Отидете към основна версия

2 572 150

Харис нарече Путин "диктатор-убиец", Песков защити началника си

  • камала харис-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков

Това е квинтесенцията на американския модел на международни отношения, заяви говорителят на Кремъл

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис нарече президента на Русия Владимир Путин "диктатор-убиец". Това стана в разговор с журналиста Боб Удуърд за контактите на Путин с бившия американски лидер Доналд Тръмп, които не са потвърдени от Москва. Тя даде подобни оценки на съперника си републиканец Тръмп, както и на лидерите на Китай и Северна Корея.

Обидните изявления по адрес на руския президент Владимир Путин от вицепрезидента на САЩ Камала Харис, последвала примера на своя лидер Джо Байдън, могат да се считат за квинтесенцията на американския модел на международни отношения. Тази оценка даде прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков в разговор с журналиста от ВГТРК Павел Зарубин.

„Висшата политическа върхушка на Съединените американски щати очевидно е усвоила такава политическа култура“, отбеляза представителят на Кремъл. „Това всъщност е може би квинтесенцията на самия модел на международни отношения, който те се опитват да наложат на целия свят, и самия модел, който световното мнозинство започва да харесва все по-малко. „Това е същността на случващото се“, добави Песков.

„Оказва се, че е възможно евентуален бъдещ американски лидер да започне взаимодействие с Руската федерация с обиди”, заяви Песков

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 45 гласа.

Свързани новини