Тема: Украйна

2 Октомври, 2024 16:20 2 544 96

Украйна загуби Угледар: защо този град беше толкова важен за украинците

  • украйна-
  • угледар-
  • покровск-
  • русия-
  • война-
  • донбас-
  • донецка област

Русия прави още една крачка към ключов логистичен военен център, какъвто е Покровск

Украйна загуби Угледар: защо този град беше толкова важен за украинците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На украинските войски е било наредено да се изтеглят от град Угледар, на фронтовата линия в Източна Украйна, за да не бъдат обкръжени от руските сили, предаде Ройтерс, като се позова на украинското командване, съобщи БТА.

"Висшето командване даде разрешение да се извърши маневра за изтегляне на подразделенията от Угледар, за да се опазят военнослужещите и военното оборудване и да се заемат позиции за по-нататъшни действия", се казва в изявление на командването.

Украинските сили се изтеглят от Угледар, разположен на върха на стратегически важен хълм, след повече от две години съпротива, отбелязва АП.

Градът, който Украйна се е опитвала да задържи с всички сили, е поредното населено място, завладяно от руснаците, посочва агенцията, като допълва, че след лятната военна кампания на Русия на източния фронт украинските сили са отстъпили хиляди квадратни километри след ожесточени сражения.

Изявление в приложението "Телеграм" направи оперативно-стратегическата войскова групировка „Хортиця“ на украинските сухопътни войски, под чието командване са източните райони, включително и украинските територии в Донецка област.

"В опит да се установи контрол върху града на всяка цена бяха насочени (руски) подкрепления за атака по фланговете, което изтощи защитаващите се подразделения на Въоръжените сили на Украйна. В резултат от действията на врага се появи опасност от обсада на града", се казва в изявлението, цитирано от АП.

Тактическото значение на града, в който се пресичат два главни пътя, нараства, като се имат предвид преобладаващо височинният терен и близостта на железопътни линии, посочва агенцията, пояснявайки, че завземането на Угледар дава на Москва възможност за по-голяма защита на своите маршрути за доставка и по-добра изходна позиция за атака на украинските сили и техните снабдителни канали на юг. Освен това Русия прави още една крачка към ключов логистичен военен център, какъвто е Покровск.

Напредъкът на руската армия, която вече владее почти една пета от украинската територия, е илюстрация на превъзходството на Москва в жива сила и снаряжение, докато Киев продължава да призовава западните си съюзници да увеличат оръжейните доставки, обръща внимание Ройтерс.

Агенцията посочва, че руското министерство на отбраната не е споменало Угледар в своята днешна сводка за събитията на фронта. Руският в. "Московски комсомолец" информира, че последното украинско подразделение - 72 механизирана бригада, известна с бойните си подвизи, се е изтеглила от миньорския град късно снощи.

Президентът на Русия Владимир Путин вече обяви, че основната стратегическа цел на Русия е да завземе целия Донбас (Донецка и Луганска област), посочва Ройтерс. В момента Москва контролира около 80 процента от въгледобивния регион в Югоизточна Украйна.

Руските сили започнаха да обграждат Угледар, отстоящ на около 80 километра южно от Покровск, след като на 17 септември превзеха Украинск, припомня Ройтерс. Войските на Москва са използвали тактика на "клещите", като стесняват и след това елиминират украинските позиции.

Кадри показват, че Угледар е бил подложен на масиран артилерийски огън и самолетен обстрел с планиращи бомби. От този град руснаците могат да проникнат дълбоко зад украинските отбранителни линии, обобщава Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шастисано соpoсне

    84 8 Отговор
    Ама как така важен, нали не беше важен? И защо да го е загубила, като зиленски каза че се изтеглят на по-изгодни позиции за да не ги обкръжат.

    Коментиран от #35

  • 2 Цял ден за Угледар ревете

    82 10 Отговор
    Що не ревахте преди 10 години когато длажиха нацистите на власт в Украйна?

    Коментиран от #83

  • 3 Ксаниба

    85 11 Отговор
    Па нали бандеровците побеждавали!!! Нали фащ има дават милиардите, а цяла ойропа им давала танкове, оръжия, муниции, наемници и т.н. !!!

    Коментиран от #81

  • 4 Мишел

    74 10 Отговор
    Зеленски забрани на украинските части да се изтеглят от Угледар. Затова там са пленени 2000 бойци от ВСУ.
  • 5 име

    78 7 Отговор
    Кво ви пука, бе бандери! Важното е че миналия месец контролирахте 1000кв.км. руски мочурища и гори в куска област! Ай честито и мислете коя ще е следващата позиция, от която ще се евакуирате щот не е важна.
  • 6 Българин

    12 70 Отговор
    украинците са герои

    Коментиран от #63, #71

  • 7 Българин

    8 43 Отговор
    чий е Курск????

    Коментиран от #21, #24, #77, #84

  • 8 Механикът

    55 5 Отговор
    Може би е малко встрани от темата, но българина дали не загуби държавата си ?Вече колко години? Цели се опарихме и още не сме се научили, както казваше Дяконът.
    В БГ територията такива като Тулуп ефенди и ония 240 парламентаджии разпродават, разграбват и осакатяват държавата морално, демографски, икономически, духовно. Тря се изметат. И да си вземем държавата обратно. Със или без гражданска война.
    И обикновения български данъкоплатец иска поне проектозакон, позволяващ правно притежание и използване на оръжие за защита на имота от кражба срещу тия безполезни индийци.По селата Бог високо, Цар далеко.Няма ли някаква статистическа вероятност няколко заблудени Израелски или Руски ракети да се отклонят от първоначалната си траектория и да паднат в ,,процъфтяващи,, квартали като Столипиново, Факултета или Максуда и техтните им производни?! Тия бангладешки индигота станаха повече от нас. Само права, без задължения. Би било облекчаващо за Българския данъкоплатец..

    Коментиран от #16, #95

  • 9 Сигурно е важен

    64 3 Отговор
    защото Сирски изчезна както и Буданов.
    Крият ли се или ги очистиха
  • 10 Руски фейк

    6 40 Отговор
    Цитират в-к московски комсомолски, смях в залата

    Коментиран от #75

  • 11 Софиянец

    52 5 Отговор
    😂 След като го наритаха и изритаха, клоуна наредил изтегляне, хахахахахх

    Коментиран от #13

  • 12 72 украинско

    46 5 Отговор
    Подразделение... "Героите известни с подвизите си"Факти това да не са ви приказките на Шикиризада??? Ха-ха-ха....Направо невероятни!Краварските медик ряпа да ядат!

    Коментиран от #19

  • 13 !!!?

    41 3 Отговор

    До коментар #11 от "Софиянец":

    Те и избягаха или се предадоха, няма кой да се изтегля вече, хихихи
  • 14 Мим33

    51 6 Отговор
    Хайде ,давайте вперёд братушки и още по голям успех.Зеления да не може да се ежи и проси,а да моли милост за в Сибир....
  • 15 Българин

    7 44 Отговор
    за 3 години-2 села ....

    Коментиран от #18, #23, #60, #82, #94

  • 16 В НРБ

    56 5 Отговор

    До коментар #8 от "Механикът":

    Циганите задължително работеха и учеха.
    Сега са като американските негри само с права.

    Коментиран от #85

  • 17 Вразумление

    27 1 Отговор
    Мамул.те не се свенят да пишат. Щото не са наясно, че са си .рости ... ама много. Жалко за държавицата ни ... не са ни виновни само политиците ... проблема е, че интелигентните хора у нас са вероятно 5% и още 5-10% свестни ... другото е за съд ... по члена, по който се съди за т.пота с взлом.

    Коментиран от #22

  • 18 Ка е в Курск?

    16 15 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Превзехте ли го ?
  • 19 стоян георгиев

    31 6 Отговор

    До коментар #12 от "72 украинско":

    Явно убийствата на цивилни са военно подвози вече! Натовска му работа, кво да правиш, е ги исраелците са същите боклуци!
  • 20 Механик

    48 5 Отговор
    Абе, какво като сте изгубили Угледар? Нали "унизихте" Путин?
    Хич да не ви пука за Угледар. Тука един сутринта обясняваше, че било малко градче и вече било разрушено. Демек, и с него, и без него, все тая.
    То като се замисля и Киев няма значение, де.
  • 21 Два Българина

    29 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Руски. Други въпроси, Мюмюне?
  • 22 Георги Димитров

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Вразумление":

    Пазете се от интилигинцията

    Коментиран от #26

  • 23 Механик

    46 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Докато три години повтаряш "три години, две села", Русия взе поредният и безкрайно важен стратегически,обект. Па ти си повтаряй! Току виж някой ден се оказало, че Украина няма вече и 100 кв/км територия.
    Но инак си бодряк. Признавам.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Слава на рода Дуло IYI 🇧🇬🇺🇦

    2 36 Отговор
    Всеки живот и всяка педя земя са скъпи за украинците ! Те не са като московските opkи, наследниците на ордите на Чингис хан.

    Коментиран от #76

  • 26 Мани се Боко

    6 10 Отговор

    До коментар #22 от "Георги Димитров":

    Е да ... като чуя култура и се хващам за кобура ... стара комунистическа

    Коментиран от #32

  • 27 Българин

    5 32 Отговор
    руската армия се оказа особено некадърна -3 година се мъчи в Донбас
  • 28 Tётя Myтpoфaнoвa

    5 27 Отговор
    Другари русофили, днес отново никой не се отзова на поканата на боК путин!
    Усещам огромно лицемерие в декларираната от вас преданост и любов към майка русия.
    Нали бяхте вечно задължени ? Къде сте ? Поне синовете си пратете, а ние ви обещаваме нов Москвич .
  • 29 Лальо

    3 29 Отговор
    Загубила е Угледар, но напредва в Курск!
  • 30 az #СВО

    36 4 Отговор
    Накратко:

    Командването на елитната 72-ра механизирана бригада на ВСУ моли Киев за заповед за отстъпление от Угледар няколко дни подред, но такава не беше дадена, защото просрочения беше в САЩ да ги убеждава в победоносният ход на войната за Киев. Сами разбирате, че отстъпление в такъв момент от Угледар е катастрофа за имиджа на ВСУ... В това време руската армия смля 72-ра бригада на ВСУ с артилерия, авио и ракетни удари.

    След прибирането на просрочения в Киев, заповед за отстъпление от Угледар все пак беше дадена, но ... твърде късно. Руснаците бяха обградили плътно града, а единственият път за отстъпление е под техен огневи контрол...
    Затова за отстъпление е трудно да се говори. Който е решил да си опита късмета е попаднал под огъня на руснаците. Работила е артилерия, минохвъргачки стрелково оръжие, дронове. С две думи - плътен огън! Пътят за отстъпление на ВСУ прилича на стрелбище, осеяно с човешки тела.
    Вече се напълни с видеа от "отстъплението"

    Ранените от ВСУ са зарязани в Угледар. Средно от всеки пет украинци един се е промъкнал , като накрая голяма част от тях пак са попаднали в руски плен.

    Коментиран от #47

  • 31 Българин

    4 19 Отговор
    до 3 дни братушките са в Киев

    Коментиран от #36

  • 32 Ха ХаХа

    40 2 Отговор

    До коментар #26 от "Мани се Боко":

    Културата при комунизма беше златен връх в историята на България.
    Бутнете НДК той е на името на Людмила Живкова комунистка.
    За 34 г. нищо не построиха боклуци продажни

    Коментиран от #37

  • 33 Дедо ви...

    38 3 Отговор
    Руснаците вече не се шегуват: днес Волчанск е ударен с една от най-мощните авиобомби в руския арсенал - ОДАБ-9000
  • 34 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    28 3 Отговор
    Виете ли к0зяшки зюмбюли, вийте, вийте.Стадото мучи, искандера лети...тъй ще е тя
  • 35 антрашпиц

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "шастисано соpoсне":

    Не са го изгубили,дали са го назаем......................за вечни времена...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мани се Боко

    14 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ха ХаХа":

    Дълга тема, но за съжаление сте прав. Но е дълго за писане тук. Само ще вметна, че въпреки всичко, въпреки, че имаше и добри неща в соца имаше и доста лоши ... това с културата се корени в доста неща ... да вземем това, че се четеше много ... какво е обяснениетоо :))

    Коментиран от #52

  • 38 Мисля

    33 4 Отговор
    Колко е трудно да се каже истината,че Украйна губи войната и ,че Зеленски унищожи без да му мисли цвета на нацията си.Извод:-"Никога не си избирайте клоун за президент!"Няма да ви е смешно.

    Коментиран от #41

  • 39 Нали трябва да се отчитат пред пусин

    2 16 Отговор
    Тази статия вече за трети или четвърти път се помества.
  • 40 Работодател

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Глупак":

    Никъде не го искат като му видят жълтата книжка.
  • 41 Надявай се Калинке

    4 20 Отговор

    До коментар #38 от "Мисля":

    Много ти се иска да губи войната. Спокойно, далеч от загубване на войната. Има още много много да чакаш и да се надяваш. Мечтите са безплатни.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 антрашпиц

    16 2 Отговор
    Мод,бесен ли си?Твойте хора губят..
  • 44 антрашпиц

    24 2 Отговор
    И да триеш , и да е триеш ,мечока се движи на запад и няма спиране.

    Коментиран от #46

  • 45 Хайде хайде

    4 21 Отговор

    До коментар #36 от "Глупак":

    Има клипове как цялата кремълска паплач казва "Киев за два дни, за три дни".Отваряха шампанското, щяха да правят парад хаха. Та кой е глупака, а, кой е глупака? Кой е глупака, сега?
  • 46 Българин

    4 18 Отговор

    До коментар #44 от "антрашпиц":

    КУРск за Путин

    Коментиран от #49, #68, #69, #70, #72

  • 47 Жалки полезни иgиoти 🤪🤡

    5 11 Отговор

    До коментар #30 от "az #СВО":

    Ето един осведомен, лично от путин, да обясни ситуацията.
  • 48 Путин

    4 13 Отговор
    Не ми дреме за Курск. Важното е да унижа Зеленски и Байдън! Ръкопляскайте ми, бе!

    Коментиран от #55

  • 49 антрашпиц

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Ти да незавиждаш..
  • 50 Реално

    0 1 Отговор
    Това е положението за една година военни действия.
    В синьо са териториите завзети от Украйна, в червено от московия

  • 51 Истината:

    22 3 Отговор
    Украйна загуби Украйна!
    Тя вече е само Територия с помощта на Америка!
  • 52 Прав сте

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "Мани се Боко":

    Винаги има и лоши неща но сега преобладават лошите.
  • 53 Лъжи и манипулации

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "Глупак":

    Само част от говорителите на военнопрестъпника Путин

  • 54 Путин

    1 14 Отговор
    Е, голяма работа един Курск. 1300 кв. км са само. Бивша руска, вече украинска земя. Пиар акцийка е това на Зеления. Да правят каквото искат укритие там. Важното е, че аз превзех Вухледар и унижавам Байдън и Зеленски.
  • 55 Кога превзехте

    17 3 Отговор

    До коментар #48 от "Путин":

    Курск бе помияр
    Взехме територия колкото София 1000 км2 , а сега сте на малко повече от 600 км2
    Смочкаха ви най добрите бригади

    Коментиран от #58

  • 56 Путин

    3 14 Отговор
    Не е важно да си пазиш териториите и цял свят да ти се смее. Важното е да хвърлиш 76 хиляди жертви и да превземеш обезлюден и разрушен бивш 10 хиляден град. Аз съм стратег, шахматист, плувец, китарист и джудист. Да не забравя и хокеист. Важното е да унижа запада и Зеления и да се направя на мъж на високите токчета.
  • 57 Логично

    14 3 Отговор
    Всеки ден ще е така, до победата над Запада и глупавите украинци.
  • 58 Бечо

    1 13 Отговор

    До коментар #55 от "Кога превзехте":

    Бечо, като са само 600 отидете ги освободете бе, главанак. Що не можете такава малка територия да я освободите, а. Нали сте велики, а? Бечо

    Коментиран от #59

  • 59 дфтгъхуйк

    14 3 Отговор

    До коментар #58 от "Бечо":

    1- Щото няма нужда да се "освобождава" каквото и да е
    2- Щото вие "контролирате" някви си там блата и 3 горички
    3- Щото докато "контролирате" някак така, "случайно" се оказва, че измирате масово
    4- Щото вече близо 20 000 осраински фашиста са ликвидирани там и бройката им расте всеки ден
    5- Щото земеделците са поръчали огромни количества компост за следващата години и руската армия изпълнява поръчката

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ааами...

    14 1 Отговор
    Угледар въобще не им е нужен... те за това и го изоставиха!!
    То и Киев не им нужен и скоро ще го изоставят и него.. новата столица ще бъде Лвов... за сега!!!
  • 62 Путин

    0 12 Отговор
    Хаха. Такива опорки ли ти спусна Тьота Митрофанова. Много страшни неща бряяя, много ги разбивате, няма какво да освобождавате обаче, а? Хехехе, вярваш ли си, бечо, на фантазиите. Само това искам да знам. Наистина ли си вярваш на глупостите, които си надраскал? Вярваш ли си на тъпизмите бе, бечо?
  • 63 Баце ЕООД

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Не, нацисти са
  • 64 Бечо

    2 10 Отговор

    До коментар #59 от "дфтгъхуйк":

    Бечо, значи три блата не можете да разчистите три месеца. Така ли стана бечо. Три блата по твои думи, а нямате капацитета да ги прогоните от три блата, а сте тръгнали цяла държава да завладявате. Що така, бечо. Защо нямате капацитета да освободите трите блата и горички, бечо. Хмммм. Некадърни ли сте?

    Коментиран от #92

  • 65 В.В.П.

    11 1 Отговор
    OТ Окропитекс по тъпо няма..Само лобут за тия циганя..

    Коментиран от #80

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Трътлю

    12 0 Отговор
    Изтеглят се безредно и объркано. Бият ги с дронове и артилерия. Кой оцелял, кой - не. Гледайте сателитното покритие, всичко е като на длан. Картинката не е за деца и хора със слаби сърца.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Да херои

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    ама в дълбоките земни покои завинаги замогилени.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дон Кохон

    0 9 Отговор
    Истината е, че Путин няма никакъв план за нищо. От самото начало всичко му е провал и се чуди как да се измъкне от ситуацията, като хвърля месо в месомелачката. Но докога ще има балъци за месомелачката не е ясно. Май вече на никой не му се ходи да умира за богатствата на Путин и олигарсите му. Много от войниците бягат и се трепят по между си. Цялата одисея ще приключи със завръщане удома. Няма друг вариант.

    Коментиран от #79

  • 74 Ха седнете и се разберете де...!

    10 0 Отговор
    До одеве обяснявахте,че Угледар нямал стратегическо значение за Украйна...?!?!
  • 75 Така е, ви аги съм казвал,

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Руски фейк":

    че Вашингтон пост и Украинското командване са проруски пропагандисти, кремълски 4 хилядници и копейки от Възраждане!
  • 76 Лозунгите са хубаво нещо....!

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Слава на рода Дуло IYI 🇧🇬🇺🇦":

    Ама така от дивана...- не става!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 А бре

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Дон Кохон":

    Откога в Столипиново и донове почна да има?
  • 80 Клати Курти

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "В.В.П.":

    В случая си 100% прав,подкрепям напълно.
  • 81 1944

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ксаниба":

    ко стана с курска област? прежалиха ли я?

    Коментиран от #86

  • 82 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Май не знаеш да четеш, а? Защото точно по-горе и "ВАШИНГТОН ПОСТ" и "РОЙТЕРС" ти казаха, че РУСИЯ Е ЗАВЗЕЛА ВЕЧЕ НАД 20 % ОТ уКРАЙНА /а не 2 села, които са само във въображението ти.. /. Та, бегай да четеш ПАК... И ОЩЕЕЕ.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Гемания

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Само гледай до края на Октомври какво ще стане
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #81 от "1944":

    Чакат на стоянка георгиева, чпазвантката да помогне.
  • 87 Бай Яни.

    0 8 Отговор
    Че преди 2 часа им е наредено ВСУ да се изтегли от разрушенията напълно град Угледар . То веднага факти го превзе заедно с ушанките. И по точно на височините около югозападно от градъ се заемат по добри позиции за защита от украйнците. И поне още най малко 2 месеца руснаците ще боксова в развалините и ще дават безсмислени жертви.

    Коментиран от #89

  • 88 гоги

    7 1 Отговор

    До коментар #85 от "1944":

    Бягай да се биеш срещу руснаците, Сиси.

    Коментиран от #91

  • 89 Абр

    9 0 Отговор

    До коментар #87 от "Бай Яни.":

    Те украинците излязоха с изявление, че Угледар е загубен за тях.
  • 90 Айдее

    5 0 Отговор
    Ооо драга редакция!!! Най-после и нещо за Украйна. Много затихнахте с новините оттам, както и повечето медии. Що така? Няма ли контранаступче нещо, нахлуване на руска територия. Защо мълчим?
  • 91 Сиси

    0 6 Отговор

    До коментар #88 от "гоги":

    Аз съм против войната и призовавам Путин да си ходи у дома. Ти призоваваш да има война, да се убиват украинци и да се разрушава Украйна. Ти отивай при Путин. Ясна ли съм!.

    Коментиран от #93

  • 92 икйухъгт

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Бечо":

    Връщаш се, четеш т.4 и т.5 и почваш да мислиш...

    Оуууу, извинявай- забравих, че ти не можеш да мислиш... Бегом тогава в гората да си избереш дебел клон от който да се провесиш- ще ти пратя въженце и сапунче, да не ти се претрие вратлето докато висиш за храна на гаргите...
  • 93 Десо,

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "Сиси":

    военолюбке, прав ти път към Буферландия.

    Коментиран от #96

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай Тъню Кочаня

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механикът":

    С две ръце се подписвам под думите ти, брат!!!
    Трябва няколко години сопа да играе в тази държава! И не само за опушените!
    Слободията, кражбите и всякаквата разпасаност трябва да се изрежат дълбоко!
    Няколко години диктатура само ще ни оздравят нацията!!!
  • 96 Коня на оня

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Десо,":

    Я вземете се изплющете, че да ви се нормализират хормоните...
    То верно, че пе дал оправия няма, ама поне ще си начешете дупки те...
Новини по държави: