Отидете към основна версия

6 435 44

Убитият Джордж Флойд имал коронавирус

  • джордж флойд-
  • коронавирус-
  • убийство-
  • сащ-
  • протести-
  • аутопсия

Вирусът няма връзка със смъртта на мъжа

Тъмнокожият Джордж Флойд, който беше убит при ареста си, е дал положителна проба за коронавирус, предадоха американските медии.

Аутопсията е показала, че 46-годишният мъж през месец април е бил заразен с коронавирус, но няма данни по време на ареста да е бил симптоматичен. Освен това в аутопсията се казва, че коронавирусната инфекция няма връзка с неговата смърт.

От Центъра за контрол и превенция на заболяванията посочиха, че положителният тест за генетичния код на вируса не означава, че човекът е проявил симптоми. Медиците обаче са сигурни, че наличието на вирус в тялото на убития преди седмици не е свързано със смъртта му. Убийството на Флойд при неговия арест предизвика масови протести и безредици в редица градове в Съединените американски щати, а през последните дни имаше протести и в Европа.

Полицаят, задушил Флойд с коляното си, е изправен пред обвинения в убийство от втора степен. Аутопсията е показала, че Флойд е употребявал фентанил и метамфетамин. Съдебните медици посочиха, че тъмнокожият мъж е бил убит. Независими експерти, които бяха наети от семейството на Флойд, установиха, че афроамериканецът е умрял поради удушаване. Те посочиха, че наркотичните вещества не са пряко свързани със случая и не са били причина за смъртта на мъжа. Междувременно полицията на Ню Йорк съобщи, че един полицай е бил прострелян, а друг е намушкан с нож в Бруклин през изминалата нощ, но не е ясно дали това нападение е свързано с масовите протести.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини