Отидете към основна версия

15 Септември, 2024 04:41, обновена 15 Септември, 2024 04:41 3 410 99

Откриха телата на семейна двойка след руски ракетен удар в предградията на Одеса

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • загинали

Поне петима цивилни бяха убити при атаки на Москва срещу три украински области

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В резултат на руска ракетна атака, по предварителна информация със забранена касетъчна бойна глава, бяха повредени жилищни сгради и стопански постройки в предградията на Одеса, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм", предаде БТА.

По негова информация, при огледа са открити телата на двама загинали: мъж и жена, родени през 1958 г. и 1962 г.

Изказвам искрените си съболезнования на близките на загиналите, се казва в съобщението на Олег Кипер.

Пострадала е и 65-годишна жена. Тя е получила рани в главата и дясна тазобедрена става. Настанена е в болница в средно тежко състояние.

Служителите на реда регистрират последствията от поредния терористичен акт на руснаците срещу мирното население на Одеска област, констатира в съобщението си областният управител Кипер.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Преди това бе съобщено, че при три руски нападения в южната, югоизточната и източната част на Украйна са били убити най-малко петима души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова местните украински власти.

Губернаторът на Запорожка област Иван Федоров съобщи, че руски снаряди са поразили селскостопанско предприятие в град Гуляйполе, като при атаката са загинали трима души. "Всички убити са служители на предприятието", написа Федоров в "Телеграм".

Агенция Ройтерс отбелязва, че към момента не успяла да потвърди подробностите за последните руски атаки в Украйна.

Губернаторът на Херсконска област Олександър Прокудин съобщи, че 60-годишен мъж е получил сериозни наранявания при руски обстрел днес следобед и по-късно е починал в болница.

Русия нанесе удари по село Пески-Радковские със система за залпов огън "Торнадо-С", написа в "Телеграм" губернаторът на Харковска област Олег Синегубов. От развалините бе извадено тялото на 72-годишна жена, а двама цивилни - мъж и жена, бяха откарани в болница, допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: