22 Септември, 2024 07:40, обновена 22 Септември, 2024 08:16 2 218 25

"Хизбула" изстреля 105 ракети срещу Израел тази нощ

  • израел-
  • хизбула-
  • училища

Израелското военно командване забрани присъствените образователни часове и публични събития в северната част на страната

"Хизбула" изстреля 105 ракети срещу Израел тази нощ - 1
Снимка: YouTube

Израелските отбранителни сили регистрираха изстрелването на 105 ракети от Ливан тази сутрин. Това се казва в съобщение на пресслужбата на армията.

„След сирените, които прозвучаха в Северен Израел между 06:24 и 06:32, както и 06:52 и 07:00 часа, бяха регистрирани около 85 снаряда, навлизащи на израелска територия от Ливан“, се посочва в доклада. Някои от тях са засечени.

Освен това бяха регистрирани още 20 ракети от Ливан, които навлизат в израелското въздушно пространство в долината Йезраел.

Падането на ракети и отломки е регистрирано в районите на Кирят Бялик, Цур Шалом и Морешет. Противопожарната служба е ангажирана с ликвидирането на пожарите в тези райони.

По-рано The Jerusalem Post съобщи, че две жилищни сгради в предградието Кирят Биалик са били повредени в резултат на ракетна атака, а трима души са били ранени.

Израелското военно командване забрани присъствените образователни часове и публични събития в северната част на страната и други райони поради ракетните атаки на Хизбула, съобщи вестник The Times of Israel.

Според изданието тези мерки са в сила в Галилея, Голанските възвишения, както и в района на пристанище Хайфа. На жителите на тези райони е забранено да се събират повече от 10 души на открито и повече от 100 души на закрито.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откровение

    41 10 Отговор
    Ционистите безспорно са силни, но и мира няма да видят с политиката си на Геноцид

    Коментиран от #3

  • 2 Kaлпазанин

    37 14 Отговор
    Исраелската армия и тя скоро ще се евакуира ,юдеите са в паника .най добре да им пратят от обора товарни кораби и да си ги прибират там ,па ако искат и стената да си вземат да си плачат на воля ,само тука да не ми идват

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АБВ

    20 37 Отговор
    Арабите после да не ревът каквото почукало такова се обадило .ТЪПИ АРАБИ

    Коментиран от #17

  • 5 Ха ха

    16 28 Отговор

    До коментар #2 от "Kaлпазанин":

    Бе гледам точно обратното става......а само как ги запукаха брадатите като пунки с тези пейджъри .
    Калпазанчо куфара или при брадатите или при рашистите.Друга алтернатива нямаш.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    27 10 Отговор
    Някои от ракетите били засечени.Ами останалите? Какво стана с Железния щит?Май свърши ракетите?
  • 9 Гост

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Мани ги те копейките и арабисти станаха сега..

    Коментиран от #11

  • 10 Истината

    22 8 Отговор
    Шиитската Хизбула не провокираше Израел . Сунитският Хамас го нападна . Логично е сега шиитската Хизбула да отговори . Не знам защо евреите искат световна война ? Да нулират трилионите американски дълг ?

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ицо

    13 5 Отговор
    Всичко се спонсорира от едни и същи хора - те спонсорират и едната, и другата страна в конфликтите. Сега им трябва причина да запалят и Ливан и си я създават.
  • 13 Морски

    13 3 Отговор
    Подкрепям!Ционистите заслужават всеки ден по 100
  • 14 Икономиката след 2020 е в нокдаун

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Само световна война би я въсикресило...иначе евреите са пътници,поколения за на пред ще бъдат мразени и тормозени от съседите си там мир не може да има само затишие преди нова война.
  • 15 Читател

    21 5 Отговор
    "Хизбула" изстреля 105 ракети срещу Израел тази нощ"

    Ех тези "лоши терористи" от "Хизбула" - цели 105 ракети са изстреляли срещу "мирен" Израел. А че това е отговор на вчерашното въздушно нападение на Израел над Ливан при което са убити 37 души главно цивилни нито дума. Опорките за "с нищо непредизвиканото нападение над суверенна държава" удобно изчезнаха - те не важат за господарите и те могат да си нападат когото си поискат. Опорката че Ливан може да се защити и свободно да стреля по окупираните от Израел територии също я няма - тя важи само за киевската хунта защото е сложена там от господарите.

    Да живее "праведната" пропаганда.
  • 16 Артилерист

    14 5 Отговор
    Трудно се дефинира победата в наши дни. Каква "победа" например постигнаха американците в Ирак? Една опустошена страна. Това ли искаха? Или пък в Ливан? Разориха една просперираща страна с лидер (Кадафи), с които можеше да се говори. За Афганистан да не говорим. Израел живее, обграден в непрестанна заплаха. И тази заплаха не е активирана напълно засега само заради американците. Но първо това не е нормален живот и второ, така не може да продължава безкрайно...

    Коментиран от #18

  • 17 Антитрол

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "АБВ":

    "каквото почукало такова се обадило"

    Е така де вчера евреите са "почукали" и са нападнали Ливан и при което са убили 37 човека и днес ливанците им са се "обадили" със 105 ракети. Само че официалната козяшка пропаганда мълчи за вчерашното нападение над суверенна държава от страна на евреите - вече опорките са други и според пропагандата ливанците са "лоши" че отговорили на евреите.

    Защо така бе господа козячета - нали сте се борели за "свят основан на правила" ама тези правила не важат за господарите ви.
  • 18 А50

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Артилерист":

    И за сметка на всичко това сащниците живеят презадоволено и милиардерите стават все по-богати и май.на.та му на останалия свят
  • 19 Евреите

    6 4 Отговор
    ще духат супата. Търсят си го от 50 години, сега и американците ще сгънат чадъра
  • 20 УдоМача

    2 3 Отговор
    Докато Хизбула си играе на шикалки с агресора Израел вместо да го заличи мир няма да има.
  • 21 българина

    6 0 Отговор
    колко хиперзвукови ракети ще хване железния юдейски купол? 300 за 3 часа дали ще ги прихванат на територията 100 на 20 км, ,колкото е израел. Бог си знае работата, евреите ще си получат заслуженото
  • 22 Демократ

    3 1 Отговор
    Въпреки ударите Хизбула не пада. Иран ги зъхранват а Иран се зъхранва ор Китай и Русия. Хак им е на евреите дето ги бутаха
  • 23 После викат що така

    1 2 Отговор
    Бой до последният терорист
  • 24 Както казва Сталин

    0 2 Отговор
    Руският народ не е народ това е измет
  • 25 ИМАЛО Е ОГРОМНИ ПОРАЖЕНИЯ

    2 0 Отговор
    В ИЗРАЕЛ. ЕВРЕИТЕ СА НАЛОЖИЛИ ЖЕСТОКА ЦЕНЗУРА ДА НЕ ИЗТИЧА ИНФОРМАЦИЯ