Отидете към основна версия

22 Септември, 2024 08:16, обновена 22 Септември, 2024 08:16 2 564 27

"Хизбула" изстреля 105 ракети срещу Израел тази нощ

  • израел-
  • хизбула-
  • училища

Израелското военно командване забрани присъствените образователни часове и публични събития в северната част на страната

Снимка: YouTube

Израелските отбранителни сили регистрираха изстрелването на 105 ракети от Ливан тази сутрин. Това се казва в съобщение на пресслужбата на армията.

„След сирените, които прозвучаха в Северен Израел между 06:24 и 06:32, както и 06:52 и 07:00 часа, бяха регистрирани около 85 снаряда, навлизащи на израелска територия от Ливан“, се посочва в доклада. Някои от тях са засечени.

Освен това бяха регистрирани още 20 ракети от Ливан, които навлизат в израелското въздушно пространство в долината Йезраел.

Падането на ракети и отломки е регистрирано в районите на Кирят Бялик, Цур Шалом и Морешет. Противопожарната служба е ангажирана с ликвидирането на пожарите в тези райони.

По-рано The Jerusalem Post съобщи, че две жилищни сгради в предградието Кирят Биалик са били повредени в резултат на ракетна атака, а трима души са били ранени.

Израелското военно командване забрани присъствените образователни часове и публични събития в северната част на страната и други райони поради ракетните атаки на Хизбула, съобщи вестник The Times of Israel.

Според изданието тези мерки са в сила в Галилея, Голанските възвишения, както и в района на пристанище Хайфа. На жителите на тези райони е забранено да се събират повече от 10 души на открито и повече от 100 души на закрито.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини