Last news in Fakti

5 Юни, 2020 07:32 1 730 13

Проява в памет на Джордж Флойд се проведе в Минеаполис

  • джордж флойд-
  • сащ-
  • минеаполис-
  • протести-
  • убийство

Губернаторът на Ню Йорк се опасява, че протестите могат да ускорят коронавируса

Проява в памет на Джордж Флойд се проведе в Минеаполис - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първата официална проява в памет на Джордж Флойд се проведе в Минеаполис, където афроамериканецът беше убит от полицаи, съобщи DPA.

Междувременно губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо изрази опасение, че протестите за смъртта на Флойд може да ускорят разпространението на коронавируса. Тялото на 46-годишния Флойд беше в затворен ковчег на сцената в зала на Северния централен университет, а зад нея на стената имаше негово изображение в графити.

„Не пандемията от коронавируса уби Джордж Флойд. Уби го добре познатата в Съединените щати пандемия на расизма и дискриминацията”, заяви на церемонията семейният адвокат Бен Кръмп. Междувременно тримата полицаи, на които бяха повдигнати обвинения в помагачество при убийството на Флойд, се явиха вчера в съда за пръв път, предаде БНР.

Обявена им е гаранция в размер на 1 милион долара, а ако бъдат признати за виновни - те ще лежат до 40 години в затвора. Техният колега Дерек Шовин, който вече беше обвинен в убийство, трябва да се яви на 8 юни. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че подкрепя масовите протести заради убийството на Флойд, но изрази опасение, че те може да ускорят разпространението на коронавируса, и призова демонстрантите да се изследват. Официални лица в Чикаго изразиха подобни опасения и призоваха протестиращите да се поставят под карантина за 14 дни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аре стига се правихте

    16 2 Отговор
    А за 77 годишния негър който беше убит от протестиращите докато защитаваше магазина на свой приятел? За него какво? За възрастните хора които отидоха да посетят гроба на своя син и бяха застреляни от негър? За тях? Къде е справедливостта тук?

    Коментиран от #6

  • 3 Българин

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    По принцип не си ми симпатичен но тук си прав+
  • 4 Димитър Стойков Пирдоп

    8 4 Отговор
    Не ме интересува черният Флойд .интересува ме комшийката Гергана ммммммммм

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хайл

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аре стига се правихте":

    Негрите имат права-има право да убива,право да краде /личен опит/ да продава наркотици,да пазарува с фалшиви пари...а БЕЛИЯ ЧОВЕК НИКАКВИ ПРАВА...на тия "протести" само негъри крадливи участват с обири,убийства,побои

    Коментиран от #10

  • 7 balgarin

    5 2 Отговор
    Браво на хамерика те така се защитава кюмюр престъпник.........

    Коментиран от #13

  • 8 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър Стойков Пирдоп":

    И аз се интересувам от нея
  • 9 Гост

    9 0 Отговор
    Когато полицаите убият невинен бял човек, няма никакви протести. А сега смъртта на убития негър се използува успешно в кандитатпрезизудентската кампания на Байден. Но дали онези стотици хора, на които бяха запалени колите и ограбени магазините също ще гласуват за Байден. За невинно пострадалия Джо се организира мащабно погребение, на което ще се държат политически речи, а в същото време заради короновируса е забранено на обикновените хора да посещават гробовете на своите близки.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само

    10 0 Отговор
    не мога да разбера защо още се занимават с този наркоман от африкански произход?
  • 12 Сус

    2 1 Отговор
    Най после и той влезе в университет
  • 13 плевен

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "balgarin":

    Не точно. Просто DW крие част от истината. От няколко дни в Минеаполис са се кротнали. По улиците патрулират бронетранспортьори и военни. И в автоматите им няма гумени куршуми или лютеница. Всички тези губернатори, които насъскват палежите, си вкарват автогол. Смятайте Тръмп за преизбран.