Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 14:08 3 055 4

Германия: Ограниченията ще останат и през зимата

  • германия-
  • зима-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • йенс шпан

Дори Германия да успее да намали броя на новозаразените, тя пак няма да може да се върне веднага към нормалното положение

Германия: Ограниченията ще останат и през зимата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди днес, че ограниченията, въведени, за да бъде забавено разпространението на коронавируса, вероятно ще останат в сила и през зимата заради все още високия брой новозаразени, предаде AP, съобщи БТА.

Шпан заяви по радио РББ, че големи коледни партита и другите социални събирания с по над 10-15 души са малко вероятни. "Трябва да се справим заедно и да преминем през тази зима с по-малък брой (новозаразени)", каза той.

Германският Институт по заразните болести "Роберт Кох" съобщи, че новите случаи на заразяване с коронавирус за последното денонощие са 21 866. Броят им е с около 1500 по-малко от регистрирания през уикенда отрицателен рекорд, но си остава висок. Германия е във втората от общо четири седмици на частична карантина, предназначена да помогне на здравната система да не колабира. Ресторантите и баровете, както и местата за спорт и развлечение, са затворени, въведени са и нови ограничения за социалните контакти, но училищата и магазините остават отворени.

Дори и Германия да успее да намали броя на новозаразените, тя пак няма да може да се върне веднага към нормалното положение, предупреди Шпан. "Това не означава, че още от декември или януари ще можем да започнем със сватбите и коледните партита, сякаш нищо не се е случило", каза германският здравен министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venturа

    11 0 Отговор
    Отраниченията ще паднат, когато потекат милиардите от СБР. А нищо чудно и вирусът да изчезне, безследо!
  • 2 Бойко

    12 2 Отговор
    Меркел каза че ще тъпча шкафа до лятото. Едно чекмедже е за нея.
  • 3 😷😷😷

    18 1 Отговор
    Чудно нещо, политиците хич не ди дават сметка, че народите може и да изпуснат парата и да ги окачат, като коледни играчки по елхичките ?

    Коментиран от #4

  • 4 Идва края

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "😷😷😷":

    Нека почнем от Бойко и онова надрусаното Томиславче