Отидете към основна версия

4 059 77

Американски генерал: Руската армия сега е по-голяма и по-силна, отколкото преди инвазията в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • генерал-
  • джеймс хекър

Путин разпореди преди дни руската армия да се увеличи със 180 000 военнослужещи

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската армия е по-голяма и по-силна, отколкото беше преди нахлуването в Украйна през февруари 2022 г. Това заяви генерал Джеймс Хекър, командващ американските ВВС в Европа и Африка, в интервю за voanews.com.

Това се случва въпреки тежките жертви, нанесени от Украйна. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин изчисли, че от 2022 г. повече от 350 000 руски войници са били убити или ранени. Пентагонът обяви, че броят на жертвите, които дава руската армия, е потресаващ.

В понеделник руският президент Владимир Путин нареди руската армия да се увеличи със 180 000 войници на активна служба до общо 1,5 милиона войници, което прави руската армия втората по големина в света след китайската.

„Русия ще бъде нещо, с което ще трябва да се справяме дълго време“, каза Хекър.

Много наблюдатели отбелязват, че Кремъл не е склонен да мобилизира повече резервисти, опасявайки се от вътрешна дестабилизация, подобна на случилото се през 2022 г., когато стотици хиляди руснаци избягаха от Русия, за да избегнат изпращането им в бойни действия.

Най-боеспособните руски сили са разположени в Източна Украйна, където през последните няколко месеца постигат постепенни, но стабилни успехи.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 55 гласа.

Свързани новини