от "ПутиНацист":

    Което ми напомня как покрай горските пожари сега руските петоколонници ни обясняваха какви уникални и велики самальоти пожарогасители имали руските нефелници и как ако сме били "братски" страни веднага щели да угасят пожарите у нас.

    А сега тия смешници не могат да угасят една рафинерия, която отгоре на всичкото е на достъпен и открит като тепсия терен.

    Коментиран от #57

  • 54 Гундяев

    18 6 Отговор

    До коментар #20 от "реру":

    Брей тия се оказаха
    По Големи Оптимисти и от мене .

    Гасят пожари
    Със
    СВЕТЕНА ВОДА.

    Но като гледам и молитвите
    И те не помагат.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Само минавам тъдява ама да попитам де

    15 5 Отговор
    А неска дали москалята влезнаха у Покровск и ХАРКОВ?!?
    Нашио селски Иди- от "копейката " вие като Вук на месечина докато не разбере как връви ТРИДНЕВНАТА!
    Ама оно е шашаво и му угаждаме, та за него питам....
  • 57 И си много

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Мдаа":

    Прав .
  • 58 реру

    22 5 Отговор

    До коментар #32 от "Фори":

    "... Китайците налитат да купуват."


    Налитат, но след като сами ОПРЕДЕЛЯТ цените...
  • 59 оня с коня

    13 4 Отговор

    До коментар #46 от "Путин, В. В.":

    Точно така е според Руската Пропагандна машина.Пасне ли Путин обаче,Плочата моментално ще се обърне и най-вероятно ще му припишат всички Престъпления на света.
  • 60 Бибиян

    8 3 Отговор
    Гори шо има,коги свърши нема гори нищо.
  • 61 az #СВО

    14 18 Отговор
    Извънредно!

    В Руска Конопелка, Курска област е унищожена бронегрупа, съставена от американски военни.

    Коментиран от #64, #67, #70, #73

  • 62 Да де

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ще се вдигат в Мускалието.

    Нека усетят ефекта на
    Путиновата Обосрация.
  • 63 Хайде сега...

    10 5 Отговор
    Това горяло, онова димяло, ферибот потънал, мостове паднали, цени се вдигали, не е болка за умирачка, братушките са скотове и всичко ще понесат само и само да са велики и света да не може да се отърве от тях, и Путин да е бабаит който ще го спаси от нещо, не е важно от какво точно, но ще го спасява.
  • 64 Лекар с престилка

    15 5 Отговор

    До коментар #61 от "az #СВО":

    "съставена от американски военни"

    Хапчетата.
  • 65 О,йес

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Слабо, слабо ...колко да е слабо?":

    +++++++++++++ и т.н.
  • 66 Тия Герасимав ли ги пуща?

    14 4 Отговор

    До коментар #55 от "Това ли е успеха":

    Че той и Белоусов твърдяха,че само 300 Терористи са на територията на П едерацията и са спрени на 2 Ден)))))
    Кой ли ОСВОБОДИ 2 републики за 5 ДНИ?!? )))))
    Почти " като....7 месечния щурм на Харков от 75 К москалье)))))
  • 67 Хахахаха

    20 5 Отговор

    До коментар #61 от "az #СВО":

    Гладкомозъчна Капейка

    Сега и Американски Военни взеха да ти се привиждат .

    Ей Вземай Си Хаповете.
  • 68 Р.К.И.

    18 5 Отговор

    До коментар #22 от "Как":

    В арабските петро-държави бензинът е 3 цента. В Русия , която също е петро-държава е 60 цента. 20 пъти по+скъпо!При разлика в стандартите в чия полза? Защо сравняваш с България? Колко струва букет рози в Казанлък и колко в Москва?

    Коментиран от #75

  • 69 Русия е в икономически растеж

    9 13 Отговор

    До коментар #29 от "Ээээ":

    а ЕС е в рецесия и деиндустриализация! Справка: Световната Банка

    Разбирам че една таква статийка е преназначена да ви повдигне духа, но иначе няма да промени нещата . Нито в икономически план, нито хода на войната.
    Това което е останало от Украйна е вече на една две ракетки до пълен мрак.

    Коментиран от #74, #77, #80

  • 70 Остави бро...

    12 5 Отговор

    До коментар #61 от "az #СВО":

    Никой не ти обръща внимание, гледай телевизия или прави каквото си искаш, ама тук не вървиш, дори беше забавен но сега вече си досаден.
  • 71 Стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Стоене":

    Ела пробвай, ако искаш постоянен катетер. 😬
  • 72 !!!?

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не. Цената на петрола няма да се вдигне, а руснаците ще останат без бензин, което и стана.
  • 73 Кво стана със спряните и уни'що'жени

    10 1 Отговор

    До коментар #61 от "az #СВО":

    Украинци ОСВОБОДИЛИ 2 републики от П едерацията?!? Хахахаха
    Нема се СТРЕСИРАШ ПЕДИКЮР,..К.Н.Р И Б.Н.Р са Украински ! И японци ще ти се привиждат скоро, ОЛИ

    Хахахаха
  • 74 Набиулин

    16 4 Отговор

    До коментар #69 от "Русия е в икономически растеж":

    Ама верно ли?

    Я кажи, коио отрасли на руската икономика в момента "растат".

    Конкретно и с колко.

    Коментиран от #81, #109

  • 75 В Казанлък няма рози за букети

    2 6 Отговор

    До коментар #68 от "Р.К.И.":

    Не стават!
    Те са за друго!

    Коментиран от #83, #85

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Тъй да е....

    12 4 Отговор

    До коментар #69 от "Русия е в икономически растеж":

    Както си го написъл, радвай се на икономическият разтеж на Русия, може и песен да запееш, а рецесията и де индустриализацията на Европа ги остави на европейците, икономиката не е за твоята копейкаджийска глава.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Сценаристе,

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Отново в реалността":

    Ню Йорк Таймс не публикува копейки. Печатал си го това в Самиздат.
  • 80 ХА ХА

    14 3 Отговор

    До коментар #69 от "Русия е в икономически растеж":

    Мдаа рф е врастеж, расте количеството на игорялата нафта.
  • 81 Как "конкретно"

    5 10 Отговор

    До коментар #74 от "Набиулин":

    като всички растат. От нямане накъде заради санкциите

    Но, ако искаш мога конкректно да ти кажа кои отрасли в Германия и ЕС са бакрутирали. От нямане накъде.

    И прочете ли доклада на Световната Банка?
    .

    Коментиран от #86, #93, #95, #106

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Р.К.И.

    9 2 Отговор

    До коментар #75 от "В Казанлък няма рози за букети":

    Разбирам, но и те ме разбираш за какво говоря. България може да изнася морска вода, Швейцария не може. Бедняци
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Мне

    9 1 Отговор

    До коментар #75 от "В Казанлък няма рози за букети":

    Има.

    Просто не е известен с това.

    И със сигурност струват ПЪТИ по-малко, отколкото в Москва.
  • 86 Набиулин

    9 2 Отговор

    До коментар #81 от "Как "конкретно"":

    Общи приказки.

    Давай цифрите да видим кои са "растящите" отрасли. Знаеш ли нещо?
  • 87 Орби

    6 10 Отговор
    Имат бензин палят си го . Когато долапа е празен като нашия няма какво да гори. Гори там където има от всичко по много.

    Коментиран от #94

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Пачката

    13 3 Отговор
    Залагам 500 еврака,че и след КОЛЕДА , ЗСУ ще бъдат в КУРСК!
    Има ли "специалисти " от групичката на Тьотя да се пробват?

    Коментиран от #100, #104

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 хаа

    8 2 Отговор
    ХАХАХАХАБАБХАХАБ - що не се хилите бе копейки ва пиууу!
  • 92 Повторен удар в Пролетарск

    17 3 Отговор
    Горящият нефтокомбинат край Пролетарск, Ростовска област, получи втора дронна атака върху незапалилите се още резервоари. Там се очертава голяма ваканция.

    Коментиран от #103

  • 93 Р.К.И.

    16 4 Отговор

    До коментар #81 от "Как "конкретно"":

    Скокът във военното производство вдига показатели. Само че, това производство не произвежда трактори които да орат полето, а танкове, които изгарят на фронта.
  • 94 Имат по.. га_ ЗО...ВУ-на

    14 3 Отговор

    До коментар #87 от "Орби":

    Затова внасят горива от Казахстан и Белорус! Провери Фактите преди да драскаш фантасмагории, Педикюр
    Хахахахаха
  • 95 Тия измислени доклади ги пишеш ти

    4 3 Отговор

    До коментар #81 от "Как "конкретно"":

    в паралелната си реалност.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Копейка

    11 2 Отговор
    Нашия фюрер знаеше какво ще стане още преди 900 дни. Също и крайцера мацква, целия черноморски флот и така нататък бяха пешки в голямата геостатегическа игра.
  • 99 Сталин

    16 4 Отговор
    Бензиностанция без бензин,скоро и без ракети.Само с ирански дронове.

    Коментиран от #105

  • 100 Сталин

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Пачката":

    Пари нямат бре 😀
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 МОСКВА АКО СЕ ПРИЦЕЛИ

    6 7 Отговор
    ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ЛОШО , ЗА БАЙДЪН И ...... ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ОБРАТЕНЯЦИ И ТОВА ЩЕ Е СКОРО !
  • 103 Ами това е....

    7 1 Отговор

    До коментар #92 от "Повторен удар в Пролетарск":

    Чудесно бе друзья... просто чудесно! 🇺🇦✌️.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 стоян мукарев

    6 4 Отговор

    До коментар #99 от "Сталин":

    Една бензиностанция без бензин и ракети направи на луди калинки Обединеният Въздух Под Налягане.Мууууухахахаха...

    Коментиран от #112

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ачо

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Набиулин":

    Единствено ми расте Уууяяя,искаш ли да му се порадваш?
  • 110 Това е екологична война

    4 3 Отговор
    Запада си мълчи
  • 111 1944

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    мдада. истината е че цената пада напук на блатните варвари. и топ анализаторите на жалкия ви сайт.

    Коментиран от #120

  • 112 Сталин

    1 4 Отговор

    До коментар #105 от "стоян мукарев":

    Изправи фалиралия САЩ отново на крака,това направи любимеца ви Путин.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Хахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "Путин, В. В.":

    То скоро не се знае дали ще има Москва, ти за уязвими места говориш.:)

    "Да знаеш, Минке, че последният комунист /путинист/ ще умре в България"

    Д, Талев
  • 115 Факт4екър

    3 6 Отговор
    Чичо Сам загуби от Москва както загуби в Германия 1945.
  • 116 стоян георгиев

    5 6 Отговор
    ФАЩ и ЕС са във финансова криза от която няма измъкване, а соросите ви занимават с Русия. Украйна вече не съществува обаче петоколонниците още я споменават посмъртно като жива !

    Коментиран от #125

  • 117 Ехаааа

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Как":

    Бензина в Раша е около 1.50лв. , зареждаш догоре, ако има наличност, качваш се на Москвича и на почивка в Северна Корея. 😆

    Коментиран от #118

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Съгласен

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "стоян":

    Тази зима ще е интересно .
    С подстанциите в Укр и с горивата у нас .
  • 124 Груби Сметки

    5 0 Отговор
    Тона е по план още отпреди над 900 дни.
  • 125 Р.К.И.

    13 3 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Евро и долар са стабилни на високо ниво , с рублата какво става. Къде е финансовата криза?

    Коментиран от #137

  • 126 Забелязал

    19 4 Отговор
    Путлер и шайката му бандити все някога ще проумеят, че независимо колко села ще превземат в Донбас... тези удари с дроновете-камикадзе и ракети по складове, летища и рафинерии само ще се увеличават...
  • 127 Напук на теб взе да пада

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    точно за изборите, яд ли те е?
  • 128 az #СВО

    3 9 Отговор
    Дотук руснаците са унищожили 20 от общо 31 единици американски танкове "Абрамс" предадени на Киев.

    В условията на СВО танкът демонстрира трудна подвижност, ниска ефективност, ниски издръжливост и ремонтопригодност, и много слаба защитеност.
  • 129 След първото ти изречение

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отново в реалността":

    спрях да чета. Викам си: няма смисъл, щом е копейка. Копейките лъжат по дефолт. Излишна дезинформация. Не си струва.
  • 130 Реалността може да я видят

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Отново в реалността":

    само тия които са на място, а не пишман журналисти и тpoлове русофили...

    Коментиран от #134

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Победители

    4 6 Отговор
    зачервени от евроатлантически плам и бухнали като козуначета от евтина PR.
    Какво става в Донбас ?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Еш па тоа

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Реалността може да я видят":

    Що,ти да не си на място?
  • 135 Не се

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Радвай преди да е свършило

    Коментиран от #139

  • 136 Аааа

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "ПутиНацист":

    Ние сме много умни и нямаме пожари
  • 137 Хаххаха

    8 0 Отговор

    До коментар #125 от "Р.К.И.":

    Той е в някакво друго измерение, където долари и евро вече няма, има само рубла и севернокорейски вон.😂😂😂 А междувременно в реалния живот, един камион рубли е равен на един долар
  • 138 наблюдател

    5 0 Отговор
    След завършване на Специалната Военна Операция, когато наследника на Путин започне да плаща репарациите, бензина ще стане 45 стотинки за литър.
  • 139 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #135 от "Не се":

    За кое да не се радвам?.за това как кълвете на руски лъжи???
  • 140 Иванушка🇺🇲

    7 2 Отговор
    Бавно и методично Украйна унищожава енергийната мрежа на фашистка русия. Ако продължи така руснаците ще останат на тъмно и студено през зимата. Има още много рафинерии за взривяване.
  • 141 СССР

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Жеко":

    Много хубаво горят руските рафинерии. Украйна трябва да превърне Курск в пепелище и да унищожи атомната централа.
  • 142 Путин Боклук

    5 1 Отговор
    По-добре петролни бази отколкото кораби и хамбари със зърно калто правиха руснаците
  • 143 Омбре

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Швейк":

    И в другата статия четем как зеления призовава да не се спират доставките на оръжие от запада.Хахаха
  • 144 Омбре

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Факт е..,че не могат":

    И преди ти казах че коментарът ти е безсмислен, понеже четем в другата статия как зеления призовава да не се спират доставките на оръжие от запада.
  • 145 Е що така с лошо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Украинците палят руски бази с течни горива. Не убиват хора, а хуманно подрязват крилцата на кремълските нацита.
  • 146 Ще стане, скоро ще стане

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Как":

    50 ст. Когато рублата се срине до 300-350 за 1 евро. Сега е около 1,50 -2,00 лв. Всеки ден поскъпва и пак го няма. Особено след “случайната” авария в нефтозавода в Омск. Вижте го тоя град на картата. Явно украинците пускат дронове и от територията на Казахстан.
  • 147 Защо се церемониха досега, ли

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Жеко":

    Защото са същите некадърници и комплексари като нашите копейки. Искат, но не могат.
  • 148 Гошо

    1 0 Отговор
    Всичко руско ще гори.
Новини по държави: