Отидете към основна версия

5 489 133

Руската армия превзе град Угледар

  • украйна-
  • угледар-
  • русия-
  • война-
  • донбас-
  • донецка област

Руската армия претърпя там тежки загуби по време на предишни неуспешни настъпления

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските войски са превзели изцяло град Угледар в украинската Донецка област, предаде Ройтерс, позовавайки се на канала "SHOT" в платформата "Телеграм" и на руски военни блогъри. Агенция Ройтерс не успя да провери съобщенията чрез независим източник, предаде БТА.

Информацията за падането на Угледат беше потвърдена и от украинския проект "DeepState", който събира и анализира информация от отворени източници.

Вчера управителят на Донецка област Вадим Филашкин заяви, че руските войски са достигнали центъра на града.

Градът се намира във фронтовата зона от 2022 г. и руската армия претърпя там тежки загуби по време на предишни неуспешни настъпления. През последните няколко дни обаче руските войски успяха да заобиколят укрепленията западно и източно от Угледар и заплашиха града с обкръжение, отбелязва ДПА.

По-рано днес Киев съобщи, че украинските сили са унищожили 11 от 32 руски безпилотни летателни апарата, изстреляни през тази нощ, отбелязва Ройтерс.

Други четири безпилотни самолета са напуснали украинското въздушно пространство в посока към Русия, а 10 дрона са били изгубени в северните и централните украински области в резултат на контрамерки за радиоелектронна борба, съобщиха украинските военновъздушни сили.

Ситуацията на фронтовата линия е "много, много трудна", трябва да направим каквото можем през есента, заяви преди дни украинският президент Володимир Зеленски. Това изявление той направи след продължилата повече от два часа и половина среща с украински висши командири. "Всичко, което може да се направи тази есен, всичко, което можем да постигнем, трябва да бъде постигнато", каза той.

Украински военни блогъри съобщиха през последните дни, че руските сили напредват към град Угледар, в южната част на Донецка област. Руските сили също така напредват бавно в продължение на месеци на север, като целта им е да завладеят целия Донбас, който се състои от Донецка и Луганска област.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 101 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: