Тема: Украйна

24 Октомври, 2024 10:52 4 329 110

The Telegraph: На крачка сме от Трета световна война

  • северна корея-
  • южна корея-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • трета световна война-
  • нато-
  • войници

Нарастващата роля на Северна Корея във войната между Русия и Украйна заплашва да въвлече и Южна Корея в конфликта

The Telegraph: На крачка сме от Трета световна война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната в Украйна е близо до това да се превърне в Трета световна заради изпращането на войници на Северна Корея в помощ на Владимир Путин, пише The Telegraph.

Само преди дни седем кораба от руския тихоокеански флот отплаваха от Северна Корея към Владивосток. На борда е имало 1500 войници от специалните части на Северна Корея. Те са авангардът на първоначалната сила от потенциално 11 000 севернокорейски войници, които трябва да подсилят руските военни действия срещу Украйна. И те са най-новото и смразяващо напомняне, че войната не е само между Русия и Украйна.

Линията беше премината и войски на трета страна скоро ще бъдат на място. Други нации от двете страни може да последват примера: подобни действия вече бяха предложени от британски и френски политици. Сега това е глобална война, потенциално световна война. Ясно е, че руските лидери и техните съюзници в Иран, Северна Корея и – в по-малка степен – Китай разбират залога. Не е ясно обаче доколко в НАТО са наясно.

Тези 1500 севернокорейски командоси не са първият принос на Пхенян към военните усилия на Русия. Северна Корея също продаде на Русия артилерийски боеприпаси, балистични ракети и противотанкови оръжия. Наред с Иран, Северна Корея е промишленият поддръжник на Русия – и основната причина руските въоръжени сили да не са изчерпали критичното си оборудване.

Но с изпращането на свои войници, Северна Корея решава един от най-сериозните военновременни проблеми на Русия: нарастващият недостиг на жива сила. Руската армия губи повече от хиляда души на ден средно убити и ранени.

Нарастващата роля на Северна Корея във войната между Русия и Украйна заплашва да въвлече и Южна Корея в конфликта. Докато Южна Корея вече подкрепя Украйна с хуманитарна помощ – и се съобщава, че е продала на Съединените щати един милион артилерийски снаряда за по-нататъшно прехвърляне в Украйна – Сеул не беше склонен да изпрати оръжия директно на Киев. Това може да се промени.

На извънредно заседание на Съвета за национална сигурност тази седмица висши южнокорейски служители описаха севернокорейската подкрепа за военните усилия на Русия като „сериозна заплаха за сигурността“ и се зарекоха да ескалират собственото си участие в Украйна в отговор.

Южна Корея създава много от най-добрите оръжия в света - по-специално танкове и артилерия. Може да не мине много време, преди да видим тези оръжия на фронтовата линия в Украйна. Но дали съюзниците на Украйна в НАТО оценяват ескалацията на войната по начина, по който го прави Южна Корея?

Имаше известен спад в чуждестранната подкрепа за Украйна точно в момента, когато Украйна се нуждае от повече подкрепа. Може би южнокорейската помощ ще запълни празнината.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    49 29 Отговор
    Ганчо съвсем ще се омеша, с какво да посреща братишките - леб, сол, ориз, фурми

    Коментиран от #6, #26, #29, #34, #41

  • 2 ТаУмВзе

    62 12 Отговор
    Вече сме си във 3та Световна война де! Тия явно не са се усетили все още! ХААХАХХА

    Коментиран от #96

  • 3 САЩ..САЩ..

    17 12 Отговор
    Па нале тамо са прашчани люде от хевропата ка га искате вия само вия да ядете а ония да гладувая качие станува тая...
  • 4 ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И ФЛИНТСТОУН

    20 44 Отговор
    ЗА,ДА ВИ ЗАЧИСЛИ В
    АРМИЯТА НА КИМ ЧУЧУР
    ЗА,ДА СЕ СРАЖАВАТЕ СРЕЩУ
    КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ И БЕЛОГВАРДЕЙЦИ И НАЦИСТИТЕ И
    АНАРХИСТИТЕ И ЖЕНДЪРИТЕ И
    ПУНКАРИТЕ И ШАП ПО ОВЦЕТЕ.....

    Коментиран от #16, #51

  • 5 Чичо

    36 5 Отговор
    Нищо вярно ...
  • 6 Хм Хм

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Или още по-лесно - с ракети.

    Коментиран от #17

  • 7 На кой не

    34 7 Отговор
    е ясно? Тя си върви 3-та СВ.
  • 8 чекисть..

    36 8 Отговор
    Нещо и има на очилатото..инструкторите от пхенянь заминават за курске..а той не е на укрофашагия,и нема за какво да ревът алианоджендърските государства и зелен джугач..пиши ги останалите пет елитни кiевски бригади там-никто не вернулся из боя-директно при бандеро и петлюра.
  • 9 Путин това иска

    13 33 Отговор
    Каза, че всички маскали ще отидат в Рая, а всички останали просто ще пукнат!
  • 10 Той оня

    55 14 Отговор
    В Украйна основните сили са чуждестранни наемници. Нали никой не очаква, че и Русия няма да направи същото?

    Коментиран от #20, #25

  • 11 🍋🍊🇧🇬🪆😻

    28 8 Отговор
    Тва за Северна Корея са гоуеми миже да те лажем, пропаганда и дезинфо, и най простия кашик знае че с чуждоземци който говорят на странен и неразбираем език (в случаят “Северно Корейски) ползата е нула, тотално зеро, ама нищо освен грижи главоболие, са ако кашиците разбират това, как мислите за Руските, Американските и прочие Генерали ноо за широката публика Сестрата на Ким Чен Ун е ноо страшна и опасна и 4 000 Северно Корейци са в Русия 😻 тоже… , и так далее…, ⚡️🪆😻🇰🇵🤣🇷🇺
  • 12 Медведев каза, че

    13 27 Отговор
    ще ни изпрати една Сарма!
    Щял да изтрепе сумати русофили!
  • 13 тана тя, кват тана

    21 31 Отговор
    Не! Не сме на крачка, а крачката е направена отдавна и войната вече е реалност. Друга тема е до каква степен може да ескалира и да обхване повече на брой държави. Крачката беше направена още когато Русия окупира Крим и останалия свят остави нещата да се развиват според плановете на Москва. Втората крачка беше когато Русия отново навлезе в територията на Украйна, а останалия свят позволи това да се проточи прекалено дълго и вече три години вместо да бъде вече със затихващи функции, напрежението нараства все повече и повече.

    Коментиран от #30, #35, #102

  • 14 Хахаха

    35 11 Отговор
    "И те са най-новото и смразяващо напомняне, че войната не е само между Русия и Украйна."-Нищо ново ,тя войната от самото начало е между Русия и НАТО .
  • 15 Роза

    36 4 Отговор
    Не се шегувайте със сериозни неща!Забравете политическите пристрастия към тази или онази страна!Никак не е добро положението!България е малка и бедна страна,а това, че е член на НАТО,може да и помогне само до някъде и до едно време!Жалко!Някога бяхме някакъв фактор на Балканите,сега сме едно нищо!

    Коментиран от #44, #49, #81

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 честен ционист

    5 16 Отговор

    До коментар #6 от "Хм Хм":

    Ракети няма. Русия си ги прибра на 2 транша, веднъж ужким гръмнали на полигона в Змейово и втори - ужким заминали за украинския фронт.
  • 18 Татоти

    38 6 Отговор
    Непосредствено след приключването на Втората световна война, УСА започна да подготвя Третата световна. Още петдесетте години направи план за унищожаването на СССР с над 100 атомни бомби адресирани в големите градове, създаде НАТО, без да има някаква заплаха и в отговор на създаването на НАТО, чак след 5 години, източния блок създаде Варшавския договор. От тогава винаги сме били на крачка от въпросната Трета световна. На всички обаче трябва да и е ясно, че това ще е последната война и края на света. И приказките на оня умник, че Четвъртата щяла да бъде със сопи и камъни са приказки за "под шипковия храст". Видно обаче всички ние отиваме послушно като стадо овце на заколение. Разликата с овцете е, че те усещат и започват да блеят, но нямат изход, а ние го правим с усмивка и дръзновение!!!

    Коментиран от #46

  • 19 БАЙ БРАДЪР

    11 1 Отговор
    Докато умните се наумуват,лудите се налудуваха,,,,!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АБЕ ТИЯ СКОПЕНИ

    17 12 Отговор
    САМСУНГИ КЪДЕ СЕ БУТАТ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ И ТЕ.
  • 22 с 2 думи

    3 0 Отговор
    в предната статия бях прав.
  • 23 Робин Хорсфол

    22 2 Отговор
    Маре продължавай да пропагандираш за тези и за онези, но когато ти потропат. Дали ще са еднитее или другите. Ще си викаш защо ли не пишех повече мир и преговори. На всички ни е широко около шията докато не ни сложат въжето.
  • 24 Аз и той

    12 1 Отговор
    Фикрет Стораро българинът ще спаси Украйна! Нали е новият Рамбо. Само като го помиришат и руснаците ще се разбягат чак до Монголия. Чакаме новата му песен и войната свършва! Още мало, имайте търпение!
  • 25 правиш ли разлика м/у

    5 13 Отговор

    До коментар #10 от "Той оня":

    военни наемници на заплата (да кажем Вагнер)
    и
    Армия пратена от главнокомандващия на чужда държава
    Или м/у уши ти е вакуум?!

    Коментиран от #47, #70

  • 26 Вожда

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    С голия си .....взор .
  • 27 Един смел руснак трябва.

    9 4 Отговор
    Един!
  • 28 Ъхъ

    20 4 Отговор
    Селидово падна, отворен е пътя към Покровск. Пиара у Курска област ще излезе скъпо на камилата преди изборете
  • 29 Българка

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Много харесвам такива заклети атлантици като теб!
    Само се чудя, защо си силен от клавиатурата, а не си на фронта да подкрепиш новия световен водач - кокаински?

    Коментиран от #89

  • 30 Пешо z

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "тана тя, кват тана":

    Почна с разширението на НАТО и глупака Горни.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ник

    20 3 Отговор
    Това са откровени лъжи.До вчера корейците бяха 100000, днес вече са 11000.След тридни може да се окажат 0 ,което ще е вярното число.А защо никой не коментира колко са военните от страните на НАТО,макар че Украйна не е член на съюза.Или това това не е политически коректно?

    Коментиран от #42

  • 33 🤧🇧🇬❗️Тъпамяу😻Соц - ка Агенция

    9 3 Отговор
    От 🤧🇧🇬❗️😻Социологическа Агенция 😻ТЪПАЬМЯУ😻🇷🇺🪆⚡️🇰🇵 заявяваме че Новината за 4 000 Северно Корейски Войници в Руската Федерация е
    “Фейk Info” 110% процента❗️
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Татоти

    22 6 Отговор

    До коментар #13 от "тана тя, кват тана":

    Бе да питам. Ако в Северна Македония започнат да трепят българите и те видят единствения изход да оживеят и направят референдум за връщането си към родината си България, ние какви ще бъдем? Или може би ще откажем на собствените си братя и сестри да ги приемем и ще ги оставим да бъдат избити до крак??? Щото в Донбас и Логанск това се случваше, но с руснаци. За 8 години избиха над 14 000 повечето невъоръжени хора и това са данни не на руски организации, а на западни. Нашия проблем е същия. На македонците мозъците и са промити и само това е причината да не сме един народ. Доколкото знам, там върви в момента претопяването на македонците от страна на албанската общност, която се размножава в прогресия и си остават албанци. Приятели, които са били там казват, че Македония е в Скопие, останалото е албанец.

    Коментиран от #40

  • 36 С номер12

    12 8 Отговор

    До коментар #16 от "Шап има":

    За възраждане на изборите
  • 37 Българин

    9 16 Отговор
    Путлер е на крачка от гроба и иска да завлече колкото се може повече хора.
  • 38 ХА ХА ХА

    10 13 Отговор
    ПОЗОР ЗА РУСКАТА АРМИЯ
    С. КОРЕЙЧЕТАТА ЩЕ ОСВОБОЖДАВАТ САМАЯ МАГУЩАЯ МАТь

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хихи

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "ник":

    Тези 1500 севернокорейски командоси са за десант в Киев. За да опазят Зеленски от своите,
    че знае ли се я Чаушеско, я Маумар кКадафи..!?!!?
  • 43 дръпнотоочко

    7 10 Отговор

    До коментар #38 от "ХА ХА ХА":

    ще асвабадим самая могучая в мире!
    За Путину за Родину... ураааааа!!!
  • 44 дедо..

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Роза":

    Що..първио бг.нов краварски самальот с един двг,модел от 70-те години на 20-век вече е готов след 77-месечно предплатено чакане,и вече сме готови да посрещнем неприятелската страна..
  • 45 Солнцепек 333

    16 7 Отговор
    А за Израел нещо?!
    Кой нападна Ливан ,Газа,Сирия и се готви и да бомби и Иран,да не би да са севернокорейците?
    Войната е еврейаката жътва,това е цитат от талмуда и клюноносите са тези които ще подпалят третата световна война.
    То и в уКрайна пак те 🇮🇱начело с техния хазарски наркоман и шут запалиха конфликта..
  • 46 ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Татоти":

    Да, бе! НАТО щяло да напада СССР, а се оказа, че няма снаряди. Малките държави се обединиха за да държат руснаците вън от Европа.

    Коментиран от #57

  • 47 Татоти

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "правиш ли разлика м/у":

    Разлика има. Вярно е. Само обаче по документи. Повечето, където воюват там американци са уволнили се предния ден от американската армия, но има и такива, дето не са се уволнили. Имаше и действащи генерали, които бяха действащи и като ги убиха, съобщиха, че са си умряли от само себе си. Има и доста воюващи действащи войници, които обаче ги водят като координатори, шофьори, медици, инструктори. Но на практика загиват на бойното поле с оръжие в ръка.
  • 48 май ще се окаже

    2 8 Отговор
    че руската война е по-добра от северно корейския мир. да не вземе путин да им продава и на тях парчета от родината. Например на крим.
  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Роза":

    Напълнили са ти главата с р
    Тъмнорозови мисли🥸
    България НЕ е малка❗България е в първата 1/3 сред страните в ЕС и в първата 1/3 сред страните в цяла Европа❗
    Някой грък да е казал: Гърция е малка страна!"
    Някой белгиец или холандец да е казал, че страната му е малка ❓‼️

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 поредния

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    който мери държавите по територия, а на по население.
    и сега ще тръгне да носи вода от 100 кладенеца. Само дето териториите на държавите се менят, но народа не.

    Коментиран от #66, #69, #71, #74, #79

  • 53 Tочна статия

    5 13 Отговор
    Ето защо вече не само снаряди и боеприпаси трябват на Путин а и жива сила иначе трета мобилизация и бунт в Русия-
    Но с изпращането на свои войници, Северна Корея решава един от най-сериозните военновременни проблеми на Русия: нарастващият недостиг на жива сила. Руската армия губи повече от хиляда души на ден средно убити и ранени.
  • 54 Дядо Йоцо гледа

    6 1 Отговор
    Слава Чучхе ♥️
    Като дойдат корейците, уличните кучета ще изчезнат 😉
  • 55 Оптимист

    5 13 Отговор
    бункерният гном е така или иначе мъртъв! Не му дреме да запали целия свят....Сигурен съм, че в сублимният момент ще се намери някой смел руснак да отърве света от този дявол.

    Коментиран от #68

  • 56 маке..

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Атина Палада":

    Ква палада си ти ма..всичката земя от скопско,солунсько,филипополись до александрия е на нашио цар,имаме и град кръстен на него и на баща му у бугарьско..он вова го каза че абве-то е тръгнало от земите на макетата..факт.
  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #46 от "ха ха":

    И сега като РАЗБЕ.РЕШ, че 40% от Европа си е руска територия , да не се ОСЕ.РЕШ ‼️‼️‼️
  • 58 Минувач

    18 4 Отговор
    НАТУ е в ступор, хаха!
    Досега НАТУТУ никога не е воювало при такива обстоятелства. Винаги те са воювали заедно няколко държави срещу една единствена самотна държава, която е изолирана от целия свят, която не получава грам пари и оръжия от съюзници, която е изолирана и политически от целия свят.
    А сега НАТУТУ е в ступор, че тоя план някакси не проработи с Русия. Мега подценяването на века, което ще е началото на края на западната доминация. Виждайки неудачите си и загубата на натовската стратегия, сега реват дружно, че щяло да има ТСВ. Ами пращайте западни войски да започнат да се връщат самолетите ви с черните чували и тогава самите ви западни общества ще ви видят сметката. То сега се клатят политически, а тогава ще има колапс на евроатлантиците. Обикновеният европеец ще си зададе въпроса - лошо ли беше НАТО да си стои в границите, светът беше мирен, живеехме си ок, търгувахме си с Русия, а сега - рецесия, имиграция, дългове, страхове от нападение, че и смърт на наши хора някъде там в Украйна. Защо?!?
  • 59 Бесен-_ Язовец

    9 3 Отговор
    Обаче от сайта Фе.Кал Бг не спират да лъжат по козяшки
  • 60 Колко ,,навреме"

    8 3 Отговор
    се тиражира ,,новината" за възможно участие на севернокорейски войници в конфликта,когато ,,имаше известен спад в чуждестранната подкрепа за Украина точно в момента,когато Украина се нуждае от повече подкрепа."Намериха повод за включване на още държави в конфликта.
  • 61 Хахаха

    10 4 Отговор
    Пак евтина пропаганда факти!Изпратели 1500 души да се обучават в Русия!И Сороси Дженджари се поср@$:,от страх!А колко наемници има в Украйна и инструктори от НАТО !Кой насочва сложните оръжейни системи в Украйна ??? УРКИТЕ от Селата ли???Нужни са години обучение????Това правят руснаците сега обучават армията на Ким!И на краварчето лошо му става!хах
  • 62 🟥ФАКТИ🟥

    7 2 Отговор
    След края на СВО приключваме дейност спират ни от посолството в Лозенец грантовете за пропаганда
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 🍋🍊🇧🇬🪆😻

    4 8 Отговор
    1000 души на ден загуби за Русия са над 30 хиляди на месец и 360 хиляди на година. Макар и цифрата да е занижена защото според руската ТАСС са около 1500-1700 на ден или над 50 хиляди месечно. На година 600 хиляди. Император Путин иска да приключи войната с помощта на жива сила от Северна Корея иначе за 5 години отиват над 3 млн.руснаци при Кобзон. Укрите се ориентираха добре в ситуацията. Отстъпват бавно някое село а за него руснаците дават десетки хиляди жертви а укрите минимални. Целта на Украинците е вече масово избиване на руснаци

    Коментиран от #75, #82

  • 65 Украинка

    3 6 Отговор
    Вече свикнала с малкия кореец.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Анализи по картинка

    2 11 Отговор
    Джуджето щеше да прави Русия независима велика сила..обаче се наложи да покани чужди войски на своя територия да го отбраняват..преди февруари 22 година възможностите на руската армия бяха силно преувеличени..обаче се оказа и че човешкия фактор=генерали и армия са съвършено неподготвени за модерна пехотна война
    Руската армия е напълно неспособна да отговори на високомобилна модерна западна армия която се снабдява по въздуха в офанзива..основния фактор в момента на бойното поле в Украйна са минни полета и окопи..което е концепция от първата световна война
  • 68 ало,главчо..

    7 3 Отговор

    До коментар #55 от "Оптимист":

    Козяшките делиорманци почнаа да надигат глава-пращай тва племе в окопите край покровске да помагат на зелен укрофашагь..що после до днипро-нема никакви отбранителни банддерски редутьи..
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Нещо като инструкторите

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "правиш ли разлика м/у":

    От натю на украину ?
  • 71 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "поредния":

    Явно дори не знаеш, кога си ВИСОКА и кога си ДЪЛГА
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ха сега де...

    11 1 Отговор
    Турция води война в Близкия Изток и по точно Сирия и Ирак, Израел води вона в Близкия Изток, Русия води войни в Украйна, Близкия Изток и Африка, Северна Корея се присъединява към Русия в Украйна. Колко още държави трябва да се включат за да си признаем, че Третата Световна война отдавна е в пълен ход?
  • 74 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "поредния":

    Научи се , че да не се излагаш‼️
    ВИСОКА си , когато си изправена❗
    ДЪЛГА си, когато си легнала❗
    Голяма , значи по ПЛОЩ, не по население❗
    Многолюдна, значи по население , не по площ❗
  • 75 табсо..

    11 4 Отговор

    До коментар #64 от "🍋🍊🇧🇬🪆😻":

    Вчера гутеришь от брикс каза че оон е силно обезпокоенно, че укрофашагия за две години е намалела с 10 млн.бандери,5-6 са емигранти..другите при петлюро и бандеро е верно е че половината са пенсии и старухи ама над два млн.за два года поибли и от них никто не вернулся из боя.
  • 76 Край

    12 4 Отговор
    Приемам, че Северна Корея иска да помага на Русия срещу Украйна. Как това заплашва Южна Корея не проумявам.

    Коментиран от #95

  • 77 !!!?

    9 12 Отговор
    Без коментар !!!?

    Коментиран от #90

  • 78 Бай Дън

    8 3 Отговор
    Хайде станаха 1500 преди два часа писа че са 3000! Ще се окажа прав накрая ще останат двама и не са в Украйна а във Владивосток, и не са пристигнали с кораб а с лодка да ловят риба!😂😂😂😂

    Коментиран от #97

  • 79 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "поредния":

    Поредния ТИ ТЪ.ПИЗЪМ:
    "Само дето териториите на държавите се менят, но народа не."
    За 35 години колко се промени територията на България❓❓
    Щото броят на населението СЕ МЕНИ ВСЯКА ГОДИНА ‼️
  • 80 българина

    5 2 Отговор
    и както винаги който я започне губи, за сащ и израел говоря, дружно в канала, за да е мирно и тихо на 5те континента
  • 81 долу ЕС

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Роза":

    България ще е по добре извън нато, ама атлантиците умните и красивите жълтопаветници ще го разберат на колесника на бойнга
  • 82 Бай Дън

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "🍋🍊🇧🇬🪆😻":

    Не знам как ги бройте но знаеш ли колко е 1000-1500 май изобщо не си в час или си бягал в часовете по математика. Те 100-150 са много той 1000.
  • 83 Тома

    7 1 Отговор
    Хайде че да се свършва тази мъка най после.Да видят и краварите како е война
  • 84 Али с коза

    10 2 Отговор
    Т.е.
    Според автора сме на крачка от ТСВ.
    Според Тръмп обаче ако го изберат ТСВ....няма да има.
    Ха сега дилемата трудна ли е за решаване?
  • 85 Механик

    10 0 Отговор
    Само не разбирам защо това което става в Украина ще е повод за война с Ю. Корея?!
    Да не би Корея и Украина да имат обща граница?? Нещо, имат там в украина корейска диаспора ли???
    Или щото САЩ ги натискат да влязат във война, щото те така са свикнали, да вадят кестените с чужди ръце??
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Булгаристенко

    5 0 Отговор
    Еми, айде де, от кога чакаме рестарт или край на системата. Още от времето на Кенеди американците искат 3-та Световна. Доста се постараха с тия над 150 войни по цял свят.
  • 88 име

    7 1 Отговор
    За пореден път се доказва че ccоpoснята е изключителон просто нещо. Хем Русия губи по 1000 човека на ден, хем 1500 или 11 хил войници от северна корея ще решат проблема на руснаците?!?!?!? Шизофрения до шия!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 А ТАКЪВ

    7 1 Отговор

    До коментар #77 от "!!!?":

    ми то историята се повтаря....1 към 1.....Народ който забравя историята,е обречен да я повтори...!!!
  • 91 Да сте мислили

    10 1 Отговор
    още през 90-те години, бе!
    През цялото време ръчкахте, унищожихте страните от Източна Европа. Те ви имаха пълно доверие и какво получиха?
    Русия беше също от излъганите. Путин още 2007-ма година в Мюнхен ви каза: "Само една страна в света, НЕ може да диктува на всички, какво да правят и как да живеят..."! А западналите си чоплиха носовете тогава и не го взеха на сериозно. После след обединението на Германия нарушихте обещанията си и разширихте Натото до границите на Русия. А Майданът? Пак сечете клона, на който седите... И ноември, декември 2021-ва г. Русия ви направи предложение да ПРЕГОВАРЯТЕ с тях и отчетете и техните заплахи за националната им сигурност. И пак, натото и САЩ само се смееха... Е, сега, как е? Пак ли ви е смешно?
  • 92 ЖЕКО

    9 1 Отговор
    да започва и да се свършва че ни омръзна западната пропаганда
  • 93 факуса

    3 1 Отговор
    суверена държава са питеци,правят каквото смятат за добре,хората са в отпуски могат да ходят на екскурзия
  • 94 Васил

    2 4 Отговор
    Ако бяха пратили Нато в самото начало нямаше сега да се мисли за трета световна!

    Коментиран от #98

  • 95 Как ги заплашва ли?

    5 2 Отговор

    До коментар #76 от "Край":

    Войните на С.К. ще добият истински, практически опит в една истинска война. И така, С.К. ще стане военно много по-силна, по-опитна от армията на Южната Корея.
    За това пищят. Страх ги е!

    Коментиран от #110

  • 96 Хахахаха

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Мдааа. И ви е ясно, кой я направи, нали копейки? А путлера просто можеше да се изтегли от Украйна! Ама той не, ще прави трета световна! Та пак.
  • 97 факуса

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Бай Дън":

    на страха очите са големи
  • 98 Ако бяха включили натото

    3 2 Отговор

    До коментар #94 от "Васил":

    още в самото начало, нямаше с тебе да си пишем тука и много неща, хора, страни... нямаше вече да ги има!
  • 99 Харон

    4 3 Отговор
    Да не стане като в Том Сойер, че укрите и руснаците да продадат този конфликт. Всички страни в светът които имат проблеми един с друг да си изпратят войски на този полигон и да воюват на кеф....Срещу заплащане, могат на месо да си тестват новите оръжия.....
  • 100 Ъхъ!!!

    3 3 Отговор
    А цивелезованото геврохатлантик, нето лук яло, нето мирисАло.
  • 101 М3 голд

    2 0 Отговор
    Да сме на ясно: до сега Факти не сте писали, че полски военни, в окраински униформи се бият срещу Русия. Че има контингенти от САЩ, Франция, Германия, Англия, които обслужват,стрелят, водят, целеуказват със своите оръжия. В Окраина. НАТО, които управляват процесите там също. А са видяни 7 кораба да пренасят войска на КНДР до Владивосток и голям шум.
  • 102 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "тана тя, кват тана":

    А ПЪРВАТА КРАЧКА КОГАТО ТУРЦИЯ АНЕКСИРА СЕВЕРЕН КИПЪР И ВЕЛИКОТО НАТО МЪЛЧЕШЕ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ.СЛЕД ТОВА КОСОВО И ТАКА НАТАТЪК
  • 103 Ким Чен Ун

    1 0 Отговор
    Тва са доброволце, бре, волиантиере...
    Не моа ги спра! И оградата по границата не мое... Скачат я, плуват през морето... Искали да потренират с укрите, че после... през голямата вода...към Жълтия камък гледат...
    Голям ентусиазъм, голяма работа....
  • 104 А бе

    1 0 Отговор
    Ю.корея казва че тия са наемници а е нормално да са военни от армията... Хилядите западняци воюващи за Украйна да не би да са учители по география?! А ю.корея отдавна подкрепя Украйна пращайки оръжия чрез посредници
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Име

    2 0 Отговор
    Телеграф са по-зле от Гардиън!
  • 107 Никой не ви е виновен

    2 1 Отговор
    Вие натикахте източна Европа в нато.
  • 108 Име

    0 0 Отговор
    До вчера Путин блъфираше. Днес приемат сериозно заплахата от Световна война!
  • 109 Червен кхмер

    0 0 Отговор
    Хиляда души на ден губи ордата.11 000 за 11дни.Даже по малко една част ще избяга от глада на Ким.
  • 110 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Как ги заплашва ли?":

    ALOO ПИЩЯТ ЗАЩОТО ЗАД СЕВЕРНА КОРЕЯ С 10 МИЛИОНА АРМИЯ СТОИ КИТАЙ И РУСИЯ .А СЕ СЕЩАТ И ЗА ВОЙНАТА СЪС СЕВЕРА КОЯТО ЗАГУБИХА МАКАР ЧЕ КРАВАРИТЕ СЕ БИХА НА ТЯХНА СТРАНА
Новини по държави: