Отидете към основна версия

23 Септември, 2024 07:31, обновена 23 Септември, 2024 07:31 1 853 20

Израел нанася масирани удари срещу цели на Хизбула в Ливан

  • израел-
  • хизбула-
  • ливан

Атакуван е и команден център на „Хамас“ в Газа, разположен в бивше училище

Снимка: YouTube

Израелските отбранителни сили нанасят масирани удари срещу цели на шиитското движение Хизбула. в Ливан. Това съобщи пресслужбата на армията.

„Израелските отбранителни сили в момента нанасят масирани удари срещу цели, принадлежащи на терористичната организация Хизбула в Ливан.

Подробностите ще бъдат публикувани по-късно“, се казва в съобщението.

Израелската армия обяви, че е атакувала команден център на палестинската въоръжена групировка „Хамас“, разположен в сграда в централната част на ивицата Газа, която по-рано е служила за училище, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Командният и контролен център, интегриран в комплекс, където по-рано се е помещавало училището „Халед ибн ал Уалид“, беше използван от терористите на „Хамас“ да планират и извършват терористични атаки срещу частите на Израелските сили за отбрана и Държавата Израел“, се казва в съобщението.

Израелската армия не дава информация за жертви в съобщението, публикувано в "Телеграм", а само посочва, че „бяха взети редица мерки за ограничаване на риска от нараняване на цивилни“.

"Това е още един пример за систематичната злоупотреба на терористичната организация "Хамас“ с цивилна инфраструктура в нарушение на международното право“, заявява израелската армия.

Тази сутрин Израелските сили за отбрана съобщиха, че извършват масирани удари по обекти на подкрепяната от Иран групировка "Хизбула" в Ливан, без да дадат повече подробности за операциите, предаде Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини