Отидете към основна версия

2 287 56

Южна Корея обеща да предприеме контрамерки срещу Северна Корея, която изпрати войници в Украйна

  • северна корея-
  • русия-
  • южна корея-
  • украйна-
  • ким чен ун

Президентската институция в Южна Корея вече призова Пхенян незабавно да изтегли севернокорейските войски

Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея ще предприеме постепенни контрамерки в съответствие с нивото на военно сътрудничество между Русия и Северна Корея, заяви южнокорейски съветник по националната сигурност, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Президентската институция в Южна Корея вече призова Пхенян незабавно да изтегли севернокорейските войски, които според Сеул са изпратени в Русия, за да воюват срещу Украйна. Южна Корея организира по-рано днес специална среща между официални лица, отговарящи за националната сигурност, посветена на изпращането на подразделения от КНДР в Русия.

След нея Сеул обвини Пхенян, че действа като "престъпна организация", тъй като изпраща млади севернокорейци да се бият на страната на Москва. Южна Корея обеща да взаимодейства със съюзниците си за предприемане на контрамерки срещу военното сътрудничество между Северна Корея и Русия. Запазва се възможността Сеул да достави нападателни оръжия на Украйна, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап, позовавайки се на информация от президентската институция.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: