Отидете към основна версия

7 080 84

Володимир Зеленски подписа! Украйна санкционира сътрудничеството с руската авиация

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • санкции-
  • ракети-
  • дронове

Президентът подчерта, че нито една руска ракета, нито един руски удар не трябва да остане без справедлив отговор - отговор с оръжие, санкции, правилна политика и икономическа подкрепа за Украйна и отговор на справедливост срещу Москва

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа нови санкционни решения на Съвета за национална сигурност и отбрана срещу лица, осигуряващи работата на руската авиация.

Това е съобщил държавният глава във вечерното си видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Пакетът от санкции включва почти 150 субекта - юридически и физически лица, които осигуряват работата на руската авиационна инфраструктура.

Освен това, отбеляза президентът, е въведен още един пакет от санкции срещу колаборационистите - "тези, които са избрали да работят за зло - за война".

Той подчерта, че задачата на всички представители на Украйна е да направят всичко възможно украинските санкции да бъдат синхронизирани с глобалните.

Зеленски също отбеляза, че Украйна работи, за да гарантира, че възможно най-много руски военни съоръжения, руска логистика и критични съоръжения на тяхната военна икономика са в зоната за достъп на нашите оръжия.

Той отбеляза, че Украйна продължава да убеждава своите партньори, че "далечният обсег е ключът към прекратяването на тази война".

"С нашите безпилотни самолети и ракети ние сме способни да изпълним някои от задачите, но истинският мир, истинският край на тази война е сложна задача и да принудим Русия към мир, така че те да преминат от фалшива реторика за преговори за да сложим край на войната, да изчистим земята си от окупацията и окупаторите, имаме нужда и от ефективни инструменти", подчерта той.

Президентът подчерта, че нито една руска ракета, нито един руски удар не трябва да остане без справедлив отговор - отговор с оръжие, санкции, правилна политика и икономическа подкрепа за Украйна и отговор на справедливост срещу Русия.

Той припомни днешния руски удар по Харков, при който бяха ранени близо 50 души.

"Всеки подобен удар по Харков, по други наши градове и села доказва правилността на нашата тактика, особено в района на Курск - ние трябва да изтласкаме войната у дома, откъдето тя беше пренесена в Украйна, а не само в граничните райони на Русия трябва да почувства, че това е война", подчерта президентът.

Съобщава се, че са пострадали търговски център, спортен комплекс, магазини, автомобили, а има и щети на газопроводната конструкция.

Според кмета на град Харков Игор Терехов към 17:38 ч. са известни 44 пострадали лица. Кметът допълни, че сред тях има седем деца, като най-малкото е само на три месеца.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: