Отидете към основна версия

1 197 30

Макрон се застъпи за спиране на доставките на оръжие за Израел

  • израел-
  • франция-
  • еманюел макрон-
  • оръжие-
  • доставка

Френският президент призна, че няма положително развитие в разрешаването на конфликта

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Спирането на доставките на оръжие на Израел за боевете в Газа е приоритет за политическо решение на конфликта. Това мнение изрази френският президент Еманюел Макрон по радиоFrance Inter.

„Вярвам, че приоритетът сега е да се върнем към политическо уреждане, необходимо е да спрем доставките на оръжия, които се използват, за битки в Газа“, каза той.

Макрон призна, че няма положително развитие в разрешаването на този конфликт и се оплака, че Израел „не чува“ Позицията на Франция. „Повторих това на министър-председателя [Бинямин] Нетаняху и вярвам, че [борбите в ивицата Газа] са грешка, включително за сигурността на Израел в бъдеще. Виждаме какво се случва и това се забелязва в общественото мнение тук, но още повече в самия регион. По същество възниква чувство на омраза, което се подхранва от това“, каза той.

Френският президент спомена и израелската операция в Ливан, като каза, че смята „жертвата на ливанския народ“ за неприемлива. Той подчерта, че „Ливан не трябва да се превръща в новата Газа“. и призова за прекратяване на военните действия.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: