28 Септември, 2024 07:46 458 13

Камала Харис ще затяга имиграционния контрол по границата

  • камала харис-
  • граници-
  • фентанил

Кандидатът на демократите се зарече да спре нелегалния внос на фентанил в САЩ

Камала Харис ще затяга имиграционния контрол по границата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис посети границата между САЩ и Мексико за първи път в настоящата си кампания. Тя призовава за по-строги ограничения за предоставяне на убежище за имигранти и обеща да превърне в свой "основен приоритет" прекратяването на контрабандния внос на фентанил, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Харис очерта плановете си да коригира "повредената имиграционна система" по време на посещението си в пограничния град Дъглас, в Аризона, където живеят по-малко от 17 000 души. Вицепрезидентът, която бе номинирана за президентския вот, след като президентът Джо Байдън се оттегли от надпреварата, обвини своя съперник за поста Доналд Тръмп, че "разпалва пламъците на страха и разделението" относно въздействието на имигрантите върху американския начин на живот.

Около 7 милиона мигранти са били арестувани при незаконно преминаване на границата между САЩ и Мексико по време на администрацията на президента Джо Байдън, сочат правителствени данни. Рекордно големият брой подхранва критиките от страна на Тръмп и неговата Републиканска партия към Байдън и Харис, посочва Ройтерс.

Имиграцията е основен въпрос за избирателите в САЩ. В Аризона изборната надпревара е силно оспорвана, а многото избиратели с латиноамерикански произход са обект на "ухажване" и от двете партии.

В същото време границата между САЩ и Мексико продължава да е вход за незаконен внос на фентанил, фармацевтично лекарство, което представлява водеща причина за фатални свръхдози в САЩ.

Харис призова за повече наказателни мерки за лица, преминаващи незаконно границата, след приетата по-рано през годината забрана за убежище за тези, които влизат незаконно.

"Ще предприема по-нататъшни действия, за да запазя границата затворена. Тези, които пресичат границите ни незаконно, ще бъдат задържани и отстранени и ще им бъде забранено повторно влизане в страната за период от пет години", подчерта Харис.

"Ще повдигнем по-строги наказателни обвинения срещу многократните нарушители и ако някой не подаде молба за убежище на законен пункт за влизане и вместо това пресече границата ни незаконно, ще му бъде забранено да получи убежище", добави кандидатът за президент.

Харис подчерта целта си за "хуманна" имиграционна програма, като каза, че заедно с Конгреса ще създаде път към получаване на гражданство за така наречените "мечтатели" - стотици хиляди мигранти, влезли незаконно в САЩ още като деца.

Тя отхвърли "фалшивия избор, който предполага, че трябва да избираме между осигуряването на нашата граница или създаването на система за имиграция, която е безопасна, подредена и хуманна", подчертавайки, че "можем и трябва да направим и двете."

В Дъглас Харис разговаря със служители на митниците и граничната охрана и видя част от гранична бариера, построена между 2011 и 2012 г. по време на управлението на нейния съпартиец Барак Обама, съобщи Белият дом.

Вицепрезидентът се запозна и с операциите на Агенцията за митническа и гранична охрана на САЩ (CBP) за борба с наркотиците и разгледа технологията за проверка, използвана за изземване на незаконни наркотици, включително фентанил, съобщиха от предизборния ѝ щаб. Отбелязва се също, че граничните служители са спрели повече фентанил на входните точки през 2022 г. и 2023 г., отколкото през предходните пет финансови години взети заедно.

Тя обеща да приеме законодателство, което ще увеличи с 1500 граничните патрулни агенти, с 4300 служителите, отговарящи за даването на убежище и с 100 съдиите, занимаващи се с имиграционни съдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камилчо

    18 0 Отговор
    Щом Камилчо взе да размахва имиграционната карта, значи нещата не вървят на добре за нея и бай Дончо води

    Коментиран от #2

  • 2 Ами

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Камилчо":

    Така си е, той и Дончо не е цвете, ама е достатъчно да спре войните в украйна и палестина
  • 3 Сетила се Камала

    18 0 Отговор
    да се побара:)
    А досега къде беше близо 4 години? Без да е съпвала на границата ни веднъж! А имиграцията беше в нейния ресор като вицепрезидент!

    Разсмяхте ме с това: "Камала Харис посети границата между САЩ и Мексико за първи път в настоящата си кампания." Ха-ха! Не само за първи път в настоящата си кампания, а въобще до сега.

    Коментиран от #4

  • 4 Дън деменц

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сетила се Камала":

    Абе тя и сега нямаше да отиде, ама я накарахме
  • 5 нашия

    10 0 Отговор
    тя да гледа по някакъв хачин да затегне шенкелните болтове и двете втулки ,че съвсем разбити изглеждат ,а маслената помпа хич я няма .....
  • 6 Нагла та безочлива

    6 0 Отговор
    Нагла та чак безочлива камила! Нали либерастниците и от години плюят Тръмп за стената с Мексико? Нали точно дрмокраставите обявиха градове с кметове-демократи за свободни зони където всеки незаконен мигрант получава убежище и защита от федералните власти?
  • 7 НЕ МОЕ МИ ПОЧНЕ ДЕНЯ

    6 0 Отговор
    Къде ми е статията за успехите на Зеленски???
  • 8 Хиперзвукова лопата с чип

    2 0 Отговор
    От щаба на хилещата се ненормална цигануша разбират,че яко изостава кабалата 👹 от бай Дончо и затова от дълбоката(държава) решиха тя да започне имитира неговата имиграционна политика.
  • 9 нннн

    0 0 Отговор
    Лъже предизборно. Bицeдeмeнциятa ще продължи вредната политика на дeмeнциятa. Нали му е помощник и са от една партия!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЧЕРНОТО Е БЯЛО

    1 0 Отговор
    Доста притеснително е, че тази очевидна лъжкиня ще я инсталират за президент на САЩ
  • 12 хаха

    0 0 Отговор
    Супер. Трябва да се направи нещо, че отговорният в момента вицепрезидент е оставил нещата съвсем през просото и вчера излезе, че в страната били влезли за година 450 000 доказани престъпници и от тях над 300 000 били осъдени убийци. Тоя сегашния "цар на границата" трябва да бъде наказан, че не се справя. Камала от първия ден ще го погне и ще му оправи бакиите. Верваме!

    Коментиран от #13

  • 13 хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    30000 доказани убийци. Извинявам се, ма съм натиснал една 0 повече.