Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 21:55 3 165 4

Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината на "АстраЗенека"

  • ваксина-
  • астразенека-
  • коронавирус

В четвъртък комисията за ваксинация на Германия препоръча ваксината на "АстраЗенека" да бъде поставяна само на хора между 18 и 64 години, а медицински експерти в Австрия отправиха същата препоръка вчера

Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината на "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината срещу COVID-19 на компанията "АстраЗенека" (AstraZeneca), заяви днес министърът без портфейл Михал Дворчик, отговорен за имунизационната кампания в страната. Той добави, че крайното решение ще бъде взето след препоръка на медицински експерти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) в петък одобри използването на ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" и Оксфордския университет за хора над 18 години, но заяви, че засега няма достатъчно данни за действието на този препарат при хора над 55-годишна възраст.

"Ако говорим за решението на медицинския съвет, очакваме го през идните дни или може би часове, но е ясно, че възрастните хора няма да бъдат ваксинирани с този препарат", заяви на пресконференция Дворчик.

"Очакваме ясни препоръки от медицинския съвет и тогава . . . ще вземем решение", добави той.

Дворчик заяви, че учителите могат да бъдат първите ваксинирани.

В четвъртък комисията за ваксинация на Германия препоръча ваксината на "АстраЗенека" да бъде поставяна само на хора между 18 и 64 години, а медицински експерти в Австрия отправиха същата препоръка вчера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    4 1 Отговор
    Тези над 65 по бързо ли искате да ги ликвидирате?
  • 2 Ваксината е разпространение

    1 1 Отговор
    На вироса всеки ваксиниран с нея е положителен с вироса
  • 3 Дърт пее..раст...

    2 0 Отговор
    Астра зенека е най лошата помия сред помиите.Смъртта е 50 %гсрантирана..Каза ми , производителят, да я избягвам ,ако мога..Може би се шегуваше.??
  • 4 БХОРТЕИ

    3 0 Отговор
    Ами целта на ваксината е да освободи пенсионната система от товар.Друг начин да вдигнат пенсиите до 70 годишна възраст.Тоест преди да се пенсионираш да те изпратят в отвъдното това е либерализма.