Тема: Украйна

22 Септември, 2024 15:23 2 506 132

"Путин не би се поколебал да унищожи целия украински народ"

  • владимир путин-
  • никола танзер-
  • путин-
  • война-
  • русия-
  • украйна

Дълго време Русия облъчваше западните лидери с възможността за Трета световна война или ядрен конфликт. Тези внушения се увенчаха с успех. Западните лидери се уплашиха.

"Путин не би се поколебал да унищожи целия украински народ" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В последната си книга "Нашата война. Престъплението и забравата" международният коментатор, академичен учен, преподавател по политически науки, философ и писател Никола Танзер анализира политическите рискове за Европа от пълномащабната война на Русия срещу Украйна. С него разговаря Еми Барух.

Бил сте много пъти в Украйна, изследвате процесите in situ. Пишете, че това не е териториална война, а война на разрушението, война между доброто и злото. Сравнявате случващото се там с нацистката епоха на Германия...

Сравнението, разбира се, отчита разликите. Но когато един руски войник види украинец - бил той жена, дете, мъж и го убива или измъчва със същата жестокост, с която някога нацистите са убивали, няма как да не правя това сравнение. Познавам този почерк - моята майка беше депортиране в концлагера Равенсбрюк…

Нацистите казваха, че евреите са носителите на злото, на заразата, на всички нещастия на света и ги посочваха като раса, която трябва да бъде унищожена. Путин прави същото. Само че той изврати понятията. Той нарече украинците нацисти. А нацистът е фигурата на абсолютния враг. С него не може да се преговаря. Той трябва да бъде унищожен.

Ако Путин би могъл да унищожи целия украински народ, той не би се поколебал.

Казвате, че не е възможно да се преговаря с фигурата на абсолютното зло. Има обаче западни лидери, които са готови да седнат на масата на преговорите с Путин.

Трябва да сме абсолютно наясно: когато са извършени четирите престъпления, за които няма давност: военни престъпления, престъпления срещу човечеството, геноцид, агресия - какъвто е случаят с Русия, да преговаряш с тази власт означава да оставиш престъпника ненаказан.

За мен това е напълно неприемливо. Това означава, че международното право вече няма никаква стойност, че то е тотално погребано. Че Путин, Русия и руснаците - съзнателно споменавам и трите категории - могат безнаказано да убиват стотици хиляди души. И в Украйна, и преди това - в Сирия, в Чечения, в Грузия… И продължават да убиват в Северна Африка с формированията на групата Вагнер и онова, което остана след Вагнер по подобие на африканския военен корпус на Нацистка Германия… Не е възможно да се преговаря с авторите на престъпления от такъв мащаб, извършени планирано, хладнокръвно, систематично.

Условията на Кремъл за спиране на войната включват завземането на украински територии, върху които Русия има претенции. Какви биха били последствията, ако все пак се стигне до преговори?

Първо, Путин ще възобнови войната няколко години по-късно - време, което му е необходимо, за да възстанови силите си. Това би било вид отсрочка, след която сблъсъкът ще стане още по-ожесточен.

Второ, това би изпратило сигнал до всички диктатури в света, че западняците са слаби, че демокрациите произнасят ефектни, красиви речи за ценностите, но не са в състояние да поемат риск, за да ги защитят.

И трето, на което много държа, е, че това ще даде на Путин официален лиценз да убива на териториите, все още окупирани от Русия. Всеки път, когато Русия е окупирала и най-малкото парче украинска земя, това е водело до депортиране на деца, което е престъпление според конвенцията от 9 декември 1948 г., до изтезания, до бързи екзекуции на личности.

Да даваме на някой лиценз да убива е неприемливо. Ако днес сме готови да водим преговори за мир, това косвено би означавало подкрепа на режима на Путин. Той е единственият, който ще излезе победител, а не демократичните лидери.

Путин си беше същият и преди началото на пълномащабната война срещу Украйна. Как обяснявате мълчанието на демократичните лидери след многократните доказателства за неговите имперски домогвания?

Аз съм изключително критичен към тях. Пиша за това в последната си книга. Мисля, че те пожелаха да не знаят. Не искаме да гледаме, не искаме да виждаме. Те се ръкуваха с Путин, въпреки че цялата му ръка беше окървавена. За мен това е форма на вина. Някакво безразличие към престъпления, които нямат давност. Сякаш международното право не е посочило принципите, които трябва да са валидни за всички, във всяко демократично общество.

Това е отчасти резултат на влиянието на мощни мрежи, които внушаваха на президенти, на министър-председатели, на управници, че не могат да се изправят срещу Русия. Че това е твърде голяма опасност. Че за военните престъпления на Русия по-добре да не се говори на висок глас.

Няма да забравя някои изявления в ООН по време на масовите кланета в Сирия - както на служители на организацията, така и на редица западни министри. Изказващите се призоваваха Русия да повлияе на г-н Асад да спре касапницата, призоваваха същата Русия, която по същото време извършваше същите престъпления в Сирия. Това беше тотално лицемерие.

Не споменавате страха на западните лидери от ядрен конфликт - тема, към която Путин периодична се връща.

Дълго време Русия облъчваше западните лидери с възможността за Трета световна война или ядрен конфликт. Тези внушения се увенчаха с успех. Западните лидери се уплашиха.

Макар заплахата да беше изфабрикувана, разбира се, че не трябва да изключваме и такава хипотеза. Нулев риск не съществува. Но е добре да си даваме сметка, че рискът е малък.

На първо място, защото това предполага самият Путин да умре физически. А Путин не иска да умира. Нали помните поведението му по време на Ковид кризата и онзи негов ужасен страх…

Освен това - как ще работи неговия команден състав? Какво ще се случи по веригата? Ще изпълняват ли заповеди началникът на щаба на Въоръжените сили, министърът на отбраната? Не си го представям.

И още - когато виждаме състоянието на руската армия и повредените им системи, не можем да не си зададем въпроса дали функционират и как ядрените им оръжия? Всичко това се следи много внимателно.

Не трябва да забравяме и друг външен фактор - сравнително близки до Путин държави, като Китай и Индия, биха направили всичко, за да възпрат Русия в тази посока.

Говорите за мощното влияние на руската пропагандна машина. В България то е много осезаемо. Какъв е, според Вас, антидотът?

Мисля, че има едно нещо, което всички трябва да направят - журналисти, лидери, активисти, НПО, политици: да покажат мащаба и жестокостта на престъпленията. Да ги покажат физически. Безжизнени лица, разбити тела. Показвайте и говорете за това всеки ден. За да стане видима тази приемственост между нацисткия и руския почерк.

Второ, необходимо е да се покаже какви биха били последствията от не-победа за Украйна. Съзнателно не използвам думата поражение. Какво би означавало това за нашия европейски модел, за нашите принципи, за нашите ценности?

Една победа на Русия означава все повече корупция да навлезе в социалното тяло на Европа. Путин иска напълно да разпокъса Европа, да я разкъса отвътре. Ако Европа се разпадне, повече няма да има европейски фондове. Нито в България, нито в други страни - ето нещо съвсем конкретно за повечето хора.

Трето, това би означавало, че приемаме да участваме в играта на Путин - онзи Путин, който не губи войната... Всъщност това би означавало вечна война.

Искаме ли да живеем в този свят или предпочитаме да живеем в свят, който се придържа към демократичните принципи, към ценностите на свободата? Има само един отговор на този въпрос.

Автор: Еми Барух


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    88 64 Отговор
    И украинския народ, не би се поколебал да унищожи Путин.

    Коментиран от #7

  • 2 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    44 25 Отговор
    Книгите са художествена измислица
  • 3 Последния Софиянец

    87 32 Отговор
    Как да унищожи нещо което го няма?

    Коментиран от #10, #88

  • 4 Няма

    107 32 Отговор
    Да му се наложи , защото Зеленски и НАТО унищожават Украйна успешно !

    Коментиран от #131

  • 5 Па съм я бе

    62 22 Отговор
    Няма,няма,само кандидат-атлантиците.

    Коментиран от #66

  • 6 танзер и барух

    54 18 Отговор
    всичко е ясно

    Коментиран от #60

  • 7 Рьоне

    36 40 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    Ама че си глупава...
  • 8 Хахах

    26 72 Отговор
    Като виждаме, как му се получават нещата - войната само ще кали украйнците. А този е толкова опериран от успех , че ако русия не се разпадне ще е само късмет

    Коментиран от #20

  • 9 ТаУмВзе

    72 21 Отговор
    Палавата Реклама на Праведни Соросоидчета ПАК! ХАХАХХАХ Добре е!

    Коментиран от #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Справедлив

    85 25 Отговор
    Украински народ няма, има руснаци с промити мозъци живеещи в украйнината. Същото като "македонски" народ.
  • 12 К.О.Т.арАК 🐱

    22 41 Отговор
    едно е да искаш , друго е да можеш..3 и 4...най-много да се навреш в бункера
  • 13 Жеко

    74 21 Отговор
    Няма такова нещо като украински народ . То ако беше така нямаше една шайка от Западната част на Украйна да окупира властта и да изтреби собственото си население .
  • 14 Вашето Мнение

    78 17 Отговор
    Цялата тая гьобелсова пропаганда няма смисъл да се чете. Всеки средноинтелигентен човек разбира няколко неща. Първо, че ако Путин желаеше смърта на всички украинци да го беше вече свършил, Русия разполага с тези средства. Второ, нато разбира повече от добре, че в близките 20 години няма да има аналог на руските оръжия и затова побеждава с мисирите по медиите. Трето, колкото повече продължава СВО, толкова повече лъсва безсилието и показва колко е незначителен колективния запад във военно и икономическо отношение.

    Коментиран от #21, #35

  • 15 Швейк

    22 64 Отговор
    И нашите путинофили не биха се поколебали да подарят България на Путин.

    Коментиран от #39

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    24 69 Отговор
    Оста на злото са Русия-Иран-Северна Корея и техните проксита.
    С терористи не се преговаря. Те трябва да се унищожават/елеминират

    Коментиран от #23, #62, #76

  • 18 Българин

    50 13 Отговор
    DW-пiдери
  • 19 9999

    70 16 Отговор
    ЩО ЗА ТЪП ,ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕН И ФАШИСТКИ САЙТ Е ТОВА ? ПУТИН Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ, ПОДДЪРЖАН И УВАЖАВАН ПОЛИТИК В СВЕТА И ОПЕРАЦИЯТА ПО ДЕНАЦИФИКАЦИЯ В УКРАЙНА ЩЕ ЗАВЪРШИ С ПРЕМАХВАНЕТО НА ФАШИСТКИЯ МАРИОНЕТЕН РЕЖИМ НА УКРАЙНА ОТ 2014. ( ЗА 2023 Г В РУСИЯ СА ПОТЪРСИЛИ ЗАКРИЛА И УБЕЖИЩЕ НАД 5,5 МЛН.УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ,В ГЕРМАНИЯ =1 МЛН. )

    Коментиран от #46

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Делю Хайдутин

    51 14 Отговор

    До коментар #14 от "Вашето Мнение":

    Хазарката Барух взима интервю от хазарина Танзер.Няма смисъл да четете.Предварително се знае какво ще кажат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Също

    24 12 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    И тъпанистите няма да липсвате на никого !
  • 24 Богомил Бонев

    40 12 Отговор
    Богомил Бонев: Налице е глобален опит за използване на Украйна срещу Русия.
    Тези с IQ на кутия за обувки не проумяват че се прави опит за изместване на равновесието .
  • 25 99999

    45 12 Отговор
    ЕКИПА НА ФАКТИ И ТОЗИ НА DW -ЗАБРАНЕНА В НЯКОЙ ДЪРЖАВИ ЗАРАДИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - ДА МИНАТ МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ,ОЩЕ ДНЕС.

    Коментиран от #32

  • 26 Хаха

    46 13 Отговор
    Дойде веле много пропаганда! Пишете за Германия, за Канцеларията акта, затова защо всеки Канцлер тича в САЩ и какво подписва там, пишете дали Германия е свободна държава или е вилает на ФАЩ
    Ставате смешни със жалката ви пропаганда!
  • 27 Kaлпазанин

    42 8 Отговор
    Фотото пропито с психология заглавието и името под този псалм казва всичко ,първо погледнете себе си ,лицемери и пропаганден контейнер за боклук ДЗ .това съответства на вашата нечовешка същност .няма исраел има Палестина и където и да се види "човек"с кипу трябва да се гони с камъни ,оня с мустачките е бил ужасно прав ,страхливци криещи си лукавството под демокрация
  • 28 Сатана Z

    39 13 Отговор
    Израел в момента извършва геноцид срещу Палестинския народ в реално време.ВВП ако е искал да унищожи ридените в Украйна руснаци да го е направил досега..
    Да се твърди,че има Украински народ е все едно да се каже ,че има Македонски народ.Я по сериозно ,редакцията.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Доротея

    11 33 Отговор
    Владимирович не притежава мощ, за да унищожи каквото и да е, освен себе си и Русия! По скоро да се мисли какво е способен да унищожи лидерът Нетаняху!?
  • 31 Мда

    31 9 Отговор
    Само името ЕМИ БАРУХ
    ИСКАМЕ ЗАКОН АМЕРИКАНСКИ ЗА ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ И ДА ВИФИМ ЕМИ БАРУХ КЪДЕ Е В КЛАСАЦИЯТА

    Коментиран от #37

  • 32 Вашето Мнение

    31 11 Отговор

    До коментар #25 от "99999":

    Трябва да бъдем благодарни на дв и факти, благодарение на усилията на мисира в тях, русофилите в България и по света стават все повече.
  • 33 някой

    20 13 Отговор
    Тръмп ще спре парите на Украйна и ще се принудят да преговарят, малко остана и да се свършва с тия войни.
  • 34 Богомил Бонев

    36 14 Отговор
    Къде бяхте когато хунтата избиваше руснаци в Донбас ?

    Самият Бонев разкри малко известен факт, че в нощта преди нападението на Путин украинска армия от 150 хил. души тръгва към Донбас и Луганкс. Путин реагира в отговор на всичко това. Западните медии обаче мълчат по тази тема.
    Войната започва на следващия ден .

    Коментиран от #50

  • 35 Kaлпазанин

    22 10 Отговор

    До коментар #14 от "Вашето Мнение":

    Интелигентен човек може да разбере само по фотото ,заглавието и името на юдата под статията за какво иде реч ,както съм го написал в предишния Ком ,изобщо не чета псалмите на ДЗ .стигат ми заглавията
  • 36 Мда

    26 9 Отговор
    ЕМИ БАРУХ БИБИ НАТАНЯХУ КАКЪВ Е?
    ХАЙДЕ ГРАНТАДЖИКЕ СПРЕТНИБЕДНА СТАТИЯ, АМА ЗА БИБИ БИЯТ И ПАРИ НЕМА
    ПОДЛОГИ
  • 37 Вашето Мнение

    19 9 Отговор

    До коментар #31 от "Мда":

    Лично съм я виждал да клечи пред козяк и да чака разпределение в кой сайт, в коя телевизия, в кое режисирано от галя интервю да участва.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    21 8 Отговор
    Сатанистите насаждат страх и омраза.

    Коментиран от #52

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Лили Рашкова Конкурент БГ

    11 18 Отговор
    Русия нападна Украйна
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Забелязал

    22 24 Отговор
    По-добре не може да се опише войната и кремълския, фашистки фюрер...

    Точно затова и никой лидер от цивилизования свят не търси контакт с късия диктатор.

    Западът и САЩ ще помагат на украинците до краен успех и освобождаване на абсолютно всички окупирани територии...

    Именно това ще сложи край на войната и сваляне на фашиста от власт.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Доктора

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "9999":

    Взимам двама ячки санитари и идвам....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 а ла хулю фишер

    7 6 Отговор
    Друзя , другаря Яшаров, дето ва хвалеше , отдавна го няма
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ушев

    8 23 Отговор

    До коментар #34 от "Богомил Бонев":

    Самия Бонев да разкрие текущата бройка на руските чували и защо расте стабилно

    Войната в Украйна е ескалация на събитията от 2014 всички знаеха че ще се случи и Русия яде много бой
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Вашето Мнение

    19 9 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Стрелеца срещу Фицо, стрелците срещу Тръмп са нискоинтелигентни индивиди силно повлияни от гьобелсовата пропаганда на такива медии, които насаждат омраза и ненавист между хората. За мен е извън всякъкво съмнение, че края на СВО ще настъпи, когато на споменатите им се потърси отговорност.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ами

    21 11 Отговор
    То Бандера е национален герой а е нацист тоест Путин има право. А Украйна отказва да дискутира волжкото клане с което показва на Полша че са фашисти
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Путин

    7 13 Отговор
    Я разозлился, пожалуйста, смени мне подгузник
  • 57 Ццц

    20 10 Отговор
    Искаме Америка да спре да си рови алчния нос навсякъде, за да можем да осъдим с чиста съвест действията на Русия. Не разбрахте ли, че пропагандата винаги ще куца докато е лицемерна. И точно един ч и фу т да ми говори за геноцид и военни престъпления на фона на случващото се в Гаza? Как очаквате да се приеме?
  • 58 СЗО да обяви психиатрична диагноза

    9 4 Отговор
    - диктатура. Диктаторите, съответно са психично болните......... Лесно се разпознават, но защо се правим, че не виждаме?!
  • 59 !!!?

    14 18 Отговор
    Има държава Украйна, но няма държава Русия !!!?

  • 60 Браво

    11 17 Отговор

    До коментар #6 от "танзер и барух":

    Браво на авторката. Чудесен анализ. Жалко, че Европа се управлява от мишоци.
  • 61 999999

    21 10 Отговор
    ЕКИПА НА ФАКТИ И ТОЗИ НА DW -ЗАБРАНЕНА В НЯКОЙ ДЪРЖАВИ ЗАРАДИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - ДА МИНАТ МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ,ОЩЕ ДНЕС.
  • 62 Фифи

    13 9 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Дари ли си Фъшкавата заплата на миризливияпор? Или само преписваш от 1 год. едно и също от лисчето и насъскваш другите?
  • 63 Хазарския каганат Русия

    14 18 Отговор
    Това им е основен поминък на хазарите,да грабят земя и ресурс,откраднаха житото на украйна
  • 64 Поп

    22 8 Отговор
    И като ги пишете тези мръсни, долни глупости - те истина няма да станат, вие сте жалки просто
  • 65 9654785467

    21 10 Отговор
    ЩО ЗА ,ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕН И ФАШИСТКИ САЙТ Е ТОВА ? ПУТИН Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ, ПОДДЪРЖАН И УВАЖАВАН ПОЛИТИК В СВЕТА И ОПЕРАЦИЯТА ПО ДЕНАЦИФИКАЦИЯ В УКРАЙНА ЩЕ ЗАВЪРШИ С ПРЕМАХВАНЕТО НА ФАШИСТКИЯ МАРИОНЕТЕН РЕЖИМ НА УКРАЙНА ОТ 2014. ( ЗА 2023 Г В РУСИЯ СА ПОТЪРСИЛИ ЗАКРИЛА И УБЕЖИЩЕ НАД 5,5 МЛН.УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ,В ГЕРМАНИЯ =1 МЛН. )

    Коментиран от #71, #72

  • 66 Путин сум

    10 18 Отговор

    До коментар #5 от "Па съм я бе":

    Аз съм страхливец няма страшно
    Всички знаем че Русия не е Военен фактор
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 мони

    17 9 Отговор
    Аман от простотии и то декламирани от вонящи евреи
  • 69 Колима 24/7

    13 19 Отговор
    Болшевиките и Хитлер избиха качествения генофонд и останаха само роби които са съгласни на всичко в Русията
    Стадо което няма човешки права това са руснаците
  • 70 Путлер е бита карта...

    13 20 Отговор
    Никой няма да преговаря с обявен за военнопрестъпник.
    Рано или късно някои от обкръжението на диктатора ще осъзнаят, че не е нормално да се води тази война и Русия да бъде в тотална, международна изолация. Тогава ще свалят диктатора подъл.

    Коментиран от #73

  • 71 а ла хулю фишер

    7 9 Отговор

    До коментар #65 от "9654785467":

    тва сам ли го измисли или няккой ти помагаше
  • 72 По-най

    7 12 Отговор

    До коментар #65 от "9654785467":

    Ти кажи донбаските легиони процъфтяват ли или измряха още 22 година
  • 73 Чда

    11 7 Отговор

    До коментар #70 от "Путлер е бита карта...":

    Сериозно ли?
    Това по Мисирка ТВ 95 пъти ли ти го повториха, че да го запомниш и повтаряш?
  • 74 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    19 9 Отговор
    Най-краткият виц - евреин пише "статия" за DW
  • 75 Ами

    19 8 Отговор
    Подобни статии просто докават, че "колектиния запад" губи и информационната война.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ТИР

    9 7 Отговор
    Много малоумна снимка е поставена,,,просто не е истина,,,
    Пускам сега Пелагея ,,,,
  • 78 Исторически факти

    11 9 Отговор
    Фактологически погледнато разлика между германски нацизъм и руски болшевизъм няма..просто едните бяха на правилната страна..ако на мястото на СССР беше нацистка Германия в момента Русия нямаше да я има на картата
  • 79 Тото

    14 6 Отговор
    😂😂😂 сигурно много го е яд че Зеленски ги унищожи преди него!!!😂😂😂
  • 80 Това да не са Сащ

    15 12 Отговор
    В тяхната история е пълно с примери за унищожения на народи. Путин, никога не е искал да унищожава близък народ до Русия. Сащ може, но Русия не.
  • 81 99999999

    17 14 Отговор
    СПРАВКА: ПРЕЗ 2014 -В УКРАЙНА Е ИЗВЪРШЕН ПРЕВРАТ С ПОМОЩА НА РЕПТИЛИИТЕ . ИМА ДОКУМЕНТИ ЗА ЕЖЕДНЕВНИЯ ПОТОК ОТ 1 МЛН.$/ДЕН КЪМ ЛУДИТЕ ФАШИСТИ И АЗОВЦИ НА МАЙДАНА.,КЪДЕТО ГОРИХА ЖИВИ ХОРА. КОЙ НОРМАЛЕН ,ЩЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ТАМ С ТЕЗИ ДИВАЦИ ? 8 ГОДИНИ ГЕНОЦИД. КЪДЕ БЯХА НАШИТЕ МЕДИИ ,СПАХА ЛИ ? ...ЧЛ.106,107 ОТ УСТАВА НА ООН ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЛИКВИДИРА ПОВТОРНО ЗАРОДИЛИЯ СЕ ФАШИЗЪМ В МАРИОНЕТНА УКРАЙНА ОТ 2014.!!! И ГО ПРАВИ УСПЕШНО !

    Коментиран от #83, #84

  • 82 Че той путин

    13 11 Отговор
    жертва собствения си народ, та чуждия
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Петата колона русофилите

    15 12 Отговор
    Бандера възкръсна, руски войничета горят като факли
  • 86 Успешен ли е

    14 21 Отговор
    Зеленски фашиста изсели над 35 милиона украинци, над 1,5 милиона жертви във войната, 1/5 загуба на територия, унищожена икономика и държава.

    Коментиран от #92

  • 87 Хкхтицк

    7 22 Отговор
    Малииии, този човечец е болен. Толкова глупости накуп, не е възможно да измисли дори български политик.
  • 88 АУУУУУ

    19 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ТОВА КОЕТО ГО НЯМА.....НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ДА ГО НЯМА ПОСЛЕДНИЯТ ОТ ВЧЕРА ОРЪЖЕЕН СКЛАД НА ТЕЗИ КОИТО ИМ СЕ ПОКЛАНЯШ....... ПОЛУЧАВА СЕ ЧЕ "ПАЛЯНИЦА " НЕ ПРОЩАВА ........🚀🚀💥💥💥🔥🔥🔥🔥🔥🔥💀💀🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 89 Малките, свинcки очички са

    22 10 Отговор
    характерен, физиологичен белег за всеки типичен престъпник и подлец...

    Точно така изглежда и дъртия фашист в Кремъл.
  • 90 Гориил

    8 21 Отговор
    Странно, но целият свят упрекна Киев за геноцида на руснаците в Крим и Донбас.

    Коментиран от #94

  • 91 Историк

    20 8 Отговор
    Има си определение за фашизъм, и руския режим отговаря на 100% на него.

    А поведението на Запада е продиктувано от рационалност: докато не бъде унищожена конвенционалната военна сила на Русия наследена от СССР, не може да бъде пречупена и в момента се случва точно това.

    НЯМА друг сценарий освен развиващия се в момента, в който Русия да бъде така брутално и бързо демилитаризирана.

    Коментиран от #100

  • 92 а ла хулю фишер

    17 4 Отговор

    До коментар #86 от "Успешен ли е":

    с такива напъни ше ти изскочат хемороидите , почини си малко разийш
  • 93 Путин

    19 8 Отговор
    Не се колебае и са затрие
    Руския народ .

    Болен Мозък.
    Бункерния Манияк
    Така или иначе праща на Заколение
    Малцинствата в Рашкирия.
  • 94 Някой е правил геноцид върху

    18 7 Отговор

    До коментар #90 от "Гориил":

    кривата ти кратуна...
  • 95 Гориил

    11 19 Отговор
    По някаква причина бруталното преследване на руския език и унищожаването на Руската православна църква не е включено в списъка на престъпленията на микроскопичния украински бандеровски елит.
  • 96 3.14К

    13 17 Отговор
    Най-тъпата статия за тази седмица.

    Коментиран от #99

  • 97 Deutsche Welle винаги

    9 14 Отговор
    лъгаха!
  • 98 брября

    9 13 Отговор
    хаха Украински народ.... все едно да кажеш Северно-Македонски народ
  • 99 Най-точната публикация

    14 5 Отговор

    До коментар #96 от "3.14К":

    за тази година и като цяло за войната.
  • 100 Историчарю

    7 12 Отговор

    До коментар #91 от "Историк":

    Вчера ти писах двойка днеска пак. Сядай и не се обаждай с дезинформациите си.
    А фашисткия Киевски режим ще бъде унищожен или от братушките или от ФAЩиа ският им господр!
  • 101 Световен капитал

    2 13 Отговор
    Нашето момче Влодимир си играе ролята добре, поздравления скъпи ни Путин!
  • 102 Калаш

    14 5 Отговор
    В Русия стадото в руските училища има по 40 часа годишно военно тактическа подготовка..това далеч не са дечица които рисуват слънца и кокичета
    Единствения проблем обаче е че като сдохне Путио и ще им стане ясно къде отиват
  • 103 СЪБРАЛИ СЕ

    4 11 Отговор
    ДВЕ ЖИДЧЕТА И УМУВАТ
    ПУТИН ВИ КАЗА ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЕ ДА УНИЩОЖИ СВЕТА
    И ЗАБЕЛЕЖЕТА БАРАБАР С ЕВРЕИТЕ
    А И НЕ ЩЕ РУШВЕТ

    Коментиран от #110

  • 104 1234

    4 9 Отговор
    Путин или Борис Джонсън не е сигурно кой иска да унищожи украинския народ!?!!
  • 105 Вкиснато Дойче Зеле

    8 10 Отговор
    Пълни глупости и налудничава пропаганда. Даже вече не ги четем.
  • 106 голям мишок

    5 9 Отговор
    ега ти долнопробния пасквил
  • 107 ДоЦент

    6 11 Отговор
    Пак фашистка пропаганда от дойче зеле - освен това, украински народ и украинска народност няма и никога не е имало, а Путин освобождава собственото си руско население попаднало под окупация на една фашистка евроатлантическа хунта след кървав преврат.
  • 108 Мисли

    5 11 Отговор
    Евролунатиците изгубиха най-добрия си приятел - Русия. Уж-приятелите имщ Сащ ги хвърлиха в икономически упадък, няма да се поколебаят да ги хвърлят и в пламъците на войната. Но този път Сащ не могат да се скрият между двата океана. Ядреният конфликт би продължил 100 минути и с тяхното унищожение...
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Много рускиГовна ядеш мъpшo!

    12 1 Отговор

    До коментар #103 от "СЪБРАЛИ СЕ":

    Вредно е!
  • 111 Гориил

    2 11 Отговор
    Трагедија двадесет милиона парохијана Руске православне цркве одвија се пред нашим очима. Јер одузети веру православну, коју ови људи исповедају две хиљаде година, значи убити им душу и ишчупати им срце из груди.Освободителната мисия на Русия е насочена към защитата и спасяването на тези хора.

    Коментиран от #113, #114

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Изтривач някакъв

    3 1 Отговор

    До коментар #111 от "Гориил":

    Хехе руския човек модерира
    Другари някой помним повече от 3 минути да знаете
  • 115 Гориил

    3 6 Отговор
    Противно на пропагандните лъжи, Москва внимателно и благоразумно води военни действия срещу НАТО в Украйна. В по-голямата част от случаите руските удари се нанасят изключително срещу военната инфраструктура на НАТО. В никоя друга война в света не са загинали толкова малко цивилни, както във войната в Украйна. Разбира се, смъртта на цивилни по време на битка е трагедия. И затова Кремъл пази руските генерали от тръпката на възмездието.

    Коментиран от #116

  • 116 Македонския труженик

    6 3 Отговор

    До коментар #115 от "Гориил":

    Абе те руските летящи туземци отначало бая се раздаваха със самальотите обаче нещо не им се получи във времето
  • 117 Ариец

    1 6 Отговор
    Путин да маха тези охлюви, че налазиха цяла Европа.
  • 118 Гориил

    2 6 Отговор
    След като извърши два преврата на 300 мили от Кремъл, Западът повярва в своята безнаказаност и неуязвимост. Причините за сдържаността на Кремъл трябва да се търсят в икономическите реформи, които Русия успя да завърши едва в началото на 2022 г. Проспахте този най-важен фактор във вашата загуба и поражение.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Перо

    1 6 Отговор
    Ционистки уйдурми и простотии! Иначе си заслужава ликвидацията на ционисткия режим на наркоманизирания шут в Киев! Ще настъпи най-после мир!
  • 121 Забелязал

    7 0 Отговор
    Фиаско със Сармат. Поредната, руска излагация. Тия ще се самоунищожат.

  • 122 Дейй

    1 4 Отговор
    Този Еми Барух е за психатрия
  • 123 Гориил

    2 3 Отговор
    Западът надцени възможностите си в опит да създаде смъртна заплаха за националната сигурност на Русия. Сдържаността и благоразумието, както и балансираните опити за изясняване на намеренията на Лондон и Вашингтон, вие приехте за слабост. Жестоко се объркахте.
  • 124 Засяга Израел

    3 1 Отговор
    Засега Израел провежда геноцид в два региона - Газа и Ливан. Путин ги жали . Когато удари хотел то той е пълен с бандеровци, наемници и инструктори.
  • 125 Посетител

    1 0 Отговор
    Зеле, зеле - прокисло зеле! Тоя череп трябва да го сложите на мутрата на Кокаиновия 🤡! Щом американски коментатори твърдят, че Украйна е изгубила около милион мъже на възраст от 20 до 40 години, т.е. тези мъже никога няма да станат бащи, тъй като са мъртви! Няма ново поколение, украинците застаряват и ще изчезнат, като нас... само дето ние без война...
  • 126 БайДанчо

    3 0 Отговор
    Бай Дан не би се поколебал да унищожи целия украински народ!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Специално за русофилите 😂😂😂

    2 1 Отговор
    Тест на руска междуконтинентална балистична ракета "Сармат", способна да носи ядрена бойна глава, е завършил с пълен провал.

    Изпитанието е завършило с взрив на ракетата, който е унищожил силоза и площадката за изстрелване в района на Архангелск - има сателитни снимки, които показват последствията от случилото се. Анализ публикува един от известните OSINT анализатори MT Anderson (OSINT е мрежа за откриване и анализ на публични данни).

    Тестът е бил на ракета РС-28 "Сармат". Той е извършен вчера, 21 септември. Двигателят на ракетата е работил с втечнено гориво - възможно е заради това изпитанието да е претърпяло неуспех, а на сателитните снимки се виждат 4 пожарни.
  • 129 Пешо

    1 1 Отговор
    Бай пън,не Путин.
  • 130 Гориил

    1 0 Отговор
    Украинската трагедия не може да приключи с война. Притежавайки колосални и неограничени ресурси, Москва ще ви отслаби и ще ви превърне в треторазредни държави с бюджетни дефицити, нарастваща бедност и разрушена система за социално осигуряване. В същото време Китай ще продължи да ви изтласква от световните пазари, а Русия ще ви отреже и блокира от евтини суровини. Имайте смелостта да деградирате достойно и да не създавате истерии и скандали.
  • 131 Хааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Няма":

    Путлер унищожава Русия.А правилното е, да унищожи олигарсите.
  • 132 Хм...

    0 0 Отговор
    Праведната пропаганда съвсем истеряса. Явно нещата за 404 на фронтовете в Донбас и Курск са на приключване.
Новини по държави: