Отидете към основна версия

2 183 127

Важен ден за Украйна! Володимир Зеленски ще представи плана си за победа пред парламента

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • донбас-
  • курска област

По-рано Зеленски определи плана като стратегически подход за укрепване на Украйна както в геополитически план, така и на бойното поле, което е от съществено значение преди всеки формат на диалог с Русия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да представи в сряда плана си за победа във войната срещу Русия пред Върховната рада (украинския парламент), предаде Укринформ, като се позова на съобщение в „Телеграм“ на Сергий Лешченко, съветник на началника на президентската администрация, пише БТА.

„В сряда, 16 октомври, президентът Володимир Зеленски ще направи обръщение към Върховната рада. Има само една причина за това събитие – публично представяне на „Плана за победа“, твърди Лешченко.

По-рано Зеленски определи плана като стратегически подход за укрепване на Украйна както в геополитически план, така и на бойното поле, което е от съществено значение преди всеки формат на диалог с Русия.

Украинският президент вече показа плана си на американския президент Джо Байдън, на вицепрезидентката Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп, както и на лидерите на Германия, Великобритания, Франция и Италия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: