Отидете към основна версия

28 Септември, 2024 10:38, обновена 28 Септември, 2024 10:38 2 839 100

Два руски удара убиха шестима в медицински център в Суми

  • украйна-
  • експлозии-
  • киев

ПВО на Украйна свали 69 от 74 руски дрона, атакували през нощта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският вътрешен министър Игор Клименко съобщи, че при два последователни удара по медицински център в североизточния град Суми от тази сутрин са загинали шестима души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Първата атака уби един човек и повреди таваните на няколко етажа на болницата. Започна евакуацията на пациенти и екип“, заяви Клименко в социалната мрежа „Телеграм“. Той допълни, че по време на евакуацията руските сили са нанесли втори удар, при който са загинали още двама души.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 69 от общо 73 руски дрона, изстреляни при снощното руско нападение срещу страната, предаде Ройтерс, като цитира изявление на украинските военновъздушни сили.

Освен това силите на Киев са свалили и две крилати ракети, добавиха украинските ВВС в Телеграм. При снощното нападение бяха изстреляни две балистични и две крилати ракети.

Около 15 от дроновете са били унищожени в околностите на Киев, отломки от тях са паднали в квартал на града. При това е пострадала нежилищна сграда, уточни киевската военна администрация в Телеграм.

В столицата се чуваха експлозии. Руските въоръжени сили са изпратили през нощта към Украйна множество еднопосочни ударни дронове.

За момента няма данни за щети и жертви.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: