Отидете към основна версия

17 818 230

Русия: Търпението ни може да се изчерпи, Киев ще изчезне от картата

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • медведев-
  • дмитрий медведев-
  • владимир путин-
  • ядрена война-
  • нато-
  • сащ-
  • кремъл

Бившият президент Медведев заяви, че Русия може да унищожи украинската столица Киев с неядрени оръжия в отговор на използването на западни ракети

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия не използва ядрени оръжия в отговор на нападенията на противника, защото разбира опасността и необратимостта на подобен конфликт, и засега проявява търпение, но то може да се изчерпи, предупреди заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в "Телеграм", цитиран от Ройтерс и ТАСС, предаде БТА.

"Какво мислят западните шефове и техният заиграващ се с война политически естаблишмънт за реакцията на нашата страна на вероятните ракетни удари "дълбоко в територията“? Ето какво: руснаците много говорят за отговор с оръжия за масово унищожение, но не правят нищо. Това са само "вербални интервенции“. Руснаците няма да преминат границата. Те просто заплашват. Ядреният конфликт е безполезен за тях, те имат какво да губят, включително подкрепата на глобалния Юг. И изобщо, кому е нужен апокалипсис? Е, и други неща в същия дух“, описва ситуацията Медведев, цитиран от ТАСС.

Той подчертава, че наистина никой не се нуждае от ядрен конфликт: това е "много лоша история с най-тежък изход“.

"Ето защо досега не е взето решение за използване на ядрени оръжия (нестратегически или още повече стратегически)“, отбеляза той. "Русия проявява търпение. В крайна сметка е очевидно, че ядреният отговор е изключително трудно решение с необратими последици. Помпозните англосаксонски недоносчета обаче не искат да признаят едно: всяко търпение свършва“, отбелязва Медведев.

Бившият президент Дмитрий Медведев заяви, отбелязва Ройтерс, че Русия може да унищожи украинската столица Киев с неядрени оръжия в отговор на използването на западни ракети с далечен обсег от страна на Украйна. Макар и Москва да има основания да използва ядрени оръжия, тъй като Украйна навлезе в Курска област, вместо това Русия може да използва някои от новите си оръжия, за да превърне Киев в "гигантско разтопено петно“, посочва Ройтерс.

Вербалните сигнали на Русия към Запада за опасността от ескалация нямат ефект, което означава, че е необходимо "да се промени характерът на сигнализирането“, заяви пред ТАСС руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. Той допълни, че Москва знае, че Западът е взел решение дали да позволи на Украйна да атакува Русия с ракети с далечен обсег на действие и е информирал Киев, но не уточни какво е решението.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 183 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания