Отидете към основна версия

1 320 9

Харис призова Тръмп да публикува информация за здравето си, опакова памперси за пострадалите в Северна Каролина

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • сащ

Бившият президент се срещна със свой поддръжник, незаконно останал в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Камала Харис заяви, че съперникът ѝ от Републиканската партия Доналд Тръмп дава нов пример за липса на прозрачност, като не публикува подробните си здравни документи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера Харис публикува документ от лекаря си, в който се обявява, че тя е в добро здраве и е годна да заема най-високия пост в САЩ.

"Мисля, че е очевидно, че поне екипът му не иска американският народ да види всичко за това кой е той", заяви Харис пред медиите, преди да отлети за Северна Каролина.

Тръмп доброволно е публикувал актуална информация от личния си лекар, както и подробни доклади от лекаря Рони Джаксън, който го е лекувал след първия опит за убийство, заяви Стивън Чън, директор по комуникациите на кампанията на Тръмп.

"Всички заключиха, че той е в перфектно и отлично здраве, за да бъде главнокомандващ", подчерта Чън.

Кампанията на Харис се стреми да подчертае възрастта на бившия президент, откакто той стана най-възрастният кандидат в надпреварата. 81-годишният президент Джо Байдън се отказа от президентската си кандидатура след слабото представяне в дебатите срещу Тръмп, припомня Ройтерс.

Междувременно Харис помогна за опаковането на памперси в кутии с продукти за лична хигиена, предназначени за жертвите на урагана в Северна Каролина, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Освен това тя се е съгласила с изказването на един от помощниците, собственик на ресторант, който заяви, че "за това е нужно цяло село".

Харис се срещна с лидери на чернокожата общност в ресторант в Роли, преди да се присъедини към доброволците, които бяха дошли да опаковат превръзки, бебешки храни, кърпички, хапчета за облекчаване на болката и други продукти за жертвите на урагана "Хелийн", който премина през западната част на Северна Каролина миналия месец.

Вицепрезидентката пренощува в щата, който през 2020 г. подкрепи с малка разлика нейния съперник, републиканеца Доналд Тръмп. Демократите водят усилена кампания за подкрепата на Северна Каролина следващия месец.

Днес Харис ще присъства на църква в Грийнвил като част от усилията на кампанията ѝ "Души пред урните", за привличане на гласоподаватели и проведе митинг.

Пътуването през уикенда беше второто ѝ посещение в щата след преминаването на урагана "Хелийн", отбелязва АП.

Минути след като Доналд Тръмп отправи на предизборно събитие стандартните си предупреждения за наркодилърите и престъпниците, които незаконно пресичат границата на САЩ, той чу изказването на човек, който някога е останал в страната незаконно, но сега смята да гласува за него, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Елиас Трухильо беше един от няколкото изказали се на латиноамериканска кръгла маса в Лас Вегас, целяща да привлече внимание към икономическите идеи на Тръмп. След като кандидатът на Републиканската партия завърши обръщението си към малката група събрали се, говориха членовете на кръглата маса. Трухильо започна с разказ за личната си история - как майка му довела него и братята му от Мексико в Юта през 1995 г., за да се съберат с баща си, който работел в строителството.

"Дойдохме тук легално, но знаете ли, пресрочихме срока на валидност и успяхме да си устроим живота тук, в САЩ", заяви Трухильо, имайки предвид, че семейството му е влязло в САЩ със законна виза, но не е напуснало, когато тя изтече.

Поне един човек от публиката започна да се смее и да ръкопляска, което накара Трухильо също да се засмее. Тръмп само се усмихна, отбелязва АП.

Имиграцията играе важна, но противоречива роля в предизборната кампания. Тръмп едновременно разчита на увеличена подкрепа от латиноамериканците, която да го върне в Белия дом, но в същото време съсредоточи кампанията си върху опасностите от имиграцията. Той заяви също, че мигрантите "тровят кръвта" на страната, нарече увеличаването на броя на мигрантите, преминаващи южната граница "нашествие" и обеща да започне масови депортации, ако се върне в Белия дом.

Ден преди кръглата маса в Лас Вегас Тръмп беше в Колорадо, и мрачно предупреди, че венецуелска банда тероризира града с 400 000 жители,. Републиканският кмет на града заяви, че Тръмп изопачава един изолиран проблем.

Вчера Тръмп отправи обичайните си критики към граничната политика, преди да премине към общи похвали към испаноговорящите, които определи като енергични и естествени предприемачи.

От 2016 г. насам, когато започна първата си кампания, Тръмп обикновено изглаждаше всеки очевиден конфликт между предупрежденията си срещу имиграцията и подкрепата си от латиноамериканските избиратели, като предупреждаваше за "изнасилвачите", преминаващи незаконно южната граница. Много латиноамерикански гласоподаватели, които или са влезли в страната законно, или семействата им живеят в САЩ от поколения насам, се противопоставят на незаконната имиграция, отбелязва АП. Тръмп твърди, че неговата икономическа и имиграционна политика ще помогне на латиноамериканците и другите малцинства, като често внушава, в противоречие с икономическите данни, че имигрантите отнемат така наречените "работни места за чернокожи" и "работни места за латиноамериканци".

Като цяло латиноамериканските гласоподаватели са приблизително еднакво склонни да подкрепят Тръмп и опонентката му Камала Харис, отбелязва АП.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини