Отидете към основна версия

2 002 1

На Апенините връщат футбола с Купата на Италия

  • футбол-
  • купа на италия-
  • коронавирус

Идеята футболът да се завърне именно с реваншите от турнира за националната купа се е харесала от всички страни

Ръководството на италианския футбол обмисля интересна идея за подновяването на сезона. Според „La Repubblica“ планът включва първите мачове след отмяната на карантината да не са от Серия А, а от турнира за Купата на Италия. Той е на етап полуфинали, като първите срещи от тях вече се изиграха. В тях Милан и Ювентус направиха 1:1 на "Сан Сиро", а Наполи победи с минималното 1:0 Интер като гост.

Идеята футболът да се завърне именно с реваншите от турнира за националната купа се е харесала от всички страни. Това ще даде повече време за подготовка на отборите, които вече не участват в турнира. Освен това, мачовете от Купата на Италия се излъчват по държавната телевизия „RAI“, а не по платените канали, които държат правата за Серия А.

Шефовете на федерацията имат два варианта за финала. Единият от тях е той да се изиграе на "Олимпико" в Рим, а другият - да бъде насрочен за лятото.

Ръководството на италианската федерация планира отборите да започнат да тренират на 4 май. Преди това всички футболисти трябва да бъдат тествани за коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини