Отидете към основна версия

2 346 65

Киев: Кремъл използва фалшива транзитна схема, за да получи санкционирани стоки от ЕС

  • русия-
  • санкции-
  • кремъл-
  • танкери-
  • владимир путин

През април тази година руската служба на ВВС установи, че руските военни корабостроителници, които са под международни санкции, получават части от европейски страни с помощта на компании от Хърватия и Италия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че Кремъл използва фалшива транзитна схема, която позволява доставката на санкционирани стоки в Русия от страните на ЕС, предназначени за Централна Азия и Кавказкия регион, предава "Ройтерс".

"Посредническите компании се използват за получаване на западни електронни компоненти с двойна употреба. Създават се и фиктивни предприятия за формиране на "сенчест флот" от танкери за втечнен природен газ и транспортиране на втечнен природен газ", написа Ермак в своя телеграм канал, отбелязвайки, че руското оръжие съдържа западни компоненти.

"Сенчестият флот" представляват кораби, които заобикалят санкционните ограничения, наложени върху руския нефт и петролни продукти. Общият брой на санкционираните петролни танкери достигна 43, отбелязва британското външно министерство.

През април тази година руската служба на БиБиСи установи, че руските военни корабостроителници, които са под международни санкции, получават части от европейски страни с помощта на компании от Хърватия и Италия. Тези корабостроителници също строят кораби за руския флот, които бяха забелязани във войната с Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: