Отидете към основна версия

6 134 179

Кремъл предупреди света: Чуйте отново какво каза Владимир Путин за ядреното оръжие

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • ядрено оръжие-
  • дмитрий песков

Русия, най-голямата ядрена сила в света, е в процес на преразглеждане на своята ядрена доктрина – обстоятелствата, при които Москва би използвала ядрени оръжия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл днес заяви, че хората трябва да се вслушат в предупреждението, отправено от президента Владимир Путин, който заяви, че Западът ще влезе в директен сблъсък с Русия, ако позволи на Украйна да нанася удари по руска територия с ракети с далечен обсег, произведени на Запад, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Коментарът беше даден в конферентен разговор по темата дали решението да се позволи на Киев да нанася такива удари може да предизвика Москва да промени позицията си по отношение на ядрените опити.

Русия няма да тества ядрено оръжие докато САЩ се въздържат от тестове, заяви съветник на Путин по въпросите на контрола на въоръженията вчера след спекулациите, че Кремъл може да се откаже от мораториума върху ядрените опити, наложен в периода след СССР.

"Моля, изслушайте отново и пак прочетете изявленията, които президентът е направил по този въпрос – имам предвид темата за възможното разрешение за използване на западни оръжия за удари по цели дълбоко на територията на Русия“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, когато беше попитан дали позицията, изложена от Рябков, може да се промени.

"Изявлението, което президентът направи в Санкт Петербург. Позицията на Руската федерация е много ясно изразена в него.“

В Санкт Петербург на 12 септември Путин каза: "Ако това решение (за ракетите) бъде взето, това няма да означава. нищо по-малко от пряко участие на страните от НАТО, на Съединените щати и европейските държави, във войната в Украйна. Това ще бъде тяхно пряко участие и това, разбира се, ще промени значително самата същност, самия характер на конфликта.“

Русия ще бъде принудена да предприеме това, което Путин нарича "подходящи решения“ въз основа на новите заплахи.

Той не уточни какви биха могли да бъдат тези мерки, но в миналото е говорил за възможността да въоръжи враговете на Запада с руски оръжия за нанасяне на удари по западни цели в чужбина, а през юни говори за разполагане на конвенционални ракети така, че в техния обсег на действие да бъдат САЩ и техните европейски съюзници.

Русия, най-голямата ядрена сила в света, също е в процес на преразглеждане на своята ядрена доктрина – обстоятелствата, при които Москва би използвала ядрени оръжия.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания