Отидете към основна версия

1 318 9

До този момент в ЕС са поставени 12 милиона дози от ваксините срещу COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • ес

Първото тримесечие от годината няма да бъде от леките и в бюджета на ЕС трябва да се предвидят средства, които ще помогнат за борбата с новите щамове на вируса

Снимка: БГНЕС/ЕРА

12 млн. души са ваксинирани в ЕС срещу COVID-19 до този момент. Това съобщи пред комисията по бюджет на Европейския парламент генералният директор на дирекция "Здраве и безопасност на храните" в ЕК Сандра Галинa, потвърждавайки изнесената от шефа на ЕК Фонд дер Лайен информация.

Тя каза това в отговор на въпрос за забавянето на имунизациите в Общността спрямо Съединените щати и Израел:

"Ако погледнете списъка със страните, в които ваксинираните са най-много, ще видите, че всички страни членки са във "Висшата лига". Затова няма за какво да завиждам на Съединените щати или на Израел".

Галина уточни, че доставките на "Байонтек/Пфайзър" и "Модерна" вървят в график, има забавяне само на ваксините на "АстраЗенека". Досега са доставени 15 млн. дози, като се очаква те да достигнат през март до 55 млн.

Тя обаче подчерта, че първото тримесечие няма да бъде от леките и допълни, че в бюджета на ЕС трябва да се предвидят средства, които ще помогнат за борбата с новите щамове на вируса.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини