Отидете към основна версия

1 311 132

Трета поредна нощ на атаки с дронове в Одеска област, има ранени и разрушения

  • украйна-
  • дронове-
  • одеска област-
  • атаки

Част от дроновете са свалени, но нападенията са причинили щети на сгради и ранили петима души

Снимка: БГНЕС

Трета поредна нощ Одеска област е подложена на атаки с дронове, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението Телеграм, цитирано от БТА.

Въздушната тревога бе обявена в 23:58 часа преди полунощ, а отбой бе даден в 03:21 ч. По информация на украинските военновъздушни сили, по-голямата част от дроновете, атакували Одеска област, са били свалени – общо 16 дрона.

В резултат на паднали отломки от свален дрон в Одески район са били повредени прозорците и фасадата на девететажна жилищна сграда. Ранени са петима души, като трима от тях са настанени в болница със средно тежки наранявания, информира областният управител.

В съобщението на Олег Кипер се посочва, че на тавански етаж на недовършена сграда е избухнал пожар на площ от 400 квадратни метра. Нанесени са щети и на медицинска сграда.

В Одеска област живеят над 150 000 българи, като те са третата по численост етническа група според официалното преброяване в Украйна от 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи, а най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски райони.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: