Отидете към основна версия

2 563 10

Германия иска от армията да осигури място за съхранение на ваксините срещу COVID-19

  • ковид-19-
  • ваксина-
  • германия

Вчера Pfizer и BioNTech станаха първите производители на лекарства, представили данни за успешни изпитания на ваксина

Снимка: Shutterstock

Германското министерство на здравеопазването поиска помощ от армията при осигуряването на безопасно съхранение на потенциалните ваксини срещу COVID-19, съобщи говорител на министерството на отбраната в Берлин, цитиран от Ройтерс.

"Оказваме логистична подкрепа още от началото на пандемията, предоставяйки например в нашите военни обекти място за съхранение на материали като маски и медицински пособия", каза говорителят относно съхранението на ваксини. Той добави, че разговорите с министерството на здравеопазването по въпроса продължават, предава БТА.

Над 6000 германски военнослужещи в момента подпомагат властите в битката с пандемията. Повечето от тях помагат на претоварените здравни органи по места при откриването на контактните лица на заразените.

Вчера Pfizer и BioNTech станаха първите производители на лекарства, представили данни за успешни изпитания на ваксина. Те посочиха, че продуктът им е показал над 90 процента ефективност.

Боравенето с генетичното съединение обаче може да породи трудности.

Директорът на BioNTech Угур Шахин заяви пред Ройтерс, че то ще трябва да бъде транспортирано и съхранявано централизирано на температура от минус 70 градуса.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини