16 Април, 2020 09:02 1 557 2

Легенда на италианския футбол сложи Ван Бастен пред Марадона и Платини

  • роберто донадони-
  • марко ван бастен-
  • мишел платини-
  • марадона-
  • италия-
  • футбол

Андреа Пирло умееше с едно свое действие да печели мачовете

Легенда на италианския футбол сложи Ван Бастен пред Марадона и Платини - 1

Легендата на Милан и италианския футбол Роберто Донадони сподели кои са най-добрите футболисти, с които е играл по време на славната си кариера, както и тези, които е тренирал. Бившият халф беше част от най-силния период на "росонерите" и има във визитиката си 6 титли в Серия "А" и 3 европейски клубни титли.

"Имах възможност да съм съм треньор на изключителни играчи в националния тим. Ако трябва да изтъкна някого, това ще е Андреа Пирло. Той наистина умееше с едно свое действие да печели мачовете. От тази гледна точка опитът ми в националния отбор беше чудесен", заяви Донадони.

"Като футболист съм се изправял срещу велики имена. Не мога да не спомена Марадона, също и Карека. С Ван Бастен, Барези и Тасоти пък бяхме заедно всеки ден. Над всички поставям Ван Бастен, а след него са Марадона и Платини", категоричен беше Донадони.

В момента 46-годишният специалист е начело на китайския Шензен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Левски

    1 1 Отговор
    Бях слушал и чел глупости,ама да сравняваш икона на футбола като дон диего, с вечно контузения ван бастен който абсолютно по най-криминалния начин взе златната топка през 92г от ръцете на Христо Стоичков си е жива наглост.

    Коментиран от #2

  • 2 Добре де ама

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Бастен беше много голям футболист, С много голям (карък) малшанс! Вярно че златната топка му я дадоха по скоро за "цялостен принос" НО все пак човека казва, ТЕЗИ С КОИТО СЪМ ИГРАЛ!!!!! което е МНОГО важно.